999 Ty se máš ... o starost méně.
Koronavirus
...hmm, reinfekce... A kdyby jako jo, tak co by se mnou dělali.? Jako bych třeba brala ATB.? Teď mi momentálně nic není, jen to horší dýchání a v noci dementní bolavý tlukot srdce.
...já jsem taky na svý zdraví celkem flink
Dokud mi jde fungovat, tak jedu. Až kleknu, tak to řeším, noo. Jo, asi to dobrý není, tenhle přístup.
Ale děkuji!.
Miru no třeba bys nenakazila někoho dalšího? ![]()
Miru ohne sranda. Dušnost, námahové dýchání, ten tlukot srdce, to je prostě divný- to si zaslouží dovyšetření i bez covidu. Nejsem internistka, ale přimlouvala bych se za rtg, ekg a odběry včetně srážlivosti.
Studenti (ať už sš nebo vš) u nás v nemocnici vypomáhají už od podzimu, i na covidových jednotkách, někdo vydržel tak akorát, aby měl splněnou povinnou praxi, někdo chodí dál. Máme s nimi uzavřené placené DPP. Většinou opravdu dělají jen pomocné práce na oddělení, pokud už nemají hotovou praktickou sestru ze střední školy. V případě středoškoláků se tedy jedná už o plnoleté.
Ony tyhle brigády studentů nejsou nic nového, na oddělení si je zaháčkují, občas vypomáhají o víkendech, nebo v létě a pak třeba po studiu nastoupí na plný úvazek. Ale teď se těch dohod uzavírá fakt strašně moc, nikdy jsme tolik nástupů neměli.
V poslední době se nám i na nárazovou výpomoc hlásí i sestry, které mají hlavní pracovní poměr mimo zdravotnictví, nebo v soukromé ordinaci, na druhou stranu přibývají i výpovědi z covidových oddělení. (Zájem vypomáhat v očkovacím centru je tedy větší :-)
Miru To, co popisuješ se srdcem, by mohly být arytmie. Ale klid, nemusí to ve většině případů nic znamenat. Nevím, kolik ti je let, ale velice často je ženy začnou vnímat v období, kdy se stávají zralými
. Většinou jsou vnímány v klidu nebo v noci. Pokud by tě to znepokojovalo, nech si udělat kardio vyšetření, ideálně ekg holtera na 24 hod ( je to ambulantní záležitost). Myslím, že tě na to může odeslat i praktik.
Jo, teď vidím, žes měla covid, ten by to mohl taky způsobit. Nech se vyšetřit.
Miru Též bych byla opatrná a zašla si na vyšetření. Doktor ze záchranky nám říkal, že přibývá případů následků ve formě mikrosraženin na plicích. Pacienti můžou obtížně dýchat, někteří dokonce i bez potíží, bývají nějaké problémy s pulzem a zároveň to dokáže být i nebezpečné zcela náhle.
bram naši se na BVV registrovali 2.3. a termíny mají na 8. a 12.3., ročník 42 a 44, sms po 1 a po 3 dnech. Ale jsou už prostě blízko té 80.
Zuzuli je moc fajn, že chápeš situaci své vyvdané rodiny z jine společenské vrstvy. Občas tady mám dojem, že dělníci a zemědělci jsou lidé druhé kategorie. Jenom jaksi nevím, co bychom bez nich jedli, oblékali a pod. Kamarády mezi nimi zrovna nemám, ale rozhodně jimi nepohrdam. Musí si svůj život odzit s tím, co jim bylo naděleno. Všichni v Menze být nemohou.
Jak pomoct tomu, aby se nenechali koupit rouskovnym a podobnými úplatky, nevím. Tyhle disciplíny mi zrovna nejdou. Aspoň v rodině se snažím. Fakt je občas potřeba těm sedmdesátníkum přepočítat, že to fakt neměli jednodušší než dnešní mladi. Dost zapomínají, co si za tu jistou mzdu mohli (nebo spíš nemohli) koupit.
Makara no ja bych asi rekla, ze problem je v tom, ze oni nic moc navic, nez to, co se dalo koupit, nemaji ani ted. Neresi desate saty z cos, listky na koncerty, jidlo v restauraci, letenky a knihy. Setri na novy sporak, protoze stary zacal vypovidat sluzbu. Hodne se uskromnovali, kdyz meli kluky doma, muz si na studium vydelavam uplne sam uz od prvaku na stredni, musel si sam vydelat na cesty do Prahy, na kolej, na vsechno, protoze se chtel mit lip, coz je pro me, holku z rodiny, kde se s vysokou pocita jako se samozrejmosti a rodice ji plati, nepredstavitelne. Takze kdyz tehdy meli stalou praci a prijem, podnikovy byt za nizky najem, narozdil od toho najmu soucasneho, zakladni jidlo za par korun, nemeli se spatne. Kupuji levne jidlo, tak maji proste pocit, ze driv bylo kvalitnejsi. I ted ty respiratory jsou pro ne nad rozpocet, my je manzelovo rodicum kupovali, protoze pro nas to je par stovek, pro ne uz pomerne problem. Ono priznejme si, ze kdyby meli to analyticke a kriticke mysleni, financni gramotnost a nejakou predvidavost do budoucna a jak se radeji zaridit, tak nepracuji v tovarne u pasu. A takovych lidi je spousta. Abychom se pak my "inteligentni" nedivili, kolik se jich da na stranu treba spd.
Makara Zuzuli holky nezlobte se, já vím,že to myslíte dobře, ale řekla bych, že ten výhled ze socialni bubliny by měl být duslednejsi. Protože házet všechny Decka do jednoho pytle je příšerne klišé. je mezi nima spousta různých lidi a rozhodně neplatí, že všichni s bidou usetri na sporák, obrážejí akce hypermarketu, protože nemají, co do ust a volí Babiše.
Mám jich dost v rodině, muž mezi kamarádama a to,co píšete by značnou část nadzvedlo ze židle stejně jako prohlášení, vsichni delnasove/důchodci/ nevimkdo volí Babiše.
Zuzuli formuluješ přesně
. Jenže jak s tím pracovat, aby ti neobdaření s SPD nesympatizovali?
continuity já neříkám, že všichni manuálně pracující volí "nesprávně", že nejsou zodpovědní, nemají rozhled. Mnozí jsou mnohem finančně gramotnejsi než VŠ. Určitě někteří jedou na dovolenou k mori, chodí do divadla a čtou, ale rozhodně je jich menší procento než v této naší bublině.
Na hlubší analýzu třídních rozdílu nemam buňky. Psycho-, sociologie a politika mi nejdou. Já jsem přes Excel a tam na to funkce nejsou.
continuity ale to, že všichni patří do jednoho pytle, přece nikdo neřekl, ne? ![]()
continuity ja se tu bavim o rodine meho muze, zadny obecny vyhled ze socialni bubliny tady nedelam...
Otvorili očkovanie už aj pre 60+. To je horšie ako nákupy v cos
. Sto krát za deň so sestrami refreshujeme stránky, termíny miznú rýchlosťou svetla, nestíham ani natukat údaje ![]()
Mrakoplas Naozaj? Vôbec som nezachytila, že sa môžu registrovať už aj 60+.
dorota áno, oddnes to spustili ale hneď boli termíny fuč. Občas tam čosi zas pribudne ale je to lotéria. Od 60 do 69 na Astra Zeneca, nad 70 Pfizer a Moderna.
Mrakoplas A kde konkrétne sa dá registrovať? Vôbec som to v médiách nezachytila, že sa spustí registrácia už tento víkend aj pre 60+. Moji rodičia sú 70+.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY