euridike
Vančura
Koronavirus
Isca Copak on, jemu už je hej, ale co Spirituálové?![]()
čtu si článek o tom, jak až polovinu mrtvých na covid nebo s covid tvoří obyvatelé domovů seniorů.
zajímalo by mě, co z toho do budoucna vyplyne. protože dokud nebude vakcína, vir tu tedy asi bude. jen těžko to budou moc v domovech dělat tak, jako v nějakém českém domovu, o kterém psali asi včera nebo kdy, že se tam celý personál zabarikádoval na 14 dnů.
to by tam musel být zabarikádovaný natrvalo.
taky návštěvy by měli zakázat natrvalo. nebo jen ve speciální vyhrazené místnosti v rouškách s odstupem dva metry, nebo přes sklo jako v americkém vězení, naprosto bezkontaktně, především s vnuky, možná navždy.
což je podle mě neúnosné.
nebo budeme muset zrušit domovy seniorů.
nebo...se smířit s tím, že se lidi přestanou dožívat 80 let :/ nebo fakt nevím, jak do budoucna postupovat.
Jiná Realita to dneska nevi nikdo ![]()
Nikdo ani nevi, jestli pripadna vakcina bude 100% ucinna nebo to bude podobny jako s ockovanim proti chripce.
zajímalo by mě, co udělala čína, že tedy přes otevření fabrik pořád nic. virus jim zmizel, jen tu a tam ho přivezou ze zlého západu.
myslíte, že by dokázali až takovou utajovací akci, že by dokázali utajovat virus v celé číně?
Jiná Realita vy jste zvláštní, osobitá žena, jak nás vším tak do hloubky přemýšlíte, sice bych z vás měla trochu vítr,ale i respekt.
Jiná Realita já bych řekla že to až tak neuvolnili, každopádně čas ukáže
Jiná Realita Dneska jsem četla, že nějaký matematik spočítal, že po 70 dnech virus sám zmizí.
Tak nebylo by to špatné
. Po 40 dnech vrchol a po 70 konec, bez ohledu na opatření. Bohužel se mi to moc nezdá.
Renusatko četla jsem to taky ale myslím dobrej blábol
viktorka_od splavu no ale ani kdyby to neuvolnili vůbec, tak miliardová země hlásí promile promilí případů. je to prostě děsně divný!
ten peak trval měsíc, a pak najednou, jako když utne, byl pryč. skoro ze dne na den.
nejde o to, že dali do karantény wuhan, to muselo být i všude možně jinde v číně, kde taková opatření neudělali. (kdyby chtěl člověk věřit tomu, že brutální karanténa pomohla v podstatě 100%) a stejně - nic.
člověk by chtěl věřit tomu, co vypočítal nějaký ten matematik, že do 70 dnů virus zmizí, ať se něco dělá nebo ne (ale co když vycházel z falešných čísel z číny, že - nečetla jsem žádné podrobnosti). že opatření mají vliv jen na počet mrtvých, ne na délku ataku nemoci.
Renusatko viktorka_od splavu mezitím jsem ho taky napsala :)
Jiná Realita Tak můžeme ještě chvíli počkat
a uvidíme. Nakonec i v té knize (nevím jak dlouho napsané) bylo, že se virus objeví v roce 2020 a jak se objeví, tak taky zmizí.
Jiná Realita Ten matematik je Jicchak Ben Jisrael z Izraele. Řídil vývojové a výzkumné oddělení izraelské armády, takže předpokládám, že to nevěštil z koule. Prý vycházel z nárůstu v Evropě i v NY. Přála bych mu, aby mu ty počty vyšly
.
Fiction to je zajimave. Jen doufam, ze nedopadneme jako nejaky hejtman, co byl + - + - atd.
Jiná Realita Tak můžeme ještě chvíli počkat
a uvidíme. Nakonec i v té knize (nevím jak dlouho napsané) bylo, že se virus objeví v roce 2020 a jak se objeví, tak taky zmizí.
O jaké knize to píšeš?
přiznávám, že je pro mě poměrně strašidelné sledovat, jak obrovskému množství lidí současný stav v podstatě vyhovuje. v korýtku mají nasypáno, peníze na účet chodí, i když nechodí do práce, což je stav, který by nejraději udrželi napořád. televize do sytosti, pivko, pohoda, nic jim nechybí. navíc sousedovi chcípla koza, možná celé stádo, a už se konečně má stejně nudně a nezajímavě jako oni. nebo brzo bude mít. pan babiš řekl, že je tu bezpečno, a to je, máme se tu krásně, proč to tak nenechat. nenecháme si to tu ničit turisty, a pendleři by měli jít makat tady do fabriky, pěkně za český plat, aby se měli stejně.
a jinak perlička - likvidátor nepřijede, protože je koronavirus a má to zakázané. takže to musíme všechni vyfotit, udělat plánky (?!), popsat a poslat mu to. to je vrchol.
Jiná Realita teď jsem si uvědomila, že to co popisuješ je vlastně stav při "zaručeném příjmu" co občas levičáci prosazují, teď mají vlastně "zadarmo" vyzkoušeno jak to funguje. krásný nový svět
zaručený příjem je bohužel něco, co reálně hrozí, že se zavede. už nad tím na západě mocně uvažují, a tady by se to taky líbilo.
barbucha rozhodl.. no tak všude starší lidi varujou ať nikam nechodí, že to je strašně nebezpečný, a on poslechl. předpokládám že nebude jedinej
Že se k tomu ještě vracím - naposledy, slibuju...
Teď jsem poslouchala tiskovku FN Brno, kde se ředitele J. Štěrby ptal novinář právě v souvislosti s D. Vančurou, zda je podle něho takových lidí více, on se vyjádřil v tom smyslu, že se to bohužel stává poměrně často, že je to přesně to, na co od začátku upozorňují, že lidé kvůli všem varováním a omezením provozu ambulancí i nemocnic odkládají návštěvy lékaře v případě, že stav nepovažují za akutní, prý nikdy neměli tolik akutních případů náhlých příhod břišních, ruptur slepého střeva atd.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY