Koronavirus

28. března 2020 09:01
Offline continuity
43592 příspěvků moje polička 06. března 2021 23:32

Jiná Realita to není pravda, kolikrát tito nadřazenci nejsou žádný mozkový trust, spíš jednooký mezi slepymi. Spousta velice inteligentních lidí, má v sobě obrovskou pokoru. Dost často špičkoví vědci. 

Offline JanieB
552 příspěvků moje polička 06. března 2021 23:37

A už mám zjištěno, jak se v Rakousku testuje na základkách. Děti se testují každé pondělí a středu ráno, z kraje nosu, každé dítě samo, pod dohledem učitelky. Každý rodič dostal předtím videonávod, který doma většina s dítětem pořádně prošla, jinak pomůže učitelka. Ale není to žádná věda. Víceméně se tyčinka strčí asi 2 cm do nosní dírky, opře o kraj nosu a 5x se otočí sem tam. To samé druhá dírka.

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 06. března 2021 23:48

continuity 

taky neříkám, že každý. ale whiskas psala, že jí přijde, že to je výjimečné, aby velmi inteligentní člověk vynikal empatií. mně přiznám se jako první v tu chvíli vytanul na mysl ten od kněžky :) nevím proč. nemůžu si vzpomenout, jak se jmenuje, a nechce se mi to hledat.

mám na mysli opravdu "přehnaně" inteligentní osoby s iq min. 130. myslím, že v této skupině není moc lidí, které lze popsat jako osoby s vyváženým iq a eq.

ale já to nevnímám jako negativum.

někde jsem četla pojednání, že právě různí šefové firem jsou na svých postech proto, že jsou vysoce intelignentní psychopati. čímž chci říct, že ne vždycky je špatně mít nízké eq, na mnohé pozice není ideálním předpokladem být empatický, pokud je daná osoba natolik intelignentní, že si na tu empatii umí pořídit spolupracovníky.

Online slniecko admin
19660 příspěvků moje polička 07. března 2021 00:15

Mrakoplas dorota 

hej, celý deň trávime refrešovaním stránky a pokusmi o registráciu mamy, aby sme nakoniec zistili, že pri PCR testoch ju registrovali s preklepom, takže ju systém teraz nevie rozoznať .

A len, čo sme to vyriešili, tak sa nám ozvali známi, či by sme nepomohli, takže teraz sa snažíme registrovať jednu pani, ktorá je slepá....a aj tak sa musí registrovať takto.

Ako ja mám už takú chuť niekoho niekam nakopnúť....

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 07. března 2021 00:25

slniecko je to hrozne. Čo tí ľudia, ktorí nemajú deti, ktoré by ich registrovali? Veď takých musí byť veľa. Už sa nečudujem, prečo je tak málo zaockovanych 75+. Kolko z nich má internet a vie s ním robiť, aby mohol celé dni refreshovat stránky a rýchlo vyplniť údaje, kým sa minú terminy? .(áno, viem, že aj takí su ale bude ich menšina, hlavne tu na dedinách). System hodný nášho bananistanu.

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 07. března 2021 00:26

slniecko inak my sme na to prišli, že sú terminy až keď sa pre 60+ minuli, takže pre mamu musíme čakať na ďalšie, ktoré zase oznámia až keď budú fuč :/ 

Online slniecko admin
19660 příspěvků moje polička 07. března 2021 00:29

Mrakoplas registruj si to cez https://covid.neuromancer.sk/ budú ti chodiť mejly, keď sa niečo otvorí

Offline whiskas
21131 příspěvků moje polička 07. března 2021 00:31

Jiná Realita To už ale jinde sme ... v jiném rybníčku . Předpokládám, že základem diskuze byla "pracující inteligence" a "dělnická třída", v běžných normách. Továrníky a vědce ponechme stranou (paní Drábovou jsem uvedla z důvodu, že mě v tu chvíli jiná známá osobnost nenapadla a ona mi opravdu velmi utkvěla v paměti). Snad se nikdo neurazí, ale ty cca dvě procenta s IQ nad 130 v této debatě rozebírat nemusíme. 

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 07. března 2021 00:32

slniecko ale ono tam pridávajú snáď každú minútu, to by mi asi chodilo stále, nie? Edit. Aha už vidím, že sa tam dá selektovať, díky moc!

Online slniecko admin
19660 příspěvků moje polička 07. března 2021 00:34

Mrakoplas držím palce!

Offline letfenixa
10938 příspěvků moje polička 07. března 2021 01:24

slniecko ďakujem za link

Offline mirajo
2705 příspěvků moje polička 07. března 2021 01:27

Jiná Realita Na povidani o korporatnich psychopatech jsem tu nedavno davala odkaz...Jenze, clovek, co ma vysoke IQ a v emocnich vecech se moc nevyzna, ma na to nahled a ten nedostatek dokaze kompenzovat treba tim, ze si na to poridi lidi a necha si od nich poradit, muze byt Asperger, obchazel kolem nej autismus, ale neni to psychopat. Psychopat si poridi spolupracovniky, protoze musi, pripadne na ozdobu, ale urcite jim nenasloucha. Proc by mel, kdyz on vi vsechno nejlip. Lidi pouzije, kdyz jsou opotrebeny nebo z mody, tak je zahodi, protoze je pouziva jako veci. Proste se to tak nejak stane. Toho prvniho muzu mit klidne i rada, to druhy je pro me to cisty zlo. 

Offline Makara
3669 příspěvků moje polička 07. března 2021 07:56

whiskas continuity já vím, že se do takových debat nemám poustet,  protože mi ta slova nejdou skládat tak, abych se vyjádřila přesně . Rozhodně jsem nechtěla vyjádřit nadřazenost. Naopak - chtěla jsem zduraznit, že každý má své místo na světě, a já těžko můžu předpokládat, že všichni mají stejný pohled na život jako ja.

Offline Kokoska
35158 příspěvků moje polička 07. března 2021 08:56

Mrakoplas u nas se dalo zavolat praktickemu lekari, ktery je mohl do systemu zaregistrovat (s velkou radosti jiste). Jak se to resilo dal, jestli jim objednavali i konkretni terminy po obdrzeni PIN2, to nevim.

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 07. března 2021 09:03

Kokoska lenže u nás sa dá zaregistrovať iba v ten moment keď tam svietia voľné termíny. Ktoré miznú za minútu. Než vyplnis formulár, termíny sú fuč. To len sedieť celé dni na nete a cihat voľne miesto. Ja mám z toho tlak úplne hore :/. V Čechách máte lepší systém.

Offline Kokoska
35158 příspěvků moje polička 07. března 2021 09:08

Mrakoplas jo, u nas to byly ty 2 kroky. V tom druhem prisla SMS, ze se muze objednat, az kdyz byly na ockovaci misto, vybrane v 1.kroku, volne terminy. Coz mi taky bralo nervy, protoze na mnoha mistech se uz vesele ockovalo a na tom nejbliz k nasim porad nic. A misto zmenit neslo. No mame to chvalabohu za sebou, ted jsem zvedava, kdy se dostane na 60+, a jaka vakcina zbyde. 

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 07. března 2021 09:18

Kokoska nám sa včera podarilo sambovho otca zaregistrovať do Bratislavy. Za pár hodín naskočili terminy aj na bližšie nemocnice, zmeniť to nejde ale sme radi, že aspoň tam, odvezieme ho, hlavne, že má termín. Toto je iná adrenalínová "hra"

Offline Kokoska
35158 příspěvků moje polička 07. března 2021 09:29

Mrakoplas tak hlavne ze uz ma termin. U nas ta cesta treba do Prahy je pro rodice dost namahava, oni se dost stresujou i zabalenim veci na noc. Takhle jsme to zvladli na otocku do 20 km vzdalene nemocnice uplne v pohode. Pro tatu tam meli i koleckove kreslo, coz bylo fajn. Udelat ockovaci misto pro tyhle lidi v patre sice s vytahem, ale dobrym pul km chodeb, neni uplne nejstastnejsi, ale chapu, ze nemocnice taky ma omezene moznosti. Bylo to tam jak pres kopirak, jeden "starik" a k nemu jeden nebo dva "vodiči".

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 07. března 2021 09:53

Kokoska no ešte má čaká druhé kolo s registráciou mamy, ona je kategória 60-69 a pre nich sú zvlášť termíny. Ešteže môžem už od stredy piť, bude to chcieť veľa vína pri refreshovani stránok!

Offline Vilemina
2364 příspěvků moje polička 07. března 2021 09:57

Já mám radost, maminka se s manželem zaregistrovali u sve PL a jdou příští týden na očkování, věk 76 a 77. Jsem strašně ráda, že je máma zdravotně v pořádku!