Koronavirus

28. března 2020 09:01
Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 02. března 2021 19:05

jedna věta a kolik hus se na ni chytilo

(edit: protože toto vyjádření budí zbytečné vášně, podotýkám, že před "hus" je myšleno potrefených, ale doposat to tam nemůžu, protože by následující diskuze byla nesmyslná).

edit: a jak si to tu ještě rozmýšlím, tak ještě před dávám na vědomí, že to nebylo myšleno urážlivě, akorát to blbě vyznělo.

Offline letfenixa
10938 příspěvků moje polička 02. března 2021 19:07

Jiná Realita tak toto je hnusné od teba

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 02. března 2021 19:08

letfenixa a co je na tom hnusného?já jsem ani nikoho nezmínila, a hned si několik potrefených rýplo.

(já třeba klidně přiznám, že mě ivánek teda zamrzel, protože obecně nemám potřebu nijak jedovat nikoho, s kým diskutuju - pokud to dělám nevědomě, vyveďte mě z omylu - což se ale o dost lidech tady fakt říct bohužel nedá).

Offline Jennyfor
2000 příspěvků moje polička 02. března 2021 19:09

Do pléna: nevím, jestli je to na mne, já bych si hejtováním státních zaměstnanců kopala do vlastního, prže jsem taky státním zaměstnancem.

Já tu pouze kritizuju způsob řízení po babišovsku, protože to jsem zažila osobně a nedá se to vydržet. A pak taky některé, opakuji jen některé, typy nadřízených, kteří rychle mrskají změny směrnic a nařízení, místo aby se to napřed v klidu promyslelo a až pak konalo. A tím mi připomínají naši vládu.

Jestli jsem se někoho dotkla, též se omlouvám.
Dnes to tu moc nesleduju, jsem státní zaměstnanec na HO a mám toho dneska docela dost

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 02. března 2021 19:28

letfenixa ps: to nebyla řečnická otázka, fakt by mě zajímalo, v čem spatřuješ tu hnusnost? (už jsem si i přečetla nějaké předchozí konverzace, a pořád nevidím důvod.)

Offline 0zero7
11927 příspěvků moje polička 02. března 2021 19:37

Garfie Aha, dekuji moc za info! 

Offline letfenixa
10938 příspěvků moje polička 02. března 2021 19:41

Jiná Realita rozčúlilo ma hlavne to označenie 'hus'

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 02. března 2021 19:42

letfenixa a jak se jinak jako označuje potrefená husaaby to někoho nepobouřilo? to slyším asi poprvé v životě.

Offline viktorka_od splavu
49444 příspěvků moje polička 02. března 2021 19:45

Jiná Realita na slovensku asi mají jiný přirovnání

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 02. března 2021 19:47

ach jo, nemáte někdo nějaké informace, podle čeho mám vybírat samotesty pro zaměstnance?

já vážně netuším, jestli v tom je nějaký rozdíl (myšleno třeba v citlivosti, ne v ceně). 

ministerstvo tu nějaké předhodilo, a "nějak si vyberte".

potravinářská komora jedná s někým o slevách, ale samozřejmě s těmi dražšími variantami, takže ani po slevě nebudou tak levné jako ty levnější.

Offline Sweet Potato
40639 příspěvků moje polička 02. března 2021 19:52
Reakce na Garfie:

0zero7 Ano, v tom aktuálním třítýdenním nařízení to je, doslova se tam nařizuje

"3. omezit na nezbytně nutnou míru kontakty s jinými osobami než se členy domácnosti" + venku max. dvě osoby (jsou tam nějaké výjimky), ideálně ve vzdálenosti 2 metry, pokud je to možné. 

​@0zero7 Buď si jistá, že tak 90% lidí o tom nařízení ale neví. A z toho zbytku na to naprostá většina kašle.

Offline Sweet Potato
40639 příspěvků moje polička 02. března 2021 19:53

Jiná Realita A on snad někdy někdo používá toto označení neutrálně? Nebo dokonce pozitivně?

Offline Liesel
1680 příspěvků moje polička 02. března 2021 19:53

Jiná Realita tady je odkazna MZCR, pokyny, navod, seznam uznaných antigen testu.

Online Garfie
28634 příspěvků moje polička 02. března 2021 19:54

Sweet Potato Jo, to je pravda. 

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 02. března 2021 19:55

Liesel no jo, seznam tam je, ale na základě čeho z něj vybírat, co právě netuším.

Offline letfenixa
10938 příspěvků moje polička 02. března 2021 19:55

Jiná Realita a že máš vôbec potrebu rozdúchať nejaké vášne, lebo je toho asi málo v súčasnosti

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 02. března 2021 19:56

Sweet Potato já potrefenou husu vnímám jako poměrně neutrální označení, dokonce bych řekla, že ho většinou používám v rámci humorných záležitostí.

Offline Liesel
1680 příspěvků moje polička 02. března 2021 19:59

Jiná Realita nabizi se dostupnost, cena, protenco uspesnosti. Nebo zaukolovat zavodniho lekare at testuje, pak je to cele na pojistovnu a nebo do testovacich mist na klasicke antigen testy, ale jestli bude vubec nekde misto...

Offline viktorka_od splavu
49444 příspěvků moje polička 02. března 2021 19:59

Jiná Realita zaměstnavatel našich synků (jsou teda jen brigádníci, ale předpokládám že to mají nařízeno plošně i pro ty na hpp) jim prostě oznámil, že musí donést každý týden potvrzení o negativním testu jinak nemůžou nastoupit do práce. a dostali seznam míst kde se v okolí dělají antigenní testy zadarmo:P

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 02. března 2021 19:59

letfenixa tak buď jsem já dnes mimořádně okoralá, nebo ty mimořádně přecitlivělá, ale pokud vnímáš jednu větu s v podstatě žertovným poznatkem o tom, kolik lidí se muselo zase vzteknout na můj předchozí post, který byl opravdu myšlen jako čistý vtip, tak jdu radši pryč, protože bys nějakou další větu nemusela psychicky unést, i kdybych tím myslela jaké máme pěkné počasí.

asi si sedím na vedení nebo jsem přepracovaná, ale fakt nevím, kde bereš problém.