Koronavirus

28. března 2020 09:01
Offline viktorka_od splavu
49444 příspěvků moje polička 12. března 2021 09:00

Pavlena ja teda byla jeste pred zprisnenim s ditkem koupit boty ve sportissimu v krpoli a sice jsem pro formu nejdriv jedny objednala, ale bylo to uplne zbytecny. zkousejicich spousta, nakup bez problemu. nevim teda jestli to ted nezprisnili, spechali jsme pro jistotu..

Offline Catherinne
10881 příspěvků moje polička 12. března 2021 09:11

Byla jsem v květinářství na Karláku a trochu jsme se s paní zapovídaly. A překvapila mě převelice, když mi řekla, že za ni, je korona velký plus. Že takové tržby nikdy neměla. Lidé prý hodně kupují kytky a má tam i docela hezké dekorace, tak i ty. Buď jako dárky nebo často pro sebe, pro potěšení.

Čemuž jako rozumím, trocha radosti dokáže zachránit i život, ale řekla bych, že víc lidí pracuje třeba za 60, 80% HO, k tomu nemocenské, karantény, že je mezi lidmi méně peněz na tyhle výdaje. 

Ale je fakt, že když muž vidí, že začínám být s psychickou v prdeli, přinese kytky. Ne teda pugéty z květinářství,  ale ony i kytky z Lidlu zachraňují životy.

Offline viktorka_od splavu
49444 příspěvků moje polička 12. března 2021 09:39

Catherinne ja se obavam ze ten propad teprve prijde, zatim je mezi lidma relativne penez dost. 

Offline barbucha blogger
36121 příspěvků moje polička 12. března 2021 09:44

bram Kan 711990 rasaNori 

Holky, kdyby to bylo tak jednoduchý, tak už vám volám Zatím se žádnej očkovací bazar nechystá

Garfie 

U nás sanitáři choděj v roušce, vo to nic... ale jak jsou mezi nima, řekněme, i jednodušší osoby, přišlo mi to jako celkem přiléhavá analogie s celou naší společností (co se chutě do očkování týče... jejich například voličský preference - co tak někdy zaslechnu - tady rozebírat nebudu ). Nechci je nijak zlehčovat, ta práce je těžká a potřebná a každej si jich váží - u nás, kde ředitel zdraví uklízečky v hlubokým předklonu, zcela určitě... ale to chování a uvažování je prostě holej fakt.

Kokoska 

Očkujeme i veřejnost, máme očkovací centrum. Mluvila jsem o zkušenosti z našeho oddělení, který očkuje zaměstnance... a kde máme tím pádem přehled. 

To centrum funguje normálně  přes registraci, která zjevně není bezchybná (mirajo ) a navíc jsem už slyšela jejich stížnosti, že to jde pomalu (proč, to nevím).

Mirka 

Strach má každej příčetnej člověk a já se divím, že některý to prostě odmítaj vidět, jako by se jich to netýkalo.

Offline OliveOyl
1976 příspěvků moje polička 12. března 2021 10:07
Reakce na continuity:

rasaNori my byly ve Sportisimu něco vyzvednout, já čekala frontu. muz u toho tak chodil kolem a uviděl se v zrcadle, tak si povytahl kalhoty... a prodavačka mu vynadala, že u nich se nesmí zkoušet. 

Offline Sweet Potato
40639 příspěvků moje polička 12. března 2021 10:13
Reakce na barbucha:

Mirka 

Strach má každej příčetnej člověk a já se divím, že některý to prostě odmítaj vidět, jako by se jich to netýkalo.

​To je forma obrany. 

Offline barbucha blogger
36121 příspěvků moje polička 12. března 2021 10:17

Sweet Potato 

Souhlasím... v některých případech. Ale když slyším někdy ty argumenty (převzatý od Pitomia a fanoušků Ortelu a podobnejch jurodivců), tak mě spíš napadá jen forma tuposti

Offline continuity
43588 příspěvků moje polička 12. března 2021 10:29

Catherinne když jsem ted doma, tak si kupuji kytek víc. Předtím mi bylo líto si kupovat kytku, kterou vidím večer dvě hodiny. Teď na ně koukám celý den, tak mi přijde, že to má smysl.

Offline Catherinne
10881 příspěvků moje polička 12. března 2021 10:36

continuity to je i důvod, proč kupuju kytky do kadeřnictví. Koukám na ně celý den a i klientky potěší.

Offline bram
4111 příspěvků moje polička 12. března 2021 10:55

continuity Catherinne já jsem si teda po Novým roce taky začala pravielně kupovat kytky, dřív jsem to nedělala. Pořád mám ve váze čerstvou kytici a složení vybíráme na střídačku já a dcera. Musíme si to dělat trochu hezčí, ať si zachováme nějaké zbytky optimismu :)

Offline rasaNori
8875 příspěvků moje polička 12. března 2021 11:16

Tak babicka ma oboustrany zapal plic, vypada to hodne spatne. Vicemene nam rekli ze sance na uzdraveni je minimalni... 

Offline andulka01
12863 příspěvků moje polička 12. března 2021 11:28

rasaNori Ach ne... to je mi moc líto.

Offline continuity
43588 příspěvků moje polička 12. března 2021 11:31

rasaNori ach jo, je mi to líto.

Offline brrr
12390 příspěvků moje polička 12. března 2021 11:33

rasaNori To je mi líto.

Offline barbucha blogger
36121 příspěvků moje polička 12. března 2021 11:42

rasaNori 

Ježiš chudák! Ten zápal plic je u babiček (a dědečků) vždycky sviňárna... Ale držim palce, ať se v tom špitále zasnažej!

Offline rasaNori
8875 příspěvků moje polička 12. března 2021 11:45

barbucha no to ja taky. Jenze volali tchanovi ze se ma prijet rozloucit... 

Offline barbucha blogger
36121 příspěvků moje polička 12. března 2021 11:47

rasaNori 

Ach jo

Offline bram
4111 příspěvků moje polička 12. března 2021 11:50

rasaNori Hele, nám před rokem u babičky (90) řekli to stejné a babička byla po třech dnech nasazení atb skoro v pohodě, nemusí to být vždycky fatální. Moc držím palce  

Offline rasaNori
8875 příspěvků moje polička 12. března 2021 11:56

bram diky za nadeji. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 12. března 2021 12:24

rasaNori je mi to líto, nejsou to dobré zprávy