Koronavirus

28. března 2020 09:01
Offline euridike blogger
3911 příspěvků moje polička 17. dubna 2020 13:42
Reakce na bram:

Řekněte mi prosím, že je dnes apríl.. žejo?

https://zpravy.aktualne.cz/finance/nakupovani/velke-obchody-smi-otevrit-uz-koncem-dubna-kdyz-si-prodejny-z/r~49ead26e809111ea9c800cc47ab5f122/

​Však on jim to třeba Hamáček ještě po víkendu zatrhne! Nebo se o to alespoň pokusí, řekla bych, jestli se mu pohnou čísla směrem vzhůru...

Offline euridike blogger
3911 příspěvků moje polička 17. dubna 2020 13:45

Jiná Realita Ne, T. Sedláček opravdu není naivní idealista, to ani omylem, může tak působit, jeho texty tak snad mohou vyznívat, ale zdání klame...

Offline barbucha blogger
36087 příspěvků moje polička 17. dubna 2020 13:50

euridike tak mně je to jasný. to jen barbucha a spolu s ní asi tak 90% lidí ve zdravotnictví si myslí, že lidi milujou chodit po doktorech a každej první je především simulant. jenže většina lidí tam nerada chodí i normálně, natož teď

​Co to meleš?!

Nic takový v souvislosti s tím nebožtíkem netvrdím a co si myslím, můžeš těžko vědět, pokud nejseš jasnovidec. A jelikož nejseš ani moje tisková mluvčí, nech si laskavě tyhlety vývody od cesty, děkuji.

Já jsem k tomu jen řekla, resp. dala jsem to jen za příklad toho, jak jsou lidi zbytečně vystrašený, a že je to - jak vidno - v mnoha případech daleko škodlivější než celej koronáč.

To je vše.

Offline bram
4111 příspěvků moje polička 17. dubna 2020 13:50

lysianthus náhodou, to bude docela sranda :)) V obuvi budeš mít dopoledne otevřeno dámský oddělení, odpoledne pánský a dětský. Když přijdeš těsně před polednem, stihneš obojí :) 

Offline Garfie
28621 příspěvků moje polička 17. dubna 2020 13:52

bram Jo, to je dobrý, takový princip tureckých lázní, že to ještě nikoho ve vládě nenapadlo!!!

Offline moora
8668 příspěvků moje polička 17. dubna 2020 13:54

Garfie Jezis, vubec to tu nezminujte, nebo to bude zejtra na stole!

Online Kokoska
35149 příspěvků moje polička 17. dubna 2020 14:06

barbucha mne by teda zajimalo, jestli ten Vancura nemel nikoho, kdo by zavolal k zubari a domluvil navstevu. Zanet zubu prece musi strasne bolet a k otrave to nedojde za dva dny.

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 17. dubna 2020 14:13

euridike já ho neznám osobně, takže se musím řídit texty, a tento je opravdu velmi naivně idealistický. 

to o tom stresu poté, co psychiatři a psychologové očekávají nárůst psychických onemocnění, a jsou zřízené speciální online linky pro lidi plné úzkosti z dopadů viru (ne že by to byl prostě můj pesimistkýc dojem, je to tak reálně), je podle mě též poměrně mimo.

on by si to tak asi přál, ale není to tak a nebude.

Offline bram
4111 příspěvků moje polička 17. dubna 2020 14:14

A to se psíma salonama je taky výborný. Začínám mít pocit, že bychom se odsud měly přesunout do Vtipů.

Offline Karoleena
2948 příspěvků moje polička 17. dubna 2020 14:15

Kokoska To mně taky přijde hrozný, já na ty záněty bohužel dost trpím a je to opravdu strašná, moc strašná bolest, na kterou navíc ani nic moc nezabírá (nebo teda mně ne), vůbec si nedovedu představit to vydržet nějakou delší dobu, natož tak dlouhou, aby se to rozjelo v celkovou sepsi, no fuj. Samozřejmě nevím, v jaké byl jinak kondici, ale stejně... pfff...

Offline viktorka_od splavu
49433 příspěvků moje polička 17. dubna 2020 14:17

Karoleena zas ti není 80+ a nebereš třeba kvanta nějakých léků na kdeco.. (tím nechci říct že on bral, ale prostě tohle je individuální, navíc to může postupovat fakt hodně rychle)

Offline barbucha blogger
36087 příspěvků moje polička 17. dubna 2020 14:36
Reakce na Kokoska:

barbucha mne by teda zajimalo, jestli ten Vancura nemel nikoho, kdo by zavolal k zubari a domluvil navstevu. Zanet zubu prece musi strasne bolet a k otrave to nedojde za dva dny.

​Asi neměl, jinak si taky dokážu těžko představit, že by mi někdo doma lez po zdi (jo jo, jeden zánět jsem zažila) a já ho nevyhnala k zubaři!

A ta sepse... nejen že chvilku trvá než se rozvine, ale člověku je přitom navíc tak mizerně, že nechápu, že si nezavolal rychlou aspoň tehdy.

Ale to je furt to strašení - nelezte k doktorovi, umřete... nelezte do špitálu, umřete...

Online Kokoska
35149 příspěvků moje polička 17. dubna 2020 14:48

barbucha taky jsem mela zanet a to snad radsi vira nez to zazit jeste jednou. 

Offline barbucha blogger
36087 příspěvků moje polička 17. dubna 2020 14:58

Kokoska 

Lahůdka, co?

Online Kokoska
35149 příspěvků moje polička 17. dubna 2020 15:01

barbucha jo, zvlast kdyz ti v tom zanetu ten bolavej zub rve medicka ve Spalence na poliklinice pro studenty.

Offline euridike blogger
3911 příspěvků moje polička 17. dubna 2020 15:16
Reakce na Kokoska:

​Je fakt, že tohle jsem si říkala i já, že nějak nezasáhla Zuzana, jeho žena, Dušan sám byl poměrně tvrdohlavý, ale na Zuzku vždycky dal... //Navíc Zuzana je tedy výrazně mladší než on a poměrně praktická a pragmatická...//

Offline continuity
43554 příspěvků moje polička 17. dubna 2020 15:27

Tak on ten zánět zubů nemusí nepřekonatelné bolet každého, můj muž na to celkem trpí (má ty zuby bývalým zubařem všechny špatně vyplněné a on v klidu víkend překlepe s pytlíkem hrasku na celisti.)

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 17. dubna 2020 15:36

Já musím říct, že loni zánět pod zubem bolel šíleně. Jenže ve chvíli kdy mi prasl, tak to úplně přestalo a nebolelo mě nic. Myslela jsem si, že mi pouze natekla uzlina na krku a přišlo se na to taky spíš náhodou, protože jsem asi po třech dnech šla k zubařce, která to poznala. Mohlo to být mnohem dramatičtější a i takhle to trvalo přes dva měsíce než mě dali dokupy.

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 17. dubna 2020 15:37

Měla jsem zánět pod kořenem zubu a přišlo se na to rentgenem dutin. Žádná bolest, potíže, nic.

Offline A666
2846 příspěvků moje polička 17. dubna 2020 18:00

Tak od pondělí máme povinné roušky/jiné ochrany nosu a úst při nakupování a v MHD. Venku naštěsí ne..... Jen je takové vtipné,ž e thle opatření zavádí ve chvíli, kdy počet případů poklesl, ale zase na druhou stranu tím asi vyvažují to, že od pondělís e otevírají obchody s plochou do 800m2