Koronavirus

28. března 2020 09:01
Offline Kammila
774 příspěvků moje polička 17. dubna 2020 12:30
Reakce na Potrefenáhusa:

Jiná Realita Ale to je podle mě docela uzkej profil lůzy, doufám, to, co popisuješ dal. 

​osobně teda souhlasím s Jiná Realita a taky se to týká lidí, do kterých bych to předtím neřekla. Tohle považuji pro sebe za přínos celé situace - někteří lidé v mém širším okruhu se docela slušně odkopali. Máme třeba za sousedy manželský pár, oba učitelé. Už se raději vyhýbám i pár slovům přes plot, nebaví mě držet se abych neřekla něco neslušného

Offline Garfie
28621 příspěvků moje polička 17. dubna 2020 12:33

Magráta jj, je to zajímavý! Já jsem po tom trochu pátrala a prý se k tomu ten spisovatel zatím nijak nevyjádřil, ale v ději jde o to (já to nečetla), že právě unikne vir z nějaké laboratoře, proto (podle vydavatele) hledali místo, kde takové laboratoře jsou a to na "nepřátelském" území Ameriky. V původním vydání se ten vir jmenoval nějak rusky (už si přesně nepamatuju jak), ale po skočení studené války to do nového vydání přejmenovali. 

Offline Řvousenka
1043 příspěvků moje polička 17. dubna 2020 12:42

Garfie Kovičok

Offline Karja
44897 příspěvků moje polička 17. dubna 2020 12:48

Jiná Realita Ja teda nastesti nikoho takovyho v okoli nemam, volici Tomia ci Andreje, co znam, jsou OSVC s hypotekama, takze ti se uz modlej.

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 17. dubna 2020 12:50

Karja

v tom případě pro mě bude největší záhadou, pokud ho budou volit dál.

Offline Karja
44897 příspěvků moje polička 17. dubna 2020 12:52

Jiná Realita Ja myslim, ze budou. Ze jim to proste nedojde. Oni nejsou moc chytri a jdou proste po tech plochejch vecech. 

Offline continuity
43554 příspěvků moje polička 17. dubna 2020 12:52

Dnešní Hospodárky do vlády dosť sijou, muzu vám něco odemknout, ale nechci zvedat obecnou úroveň deprese. Vesele čtení to teda není. 

Offline nika
685 příspěvků moje polička 17. dubna 2020 12:55

Podelim se o radost, dnes dostal syn oficiální zprávu, že tábor bude. Když jsem viděla ty rozzářené oči...

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 17. dubna 2020 12:56

je až neuvěřitelné, jak extrémně odtržení od reality a nějaké logiky v té vládě jsou.

viz návrh, aby se otevřely velké obchody s tím, že mají zmenšit prodejní plochu. zcela logický krok je přece regulovat počet zákazníků (na co největší ploše naopak). kostelům poručí 15 lidí, obchodům nic takového nanařídili.

a tohle rozhoduje o naší budoucnosti. 

Offline viktorka_od splavu
49433 příspěvků moje polička 17. dubna 2020 12:58

continuity tak co třeba oblíbence 999  sedláčka:-) https://archiv.ihned.cz/c7-66747720-mprg0-7cbb375aeba9a28

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 17. dubna 2020 13:03

viktorka_od splavu to jsou ale děsné kydy. dočeta jsem to po "čím více univerzit vznikne, tím budou lidé vzdělanější" a už asi dál číst nebudu.

Offline 999
19890 příspěvků moje polička 17. dubna 2020 13:11

viktorka_od splavu Jak oblíbence? :-). Je to spíš můj známý. 

49433 příspěvků moje polička 17. dubna 2020 13:18

999 oblíbený známý?:D

Offline Karlicka
211 příspěvků moje polička 17. dubna 2020 13:25

nika ja myslela,  ze o tabotech jeste neni definitivne rozhodnuto

Offline Garfie
28621 příspěvků moje polička 17. dubna 2020 13:28

viktorka_od splavu To si pleteš, já si taky pamatuju, že 999 říkala, že ho zná, ale oblibovala ho (haha, dokonce její typický výraz!) Mutziputzi 

Offline nika
685 příspěvků moje polička 17. dubna 2020 13:29

Karlicka nevim, je to ofiko zpráva od organizátorů. 

Ale dneska člověk neví dne ani hodiny.

Offline lysianthus
157 příspěvků moje polička 17. dubna 2020 13:32

bram Já zírám čím dál, tím víc. Buď je někde ve Strakovce nějaká jiná nákaza a nebezpečně se to šíří nebo fakt nevim .

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 17. dubna 2020 13:32

no, tak jsem to teda dočetla.

a opravdu s ním nesouhlasím skoro v ničem.

nemám pocit, že bych kolem sebe viděla méně stresu. naopak, někteří lidé už řeší, nebo konečně zjistili, že budou řešit, existenční starosti, tedy skutečný stres, jeden z největších možných. další sice ne existenční stres, ale každodenní stres z toho, jestli půjdou do práce nebo ne, kam dají děti, jak navšítíví zabarikádovanou maminku v domově důchodců, jeslti ještě vůbec uvidí příbuzné v zahraničí. pro velké množství lidí to opravdu nejsou dva měsíce prázdnin plných odpočinku.

neumím si představit, jak si představuje, že by člověk, kterému zavřou hospodu s hypotékou, a jeho do karantény, v klidu začal studovat religionistiku, protože by mu na to stát poslal stipendium. nebo jakýkoli živnostník, pokud by mu stát plně nekompenzoval příjem. nebo kdokoli, kdo vlastní firmu. to je možná tak pro státní zaměstnance, kteří jsou za 100% platu doma a nudí se k smrti.

mně přijde, že ten pán trochu spadnul z višně. takový naivní idealista. viz budeme muset vymyslet mechanismy, aby nedocházelo ke krádežím veřejných prostředků. držím mu palce. 

ale nejvíc se pro mě shodil tím vachrlatým argumentem s univerzitami. vzdělanost nepramení z množství univerzit. vzdělanost pramení z jejich kvality. česko má univerzit až moc, ale nemám pocit, že by češi byli mimořádně vzdělaní. poskytují totiž výuku, ne vzdělanost.

49433 příspěvků moje polička 17. dubna 2020 13:33

Garfie ahaa:-) no ale měla jsem snahu! dát sem taky něco pozitivního