Koronavirus

28. března 2020 09:01
Offline Dadoo
11714 příspěvků moje polička 05. března 2021 23:28
Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 05. března 2021 23:32

Dadoo ta noha celkem ilustruje, co se mi několik týdnů dělalo na všech prstech všech končetin

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 05. března 2021 23:39

neee, tohle prostě fakt není možný, to je neuvěřitelný, čím se zabývá vláda výjimka pro rybáře.

Offline continuity
43592 příspěvků moje polička 05. března 2021 23:51

Jiná Realita mi připadá neuvěřitelný, že toto se musí upravovat výjimkou. Všechny venkovni koníčky jsou zakázané a zrovna rybáři by měli mít výjimku?

( Jako chápu výjimku zduvodu zarybnovani nebo péče o revír, ale to počítám jako výkon práce). 

Offline Lamicka
14208 příspěvků moje polička 06. března 2021 08:14

Jiná Realita vcera muz prinesl stare pruty ze sklepa a ptal se, kam vyrazime

Offline Pavlena
6925 příspěvků moje polička 06. března 2021 08:19

Lamicka tak delali jsme si srandu, ze staci mit s sebou zvire a clovek muze porusovat zakaz nocniho vychazeni. A oni nam to zjednodusili! Staci rybarsky prut..!

Offline barbucha blogger
36121 příspěvků moje polička 06. března 2021 08:35
Reakce na Zuzuli:

Delnicke profese v duchodu, zvlast po tom, co vetsinu produktivniho zivota poslouchali, jak jsou zakladem spolecnosti, museli byt silene rozcarovani

​Jenže rozumnej člověk si uvědomí, že to vyzdvihování dělnickejch profesí bylo proto, že to bylo jednak z politickejch důvodů - aby komouši potlačili "inteligenci" která byla už z principu nebezpečná... a taky proto, aby jim - místo slušnýho platu - mohli dát aspoň něco pozitivního a nic to nestálo... aby se jim nebouřili i dělníci. Víme, jak to dopadlo když ta inteligence získala na svoji stranu i Kolbenku

Takže rozčarování není na místě. Ale nepopírám, že u mnohých jednodušších lidí to tak funguje

Offline Maky
319 příspěvků moje polička 06. března 2021 08:43

Evaeva díky. Registraci mají v okresním městě středočeského kraje. Koukala jsem že se tam denně naočkuje cca 70-80 lidí ale kolik jich tam je registrovaných a jaká je tedy pravděpodobnost terminu jsem nikde nenašla

Offline viktorka_od splavu
49446 příspěvků moje polička 06. března 2021 08:44
Reakce na continuity:

viktorka_od splavu a když chodíš do práce, tak zavoláš šéfovi a reknes mu co? Manža má covid, zůstávám doma?

To je asi prevence, aby se neplatila ta vyšší náhrada.

​ne, zavolas svemu PL at ti vystavi neschopenku, ne? nebo mi neco uniklo?

Offline Maky
319 příspěvků moje polička 06. března 2021 08:50

​ne, zavolas svemu PL at ti vystavi neschopenku, ne? nebo mi neco uniklo?

​Ale... pokud jsi v té 90 denní lhůtě od pozitivního PCR testu tak ti řekne, že se na tebe karanténa nevztahuje a na neschopenku nemáš nárok pokud tedy nemáš jasné příznaky. (Zkušenost z rodiny)

Offline continuity
43592 příspěvků moje polička 06. března 2021 08:58

viktorka_od splavu a PL vystavují neschopenku i na karantény? To dělala přece hygiena, jak to ma ten PL overit?

Offline continuity
43592 příspěvků moje polička 06. března 2021 09:00

Maky technicky nemáš nárok ani na test. muže poslali před mesicem na test, protože tyto výjimky nikdo neresil. On to vůbec nevěděl, takže v roce 2022 očekávám účet z pojišťovny. 

Offline Maky
319 příspěvků moje polička 06. března 2021 09:04
Reakce na continuity:

Maky technicky nemáš nárok ani na test. muže poslali před mesicem na test, protože tyto výjimky nikdo neresil. On to vůbec nevěděl, takže v roce 2022 očekávám účet z pojišťovny. 

​Myslíš že to budou pojišťovny zpětně vymáhat?

Týká se to i těch bezplatných antigenních myslím a i těch nařízených v zaměstnání kde ovšem zaměstnavatel trvá na tom, že je podstoupí i ti co jsou v té 90 denní lhůtě

Offline Maky
319 příspěvků moje polička 06. března 2021 09:06
Reakce na continuity:

viktorka_od splavu a PL vystavují neschopenku i na karantény? To dělala přece hygiena, jak to ma ten PL overit?

​Určitě i PL vystaví klasickou neschopenku s kódem karanténa. Jaký formulář vystavuje hygiena netuším. V okolí vždy hygiena řekla, že pro vystavení neschopenky mají volat svému lékaři

Offline continuity
43592 příspěvků moje polička 06. března 2021 09:25

Maky ja vůbec nevím, co bude. Předpokládám, že to těm odběrovým místům nebudou chtít platit, protože nemají podle čeho. ( I když se to nezdá, ani pojišťovna nemůže posílat ty peníze jen tak kamkoliv). 

No takže buď to odběrové místo vezme na sebe nebo se domluví, že to bude někdo vymáhat od toho,co tam byl a na službu neměl nárok. Nebo se to změní zpětně. 

Offline Zuzuli
3864 příspěvků moje polička 06. března 2021 09:56

barbucha ja vyrostla v rodine "inteligence", moji rodice, prarodice, vsichni jejich pratele byli vysokoskolaci, ve zdravotnictvi, skolstvi, stavebnictvi a strojirenstvi. Vsichni s vlastnimi domy a byty, nejaka ta chata k tomu. Chodila jsem na ZS na vyberovou jazykovku, kde byly deti z podobnych rodin, protoze jejich rodicum zalezelo na jejich vzdelani a dali je tam, pak gympl a cvut. Vyrostla jsem v takove bubline. Pak jsem potkala sveho muze, ktery je naopak z te "delnicke" rodiny. To je uplne jiny svet, se kterym jsem se do te doby nikdy nesetkala. A nemuzu jim nijak vycitat, ze je zajima to, jak se maji prave ted, a nemuzu je oznacovat za blbce, ze narozdil ode me nevidi dusledky v budoucnosti. Nebo za spatne lidi, co podporuji zlo. EU je pro ne zlo, co jim zavrelo v kraji cukrovary a prisli hodne o praci, vymysli si se zarovkama a pomazankovym maslem. Nejake volne cestovani je nezajima, nemaj na nej stejne penize, to ze ja diky grantum od EU cas studovala a pracovala v zahranici je pro ne naprosto imaginarni zalezitost, je zajima, z ceho poplati slozenky. Takze bych jen poprosila "inteligenci", at je prestane utvrzovat v jejich nazorech tim, ze je bude oznacovat za koblihy, lovce slev, podporovatele zla a podobne, pokud jim nedokaze srozumitelne nabidnout "spravnou" alternativu, ktera je oslovi. 

Offline 999
19897 příspěvků moje polička 06. března 2021 09:57

Já mám takovej blbej dotaz, necháte ty vaše naočkovaný starý rodiče normálně trajdat po obchodech, až je otevřou? Můj otec se strašně těší, jak bude zase po roce jezdit do supermarketů, měl to jako společenskou událost :-). 

Online Pinot Noir
30030 příspěvků moje polička 06. března 2021 10:00

999 moji rodiče se mě rozhodně nebudou ptát, co smějí dělat. 

Offline MaeGandal
1632 příspěvků moje polička 06. března 2021 10:00

999 budeš po očkování jezdit do zahraničí na dovolenou? Těžko jim to zakazovat, když návrat do normálu je jeden z hlavních důvodů očkování. Samozřejmě po zdraví. Asi bych chvíli pockala, pár týdnů po 2. Dávce, ale pak už těžko zakazovat. Ale je to teda těžký. Zvlášť v tom, co se děje v CR

Offline 999
19897 příspěvků moje polička 06. března 2021 10:04

Pinot Noir MaeGandal Proto jsem to napsala, jako blbý dotaz. Nemyslím zakazovat, ale přesvědčit.