dorota práve som dedka zaregistrovala na Kramáre, juchuuu! Na korona.gov tak ako sa registruje na testy.
Koronavirus
MrakoplasVďaka za info.
dorota https://www.old.korona.gov.sk/covid-19-vaccination-form.php
Treba stále refreshovat a sledovat terminy, pribúdajú priebežne.
MrakoplasNo, na tej podstránke o očkovaní nie je žiadna zmienka, že už je spustená registrácia pre 60+. Musím kuknúť, ako je na tom Žilina, to majú naši najbližšie.
dorota Žilina tam bola poobede (ale občas tam nabieha) :/ Ale už tam nie sú ani tie Kramáre, za 5 minut 400 termínov fuč. Najlepšie mať pripravené údaje a rýchlo naklikat.
Ja čakám ešte na termín pre mamu, ona je 60+.
Inak na hlavnej stránke korona.gov je napísané pre koho je spustené očkovanie.
letolet diky, to bude asi ono. Nasi jsou 45 a 49. Tak snad na ne dojde rada driv, nez dojde vakcina :)
Mrakoplas Vďaka, zobral si to na starosť brat. Ja som to info o možnosti registrovať sa na očkovanie aj pre 60+ na hlavnej stránke korona.gov.sk prehliadla.
tak známá měla štěstí a potkala hrdinnou pohraniční hlídku. jela k zubaři.
hlídka prý byla rozladěna, neboť už byla ten den třetí, kdo jede k zubaři! jaký to div, když jediný důvod jet přes hranice okresu je doktor, nebo tajná návštěva penny nebo příbuzných, protože jinak se jezdit stejně nedá.
a dobrých zubařů je tak málo, že dnes za zubařem jezdí lidi i přes půl republiky.
Jiná Realita uf ešteže som bola v Čechách u zubára v utorok a idem až za dva mesiace. Ale mama ide v piatok, má sa pripraviť? ![]()
Jiná Realita tajná návštěva Penny:-D:-D
Mrakoplas Vy jezdíte do Břeclavi? V rámci města dneska nekontrolovali (na hranicích samozřejmě normální hraniční kontrola), ale stáli pak na 55 těsně před kruhákem u Tesca. Fakt zastavovali a kontrolovali, ve směru do Břeclavi. A pak na hranici břeclavského a hodonínského okresu.
Jiná Realita Můj soukromý tip je, že ta hlídla je z toho ještě otrávenější než řidiči.
Zuzuli je moc fajn, že chápeš situaci své vyvdané rodiny z jine společenské vrstvy. Občas tady mám dojem, že dělníci a zemědělci jsou lidé druhé kategorie. Jenom jaksi nevím, co bychom bez nich jedli, oblékali a pod. Kamarády mezi nimi zrovna nemám, ale rozhodně jimi nepohrdam. Musí si svůj život odzit s tím, co jim bylo naděleno. Všichni v Menze být nemohou.
Jak pomoct tomu, aby se nenechali koupit rouskovnym a podobnými úplatky, nevím. Tyhle disciplíny mi zrovna nejdou. Aspoň v rodině se snažím. Fakt je občas potřeba těm sedmdesátníkum přepočítat, že to fakt neměli jednodušší než dnešní mladi. Dost zapomínají, co si za tu jistou mzdu mohli (nebo spíš nemohli) koupit.
Nevím, jak to přesně formulovat, ale takové vyjádření mi přijde poněkud zvláštní/nešťastné?. Až skoro "rasistické"
. A "musí si svůj život odžít"- to zní, jako by ti "nebožáci" byli někde v žaláři nejtemnějším a měli doufat, že v příštím životě si polepší a třeba místo truhlařiny budou sedět v kanclu a vytvářet tak např. stohy tabulek a poznají to pravé štěstí. Pardon, trochu nadnesené, ale nemohla jsem si pomoci. Ne, do Mensy by mě samozřejmě nevzali
.
continuity Souhlasím. (K tématu "dělňas" = primitiv (ale "Určitě někteří jedou na dovolenou k mori, chodí do divadla a čtou ...") = kobliha).
whiskas díky, asi si to vystihla lépe. Mě to přijde dost přes čáru, taková nadřazenost té uspesnejsi vrstvy. Jen těžko říct,čím se ten úspěch má správně měřit.
Občas se s tím setkávám u úspěšných podnikatelů, kteří tím, že se jim něco povedlo, získali dojem, že mají nějaky univerzální patent na rozum. A nic extra příjemného to teda není, když to někdo vůči člověku začne uplatňovat.
JanieB jj do Breclavi, ale ja jazdím cez Lanzhot, tam nikto nikdy nie je a ak hej, nechce sa im ani z auta vyliezť
. Ty si odtiaľ?
Jiná Realita Můj soukromý tip je, že ta hlídla je z toho ještě otrávenější než řidiči.
to vůbec nezpochybňuju, jen nevím, co jako hlídka čeká, že budou lidi uvádět jako cíl cesty. zoo, kino? čím méně lidí bude na cestách, tím větší je pravděpodobnost, že cílem bude kromě práce ten jeden z těch opravdu málo důvodů, které ještě zbyly (doktor, zubař, veterinář, nebo cesta na pohřeb :( )
continuity Možná je důležité, aby byla rovnováha mezi IQ a EQ. Např. když jsem sledovala nějaký rozhovor s Danou Drábovou, jak trpělivě vysvětlovala podstatu ze svého oboru, ale tak, aby to bylo srozumitelné masám, napadlo mě, jak je to ojedinělé. Samozřejmě ji osobně neznám, ale z toho, jak na mě působí si nedovedu představit, že by se, přestože jistě nadmíru chytrá, vzdělaná odbornice, nad někoho vyvyšovala, nebo jednala s despektem.
whiskas inteligentní lidi ale mají (nedokážu říct v jakém podílu, ale troufám si tvrdit, že ve většině) iq právě na úkor eq. vysoce inteligentní lidé bývají psychopati, sociopati, maniaci, podivíni nebo prostě arogantní kreténi.
Mrakoplas Jsem z Hodonínska a musím vždycky přes Břeclav. No a právě dneska poprvé jsem fakt viděla, že kontrolovali "vnitrostátně", mezi tím Tescem a uzlem 55 a D2. Ale zubaře by s nějakým potvrzením/prohlášením uznali ;-)
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY