Koronavirus

28. března 2020 09:01
Online continuity
43593 příspěvků moje polička 07. března 2021 19:13

Jiná Realita no ale já jsem tam objednaná měsíc a nemám žádné potvrzení. Objednací kartičky nevedu, když prokážu pobyt, tak můžu říct cokoliv, protože furt budu na území našeho katastru. 

whiskas ja tady ( jako v ČR) trvalý pobyt vůbec nemám. Jinak to setrvání na jednom místě sice je v těch Hamackovych výkladech, ale z toho opatření nic takoveho neplyne - vyjma rekreačních objektů. 

Online continuity
43593 příspěvků moje polička 07. března 2021 19:15

Sairon no asi tak. Na lyže do Bulharska se 45 lidma v autobusu můžeš, na běžky s rodinou v autě ne. 

Online barbucha blogger
36121 příspěvků moje polička 07. března 2021 19:18

Vyřešené. Po dnešní demonstraci soli země se koronáč rozhodl odstěhovat.

Offline Lamicka
14208 příspěvků moje polička 07. března 2021 19:24

My se dnes vraceli do Prahy. Stavela nas hlidka na zacatku okresu Pribram, zkontrolovali cestne prohlaseni (navrat do mista trvaleho bydliste), OP a ridicak a bez problemu pustili. Pak jsme mijeli hlidku v Chuchli. 

Offline whiskas
21131 příspěvků moje polička 07. března 2021 19:26

continuity https://www.ceskenoviny.cz/zpravy/vyber-z-pravidel-omezeni-pohybu-osob/2001927

Pokud lidé pravidelně pobývají na dvou či více míst, musí si vybrat jedno z nich, kde chcete po dobu tří týdnu pobývat. To platí například i pro partnery, kteří žijí na dvou místech a jen občas spolu.

Offline Lamicka
14208 příspěvků moje polička 07. března 2021 19:31

whiskas jenze tohle je v tech Q&A a Hamacek se tim neustale ohani, ale z tech opatreni to nevyplyva. Presne jak pise continuity  

Online continuity
43593 příspěvků moje polička 07. března 2021 19:33

whiskas to je ten Hamackuv výklad, najdi si znění toho opatření, ještě je doufám právně závazné to nařízení vlády a ne to,co píše Hamáček na Twitteru. 

Offline Vlm
897 příspěvků moje polička 07. března 2021 19:33

continuity na vašem místě bych vyplnila potvrzení zaskrtla návštěvu lékaře, uvádíte svoji adresu,tedy tu kde opravdu bydlíte..a jela bych.jestli teda máte nějaké potvrzení o pobytu tak ho vezměte,ale jinak jedete z adresy na kterou sr zase vracíte,to by mělo stačit.

Online continuity
43593 příspěvků moje polička 07. března 2021 19:37

Vlm já žádné čestné prohlášení vyplňovat nemíním. Při pohybu po okrese stačí ústně, navíc i důvod procházka je po Praze je v mém případě dostačující. Jako opravdu te represi nemíním chodit naproti jenom proto, aby se pan policajt nahodou nezlobil. 

Offline whiskas
21131 příspěvků moje polička 07. března 2021 19:37

Lamicka continuity Aha, díky . Já to brala jako závazné pokyny. 

Offline Vlm
897 příspěvků moje polička 07. března 2021 19:58

continuity tak já ro špatně pochopila, když nejedete mimo okres, neměl,by vás teoreticky nikdo kontrolovat..Ale už rozumím, prostě potřebujete účet za plyn...na doložení pobytu.

Online continuity
43593 příspěvků moje polička 07. března 2021 20:00

Vlm ty jo,nemáme plyn

Já mám ten přechodný pobyt přihlášený, jenom je to tak debilni doklad - papírový a blbý rozměr, že nosit ho vsude sebou, po roce je na vyhození. 

Offline Vlm
897 příspěvků moje polička 07. března 2021 20:06

continuity asi nebude zbytí, rozměr nerozměr.

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 07. března 2021 20:45

Musím říct, že v Brně bylo dnes hodně husto. Všude, bylo spousta lidí (mimo středu města). Tam, kde normálně běhám a nepotkám ani nohu, až mám strach, tak dnes jak na lázeňské promenádě. Jelikož přehrada je prý v Brně zastavěné území, tak údajně probíhala kontrola i tam a dokonce i jak rouška přiléhá, ale to mám pouze od kamarádky. 

Online Garfie
28635 příspěvků moje polička 07. března 2021 20:50

Renusatko  Musím taky přiznat, že takové davy jsem ještě neviděla. Bydlím na okraji, kousek od nás je malý vesnický hřbitov a za ním pole a les. Normálně tolik zaparkovaných aut jsem tady neviděla ani na největším pohřbu, lidí co jsem potkala dnes tady běžně napočítám za půl roku...

Offline EDITH4B
2131 příspěvků moje polička 07. března 2021 20:51

Renusatko přehrada-zastavěné území?! No potěš...

Online continuity
43593 příspěvků moje polička 07. března 2021 20:51

Renusatko Garfie myslím, ze ten nápad uzavřít lidi ve městech se z epidemiologického pohledu tuze povedl.

Offline viktorka_od splavu
49446 příspěvků moje polička 07. března 2021 20:52

tak se jdu podívat, jaké novinky v příkazech a zákazech nám nachystali od pondělí (už se to nejmíň dva dny neměnilo, žejo..) a v tom - Podle Babiše maturity nejsou nutné, zaměstnavatelé je nevyžadují - má recht, až budou děcka žádat o místo v burešově paprčkárně, co nám tu smrdí, tak ji fakt nebudou potřebovat

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 07. března 2021 20:53
Reakce na continuity:

Renusatko Garfie myslím, ze ten nápad uzavřít lidi ve městech se z epidemiologického pohledu tuze povedl.

​jako úplně všechny povedené nápady naší vlády. 

Offline viktorka_od splavu
49446 příspěvků moje polička 07. března 2021 20:53

Renusatko no tak to by mě zajímalo, jak tu přiléhavost zkoušeli na druhou stranu jela jsem dnes do té Ikea a na dálnici nikdo, žádný auta.. fakt děsivý