Jojo, jak píšu, já si uvědomuju, ze s dostupností těch testovacích míst bude leckde problém. Spíš přemýšlím, jestli by bývala nebyla lepší cesta posílit ta testovací místa, než přispívat firmám na testy, se kterými půlka lidi nebude ani umět, čímž podle mě musí zákonitě poklesnout i spolehlivost výsledků ... ale to fakt jen teoretizuju.
Koronavirus
Černá kočka moc hezké
, které máte? Nos, nosohltan, sliny? A ještě člověka, který to bude provádět (kontrolovat, evidovat, ...)
Jiná Realita No u větších firem na to musíš mít extra vyčleněné lidi. A už jsi řešila, že se ty testy musí likvidovat jako infekční odpad, mít na to speciální nádoby a potom do spalovny?
Černá kočka já jsem četla, že je stačí dát do pytle min. 0.2 (nebo 2?) mm silného a pak dát do komunálního odpadu ![]()
Černá kočka odpad, to je další věc, napadá mě milion dalších otázek a problémů, které stát hodil na firmy![]()
Liesel ty testy z nosohltanu snad nejsou určené na samotestování, ne? Podle mě je musí provést zdravotník.
Jiná Realita Pokiaľ viem, použité testy sú špeciálny odpad a nesmú ísť do komunálneho odpadu.
hele, tady v téhle metodice to píšou, do komunálu.
pokud mezitím dnes zase nevydali novou metodiku...
Jiná RealitaV tej metodike sa píše o antigénových samotestoch. V slovenských médiách viackrát rozoberali, že antigénové testy, ktoré robia zdravotníci z nosohltanu, nesmú ísť do komunálneho odpadu a musia to zlikvidovať špeciálne firmy. Tak neviem, či to závisí od druhu testu alebo si to každá krajina upravuje sama?
dorota já myslím ale ty na samotestování. edit: ty, které nedělají zdravotníci, o těch je ta metodika.
Jiná Realita Všimla som si, že ide o samotesty. Neviem, ako to funguje s odpadom pri nich. Tie sa na Slovensku v rámci celoplošných testovaní nepoužívajú. Písala som o tých, ktoré robia zdravotníci.
dorota osobně si myslím, že není žádný rozdíl mezi infekčností testu samodomo a testu od zakukleného zdravotníka, a že by se buď měly všechny dávat do komunálu, protože se pálí, nebo naopak všechny dávat do scifi sběru s hightech opatřením...jenže pak by samotestování ve školách nebo kdekoli nikdy nepřicházelo v úvahu, nebylo by možné tak plošně takový odpad likvidovat.
Jiná Realita Máš pravdu. S tím dávat to do speciálního kontejneru přišel náš bezpečák, kterému se to moc v směsném odpadu nelíbilo.
Jojo, jak píšu, já si uvědomuju, ze s dostupností těch testovacích míst bude leckde problém. Spíš přemýšlím, jestli by bývala nebyla lepší cesta posílit ta testovací místa, než přispívat firmám na testy, se kterými půlka lidi nebude ani umět, čímž podle mě musí zákonitě poklesnout i spolehlivost výsledků ... ale to fakt jen teoretizuju.
jo, to máš pravdu. já se o ty antigenní nijak nezajímala do chvíle, kdy mi ve středu minulý týden přišlo domů nemocný dítě.. tak jsem měla představu, přeci jen jsme ve větším městě.. že prostě někam zajde a bude aspoň orientačně vědět - no tak ani nápad, první termín byl na sobotu. nejjednodušší řešení bylo nakonec objednání na pcr hned druhý den ráno v 7:30, doktorka ordinuje od 7:00 tak jsem jí hned zavolala aby vystavila žádanku a odpoledne měl výsledek. stihli jsme tím pádem ještě desetidenní karanténu![]()
viktorka_od splavu Jako že jste vy zas v karanténě?![]()
Korsičanka ano prosím
ale neboj nejedem druhý kolo, to jen jedno dítko co na podzim vynechalo si to nechalo na brigitu
(asi, teda, zjištěný to nemá)
Já už vím, že mezitím se to zmenilo, ale stejně mě to pobavilo. Protiepidemiologicke opatření jak vino. Dej blbci funkci. ![]()
Pokud se stane, že někdo nevlastní tiskárnu, může se obrátit na souseda či kamaráda. „Občané si budou muset pomáhat. Pokud někdo nevlastní tiskárnu, bude se muset obrátit na souseda či kamaráda, kterým do e-mailu pošle písemné zdůvodnění, a přátelé mu ho vytisknou. Jistě se najde někdo, kdo má tiskárnu doma, anebo v zaměstnání,“ uvádí řešení Rubášová.
viktorka_od splavu To jsem si myslila
. Ale na jakou brigitu?
continuity mě teda moc nepobavilo, když uznali že z právního hlediska je elektronická i papírová varianta rovnocenná, ale - ...
ono ve vtipech o policajtech je to legrace, ale v realitě už moc ne.
Korsičanka no tu britskou nakažlivější mutaci. páč jinak byl furt v kontaktu se spoustou lidí a nic, až teď
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY