Koronavirus

28. března 2020 09:01
Offline Garfie
28635 příspěvků moje polička 12. března 2021 12:32

rasaNori  To je smutné, ale taky mám podobnou historku jako bram, tatínek od známého, taky se to nakonec v dobré obrátilo. 

Catherinne Hele, ale to je zajímavý, já letos dostala od muže poprvé v životě kytku k MDŽ!! A jako slušnej pugét, žádnou oschlou růži jako obvykle. Taky jsem se ptala, co byl spouštěč, ale on mi na oplátku sehrát tu scénku z Takové normální rodinky... Tak se zeptám znovu! 

A jinak u muže ve fabrice včera poprvé testovali, cca 500 lidí, dva pozitivní, dnes oba potvrzení PCR. 

Offline Liesel
1680 příspěvků moje polička 12. března 2021 12:43
Offline Mirka
4004 příspěvků moje polička 12. března 2021 13:02
Reakce na continuity:

rasaNori my byly ve Sportisimu něco vyzvednout, já čekala frontu. muz u toho tak chodil kolem a uviděl se v zrcadle, tak si povytahl kalhoty... a prodavačka mu vynadala, že u nich se nesmí zkoušet. 

​Já jsem si tenisky pro dceru ve Sp. vyzvedla a zkoušela za rohem. Protože kdyby byly malé mě, budou i jí a já jsem věděla, že příští 3 týdny se do města nedostanu. A říkala jsem si, jestli se mnou nevyběhne nějaká ochranka, člověk už je z toho celý zblblý.

Offline Mirka
4004 příspěvků moje polička 12. března 2021 13:09

rasaNori to nezní dobře

Offline Mirka
4004 příspěvků moje polička 12. března 2021 13:11

Taky mám doma kytky, jak píšete, užiju si je celý den. A pořád tahám něco z venku, teď tu mám jarní dekoraci se zeleným mechem. Jen větve bříz jsem letos nenařezala, obávám se alergie.

Offline Torrah
3423 příspěvků moje polička 12. března 2021 13:19

rasaNori Držím palce, ať se vše v dobré obrátí...

Offline barbucha blogger
36121 příspěvků moje polička 12. března 2021 13:37

Koronáč se nevyhýbá nikomu. Zatímco se švédská hlava státu s částí rodiny účastní mše na památku obětí...

... Victoria s manželem jsou doma - oba s covidem! 

Offline continuity
43588 příspěvků moje polička 12. března 2021 21:01

Tak nějaké dobré zprávy, vypadá to, že máme účinný lék. A není to ivermektin.

Offline viktorka_od splavu
49444 příspěvků moje polička 12. března 2021 21:03

continuity myslím že tam bude trochu problém, že ty protilátky je potřeba nasadit ještě předtím než se to zvrhne do těžkého průběhu a přitom je to dost drahá záležitost, kterou asi nepůjde podávat plošně 

Offline continuity
43588 příspěvků moje polička 12. března 2021 21:51

viktorka_od splavu

To je pravda, ale to lze presne spočítat. Ten těžký průběh totiž stojí celkem dost peněz, pokud bychom je byly schopni razantně omezit, je dost možné, že by to vyšlo i s drahým lékem. ( Toto dělám celý život, jen v jiném oboru - mít tolik presnych dat jako tady je svatý grál risk managementu). 

Navíc, a tady jsem si úplně jistá, že po započtení nákladů na  lockdown, to vyjde pozitivně zcela určitě. Problém vidim spíš v dostupnosti léčby - bude to namlich to samý jako s vakcinou . 

Offline viktorka_od splavu
49444 příspěvků moje polička 12. března 2021 22:13

continuity mně to může být jasný, ty to můžeš umět spočítat.. ale jak to dopadne to si nemusíme dělat iluze.

Offline continuity
43588 příspěvků moje polička 12. března 2021 22:15

viktorka_od splavu Blatný si nespocita ani kolik mu je let, ale třeba Smejkal by počítat mohl umet? 

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 12. března 2021 22:17

Garfie Sestra mojí kolegyně, majitelka jedné velké firmy je pozitivní. Vytrasovaná, má příznaky a potvrzené PCR. Dnes si udělala tři testy, které dávají zaměstnancům a všechny negativní. Jen tak chtěla vědět, jestli náhodou nevyhazují peníze. Když to volala té kolegyni, tak prý se z toho nemohla vzpamatovat.

Offline Peetra1
284 příspěvků moje polička 12. března 2021 22:18

Děkuji za info ohledně přeregistrace očkování, tatínek přeregistrován z Kladna do Slaného a za tři hodiny po registraci už má termín  Tady se fakt vyřeší všechno

Offline Sairon
1855 příspěvků moje polička 12. března 2021 22:36

V souvislosti s tím blabla lékem mě napadá takový blbý dotaz. Proč vědci dokázali vyvinout tak rychle několik vakcín a vlastně celou dobu se mluví o tom že nás zachrání vakcinace ale az do ted nebyl vyvinut žádný jiny účinný lék a ani se na vývoj léků neupírá tolik pozorností?

Offline continuity
43588 příspěvků moje polička 12. března 2021 22:41

Sairon ale vyvíjejí, jenze vyvíjet léky proti virovým onemocněním je extrémně těžké. Nejsou to živé organismy jako bakterie nebo parazity schopné samostatné existence a rozmnozovani. V pravém slova smyslu je nejde ani zabít.

Je možné, že žádný účinný lék nebudeme mít ani za mnoho let. 

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 12. března 2021 23:05

rasaNori to ma mrzí, držím palce, aby sa to v dobre obrátilo

Offline žluťásek
8882 příspěvků moje polička 13. března 2021 00:01

rasaNori držím babičce palce. Ta moje zemřela před pár roky v úctyhodných 95 letech, ve velmi vysokém věku se dvakrát z moc ošklivého zápalu plic vyhrabala do prakticky plného zdraví, jak to jen v jejích letech bylo možné. Zázraky se dějou

Offline continuity
43588 příspěvků moje polička 13. března 2021 00:42

Hezky graf, je pěkně vidět klesající počet nakažených mezi menšími dětmi ( efekt zavřených školek a škol) a taky velkým vliv očkování seniorů. Fakt to funguje. 

Offline Maky
319 příspěvků moje polička 13. března 2021 09:23

Peetra1 tak to gratuluji. Já stále čekám na PIN2, ale s tím jsem počítala jen snad to čekání bude kratší než na původně zvolené místo.