Koronavirus

28. března 2020 09:01
Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 02. března 2021 20:04

Liesel viktorka_od splavu no právě, u nás moc míst nečekám (zatím jsou, ale ony zmizí rychle a my máme potřebu je mít v docela blbé časy, po ranní směně, jinak se to nedá).

já jednak nechci být na zaměstnance zlá, druhak mi přijde, že jejich cesta za "závodním" doktorem,který sídlí v nemocnici, by nebyla úplně dobrý nápad, a stejně tak nějaké podupávání ve frontách na testování.

a navíc pro prodavačky, které jsou v podstatě po celém kraji, a někdy v obcích, kde se vůbec netestuje, jinou možnost než samotesty ani nemám. tedy pokud opět nechci, aby po práci vyrazily "na výlet" někam do vedlejšího města na test.

u řidičů, kteří jezdí noční směny, to ani nepřipadá v úvahu, ti vyjedou někdy v jednu, skončí ani nechci vědět kdy, a těžko pak ještě vyrazí na test.

Offline Karja
44917 příspěvků moje polička 02. března 2021 20:07

Jiná Realita Já bych si tolio zásluh nepripisovala. Sic to tady čtu jedním okem, ale nemyslím si, že zrovna ta tvoje připomínka byla rozbuškou této diskuze. S těma husama mi to taky přijde blby, ale třeba jsi mě potrefila právě až tou husou;-). Myslím, že husa bez pouziti toho přízviska potrefená je prostě negativní a basta. 

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 02. března 2021 20:11

Karja njn, tak já jsem prostě měla v hlavě potrefené, a protože by mě nenapadlo označovat někoho tady za husu nepotrefenou, ale prostě za husu, tak mi to asi nepřišlo nutné tam výslovně vypisovat.

teď nevím, jestli to opravit, aby někdo další nedostal mrtvici, nebo to nechat tak. 

Offline Karja
44917 příspěvků moje polička 02. března 2021 20:12

Hele já jsem z toho jelen už. Potřebuju potvrzení když vyjíždím z toho svýho okrsku nebo z okresu? Že i z okrsku? Jsme doma ve při:-D. Nejlepší je, že každej říká úplně něco jinýho napříč nějak tím celým kovidovym rokem, motá do toho i různé časy a tak:-D

Offline Karja
44917 příspěvků moje polička 02. března 2021 20:13

Jiná Realita Můžeš si to tam nechat, ono i s tou potrefenou to není nic moc hezkýho;-)

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 02. března 2021 20:14

Karja tak v tom případě to vyváží ivánka a třeba to bude fifty fifty ;)

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 02. března 2021 20:14

Karja To s tou pracovní dobou už mě taky kolikrát napadlo, ale nechci bejt zákeřná Sama to tu prolejzám většinou v rámci obědový pauzy, nebo když trčím na jednání, kde se mě ze tří hodin týká 15 minut, na to jsou teda ty videocally úplně zlatý

Nicméně nemám nějak potřebu se obhajovat. Poslední desítkou stran se opravdu prolínalo pohrdání "kancelářskejma", úředníkama, státníma zaměstnancema apod., jako by si snad vylobbovali nějaký výjimky schválně. Určitě bych našla i konkrétně, ale nechce se mi. Každopádně omluvy (i preventivní ) beru. 

Ty antigenní testy - já už kolikrát přemýšlela, proč firmy prostě nedají za úkol zaměstnancům si zajít na ty klasické organizované zadarmo, ale asi bude někde problém s dostupností těch testovacích míst, možná by to byla pro dost zaměstnanců komplikace, možná chybí i termíny ...? Tohle beru tou pražskou optikou, kdy mám v docházkové vzdálenosti minimálně 3-4 testovací místa no, je mi jasný, že jinde to asi nebude tak slavný. 

Offline Karja
44917 příspěvků moje polička 02. března 2021 20:16

Jiná Realita No, s tím Ivankem jsem to pochopila jinak;-).  Ale tak nebudeme si tu psát, kdo co jak chape a kdo se potrefila;-)

Offline Karja
44917 příspěvků moje polička 02. března 2021 20:20

MP Meri No ono je to spíš tady často vykriknuto, nejen v tomhle vlákně, takže teď tak najednou mi to přišlo fakt moc.  Ale tak třeba někdo závidí:-D:-D No jsou to pěkný fleky, škoda, že mi končí smlouva, to by se člověk rozbrečel:-D

Offline Vlm
897 příspěvků moje polička 02. března 2021 20:24

Karja zrovna jsem taky hledala kdy je nutný nějaký papír.tak jestli vám to pomůže

https://okresy.mvcr.cz/

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 02. března 2021 20:26

MP Meri no můžeš si přečíst můj post výše.

taky asi nemáš směnu třeba od jedné ráno do třeba 12 v poledne, kdy potom asi úplně poslední věc, kterou chceš, je ještě zaběhnout do města na test.

u hodně profesí se test nedá moc naplánovat na nějakou konkrétní pětiminutovku, protože směna končí různě nahodile třeba v rámci 90 minut.

v některých obcích, kde máme obchod, není žádné testování, nejbližší je v jiném okrese (!) a druhé nejbližší 25 km daleko...

jaký zaměstnavatel by chtěl po lidech, kteří už jsou unavení a vystresovaní, a kvůli pozitivním (falešně i skutečně) testům je bude čekat dvouměsíční peklo přesčasů a šílených stresů ve snaze opět nějak zajistit výrobu s minimem lidí, aby ještě obráželi každý týden okres v cestě za testem?

Offline Potrefenáhusa
39017 příspěvků moje polička 02. března 2021 20:28

Celej večer škytám 

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 02. března 2021 20:29

Potrefenáhusa moc promiň

Offline Černá kočka
1782 příspěvků moje polička 02. března 2021 20:33

MP Meri Jsou místa kde je např. jedno odběrové místo a pošli tam jednou týdně 3 000 zaměstnanců a v tom samém místě jsou ještě další firmy. A není to úplně ani v silách závodního lékaře. Větší firmy to musí řešit individuálně.

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 02. března 2021 20:35

Černá kočka no já jsem hlavně zvědavá, jak budou tahle koncetrovaná místa pak řešit následné pcr testy pro pozitivní antigenové. očekávám větší nebo menší kolaps. 

Offline Liesel
1680 příspěvků moje polička 02. března 2021 20:35

Jiná Realita asi bych šla do testů z přední části nosu nebo ze slin, představa, že si někdo sám a správně strčí tyčku do nosohltanu..., co jsem koukala, tak tyhle jsou tak 180-200 za test, s tím že ti dá stát 60 korun je to fakt výhra. Ale třeba ve větším množství než pár krabičet bude jiná cena, zkusila bych to. 

Offline Liesel
1680 příspěvků moje polička 02. března 2021 20:37

Jiná Realita a ještě k tomu navázaná evidence a případné posílání na PCR testy, fakt to nikomu nezavidím, nás je ve firmě málo a máme ve městě dostupné veřejné antigen testy, tak to nemusím řešit, tedy zatím...

Offline dorota
1238 příspěvků moje polička 02. března 2021 20:38

Jiná Realita Na Slovensku to tak funguje. Ľudia sa musia preukazovať v práci negatívnym výsledkom testu, pričom tiež mnohí musia cestovať x km ďaleko na testovacie miesto, často cez víkend (v sobotu alebo nedeľu), lebo cez týždeň sa kvôli práci nestíhajú otestovať, zamestnávateľ nie je povinný zabezpečiť testovanie. Predtým testovania organizovali aj obce, mestá, teraz je zriadených mnoho mobilných odberových miest na antigénové testovania aj cez rôznych súkromníkov, mnohí si z toho urobili dobrý biznis.

Offline Černá kočka
1782 příspěvků moje polička 02. března 2021 20:38

Liesel Našemu nákupčímu se podařila po docela tvrdém vyjednávání srazit cena na 120 CZK za test a to jich budeme nakupovat po tisících. Teď je prostě poptávka takže nějaké zázraky ohledně vyjednávání se čekat nedají.