Koronavirus
999 jak říkám, snažila bych se je přesvědčit, ať počkají pár týdnů po druhé dávce.
999 táta je měsíc po druhé dávce, chodí normálně nakupovat a já jsem ho jen poprosila, ať nosí důsledně respirátor, aby nenakazil pro změnu on nás, než na nás přijde řada. A funguje to ![]()
Akras Já si taky říkám, že i když mám o něj strach, měl by jít mezi lidi.
999 taky bych asi jen doporučila opatrnost a dát tomu ještě chvíli čas, ale jinak to nechat na nich ;)
A trochu závidím, že už řešíš tohle, můj táta má první dávku AZ, druhou až ze tři měsíce, ale i to je super, ovšem kdy dojde na mámu (68 let), to je ve hvězdách.
Ale... pokud jsi v té 90 denní lhůtě od pozitivního PCR testu tak ti řekne, že se na tebe karanténa nevztahuje a na neschopenku nemáš nárok pokud tedy nemáš jasné příznaky. (Zkušenost z rodiny)
no to je ale v poradku, ne?
barbucha ja vyrostla v rodine "inteligence", moji rodice, prarodice, vsichni jejich pratele byli vysokoskolaci, ve zdravotnictvi, skolstvi, stavebnictvi a strojirenstvi. Vsichni s vlastnimi domy a byty, nejaka ta chata k tomu. Chodila jsem na ZS na vyberovou jazykovku, kde byly deti z podobnych rodin, protoze jejich rodicum zalezelo na jejich vzdelani a dali je tam, pak gympl a cvut. Vyrostla jsem v takove bubline. Pak jsem potkala sveho muze, ktery je naopak z te "delnicke" rodiny. To je uplne jiny svet, se kterym jsem se do te doby nikdy nesetkala. A nemuzu jim nijak vycitat, ze je zajima to, jak se maji prave ted, a nemuzu je oznacovat za blbce, ze narozdil ode me nevidi dusledky v budoucnosti. Nebo za spatne lidi, co podporuji zlo. EU je pro ne zlo, co jim zavrelo v kraji cukrovary a prisli hodne o praci, vymysli si se zarovkama a pomazankovym maslem. Nejake volne cestovani je nezajima, nemaj na nej stejne penize, to ze ja diky grantum od EU cas studovala a pracovala v zahranici je pro ne naprosto imaginarni zalezitost, je zajima, z ceho poplati slozenky. Takze bych jen poprosila "inteligenci", at je prestane utvrzovat v jejich nazorech tim, ze je bude oznacovat za koblihy, lovce slev, podporovatele zla a podobne, pokud jim nedokaze srozumitelne nabidnout "spravnou" alternativu, ktera je oslovi.
![]()
![]()
![]()
Asi ano...je to asi vysvětlení na to původní téma, že proto někdo kdo má pozitivního v rodině nedodržuje karanténu a trajda po venku
Je otázka, jestli je nějaká taková alternativa vůbec zajímá. Někdy mám pocit, že naprosto ne, že chtějí jen návrat starých pořádků.
Já mám takovej blbej dotaz, necháte ty vaše naočkovaný starý rodiče normálně trajdat po obchodech, až je otevřou? Můj otec se strašně těší, jak bude zase po roce jezdit do supermarketů, měl to jako společenskou událost :-).
Ať trajdá - s respirátorem a dezinfekcí.
Pinot Noir Tak moji rodiče jsou podstatně starší a asi jsem vůči nim v jiné pozici, než ty. Předpokládám, že ty se s nimi vídáš na návštěvách, takže chápu, že se tě nebudou ptát. Já už pět let jedu servis, návštěvy doktorů, nemocnic a teď nákupy. Zrovna se mě známý ptal, jak je možné, že na autě mám najeto 220 000,- km za pár let.
Maky jo tak, no to by vysvetlovalo, akorat Renusatko psala ze trajdaji ne proto, ze uz to meli (jako my), ale ze maji negativni test.. (pritom by v takovem pripade ani na zadny nesli)
barbucha Potřeboval by barber shop, jak má vousy, tak mu blbě sedí :-).
áááááááááá, fousy čouhající zpod roušky
Vídám takový ty hipsterský plnovousy... a ani z hlediska hygieny se mi to moc nezdá, i když vypustím estetický hledisko...
Ty bys to nezvládla upravit? Nebo když můžou docházet kadeřnice, proč ne nějakej holič?
barbucha Tak on si to upravit zvládá, aby to vypadalo dobře, ale rozhodně si je neoholí, nosí je celý život :-):
No jasně, vo to ho nemůžete připravit
Ale když si to upravuje, tak žádnej problém přece. Bude muset mít respirátor akorát o číslo větší ![]()
999 nas naockovanej duchodce radsi zustava doma a ani moc nema v planu trajdat, zatim...
Teď jsem se dozvěděla, že moje kamarádka a její manžel (oba už kolem 70) jsou oba ve špitálu s tou hnusnou nemocí a nevypadá to dobře. Kruci. A to se tak drželi stranou. Ach jo. Je mi smutno.
Torrah kamarad nasich byl taky v nemocnici, no dnes uz jdou s nimi na spolecnou prochazku pac uz jsou i se zenou ok a nenakazlivi:-) tak drzim moc palce!
viktorka_od splavu díky moc. Já se to dozvěděla před chvílí, vůbec jsem to netušila, my se vídaly tak nějak sporadicky a teď poslední rok jen občas na FB a tak. Úplně mě z toho přešel mráz. Fakt je to hrozný a když vidím některý ty komentáře těch blbečků ohledně korony, tak je mi z nich zle.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY