Koronavirus

28. března 2020 09:01
Offline Peetra1
284 příspěvků moje polička 13. března 2021 10:09

Maky přeji, ať PIN2 brzy dorazí

Offline Dadoo
11714 příspěvků moje polička 13. března 2021 10:33

Peetra1 potvrzuji rychlost ve Slaném. Já bych se naopak raději objednal třeba až za týden, ale oni v podstatě dávají termín do 2-3 dnů.

Mám jít v úterý. Ve středu budu 3 týdny po operaci.

Jsem na Xareltu. Žádné problémy, modřiny apod nemám, vše ok. INR se nedělá.

Váhám, zda to ještě neodložit. Ale strašně bych nerada, chci už být bodnuta.

Jsou nějaké závazně důvody proč očkování ještě, třeba o týden, odložit?

Moje kolegyně je cca 10 dní po první dávce pozitivní. Manžel má prý blbý průběh, vysoké horečky, zvracení, a ona je teď strašně vyděšená.

Zrovna ona, která se o sebe strašně boji, pořád se hlídá, počítá každou vrasku, která pořád lamentovala, jak chce zpátky svůj normální život.. Zrovna ona to Chytila. Ten její stres musí být enormní.

Offline Zuzuli
3863 příspěvků moje polička 13. března 2021 10:56

Tak uz vim, proc se to ted tak moc siri. Manzeluv kolega mel nejakou chripecku, ale proc by nesel do prace, ze. V kancelari nikdo respirator nenosi, v patek si jeste dali vecer po praci deskovky, aby si udelali rozlouceni s kolegou, co odchazi jinam. Po vikendu velke halo, onen kolega je pozitivni a stihl nakazit v kancelari dalsi ctyri lidi, potvrzeno pcr testy ve stredu u tech, co meli priznaky. Vsichni byli vyhnani na HO (poprve od lonskeho brezna), s vyjimkou tech, co maji po kovidu, jedno kdy, klidne pred trictvrte rokem, ti do kancelare chodi dal. Muz je ted teda doma, vypada to, ze se nastesti nenakazil a domu nam to neprisnesl, ale kdyz projevil zajem o navrat do kancelare po pristim tydnu, ze se mu tam pracuje lip, tak pry muze, ale musi si sam zajistit pcr a donest jim potvrzeni o negativnim vysledku, ale ma prisny zakaz udat, ze byl kontakt v praci a jakkoli do toho tahat firmu, aby jim nahodou neposlali lidi do karanteny... 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 13. března 2021 11:18
Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 13. března 2021 12:29

Zuzuli Jojo, blbce najdeš všude, nejen na nejnižších pozicích a v montovnách. 

Offline Fiction
1647 příspěvků moje polička 13. března 2021 12:56

Dadoo Šla bych co nejdříve.  Pokud nemáš krvacivé projevy, Xarelto bych neřešila. 

Offline Dadoo
11714 příspěvků moje polička 13. března 2021 13:28

Fiction dekuju moc! V úterý jdu na to

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 13. března 2021 13:43

Zuzuli a to zas my jsme si s kolegou říkali, že absolutně nechápeme, kde a jak se to teda šíří (u nás).

neznáme vůbec nikoho jakkoli nemocného. ostatní respirační choroby zmizely, nikdo neposmrkává, nepokašlává, což je neuvěřitelný stav, aktuálně v širokém okolí není nikdo, kdo by měl kovida. i kdyby ho někdo měl, je absolutně bezpříznakový.

ono to sem tedy asi brzo z čech přijde, ale aktuálně skoro chápu některé lidi tady v okolí, kteří mají pocit, že koronáč si vláda vymýšlí a v nemocnicích jsou asi komparzisté. 

Offline rasaNori
8875 příspěvků moje polička 13. března 2021 13:55

Jiná Realita to me taky fascinuje, jak vymizely ruzne rymecky a kaslicky... 

Offline viktorka_od splavu
49444 příspěvků moje polička 13. března 2021 14:02

Jiná Realita hm jen u nas v rodine uz byl letos syn 2x neachlazeny - jednou to covid nebyl a podruhe jo, a jednou muz takovou rymu az zanet dutin. takze nezmizely urcite. nicmene v praci to melo cca 10 % lidi - ne ted, ale ta cely rok. a to se u nas testuje a trasuje skutecne peclive (firma od pocatku proplaci pcr testy a to i kontrolni po karantene)

Offline coralline
2311 příspěvků moje polička 13. března 2021 14:21

Jiná Realita rasaNori Já jsem třeba rýmu měla, ale dřepím doma na HO, tak jedinej, kdo si mohl stěžovat, že na ně kejchám a smrkám, byly moje kytky.

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 13. března 2021 14:40

a ještě ať mi někdo ale vážně vysvětlí, jak je sakra možný, že máme 10x (!) víc nakažených než německo, když německo už myslím rozvolňuje, zatímco my máme zavřené už úplně všechno měsíce (a testování ve firmách nachází max. 1% nakažených, pochybuju, že kdyby to udělali v německu, tak tam nenajdou nikoho, bylo by to podle mě úplně stejné).

Offline rozarka
4226 příspěvků moje polička 13. března 2021 14:45

rasaNori Určitě na tom mají zásluhu roušky a respiratory a kašel se dnes taky nepovažuje za hrdinství, když s nim někdo nejde na neschopenku. Dřív si smrkajicího nevšiml nikdo, teď každý o krok ustoupí.

Offline Kokoska
35157 příspěvků moje polička 13. března 2021 14:57

Jiná Realita mozna to Nemci stihli zavrit driv, nez se jim to tak rozjelo, mozna jsou zodpovednejsi a disciplinovanejsi a nedelaji tajne mejdany, kdyz je to zakazane, nelezou s kaslem do prace... staci si tady precist ty pribehy.

Offline Lamicka
14208 příspěvků moje polička 13. března 2021 15:05

Jiná Realita pred nedavnem jsem se tu ptala jestli je pravda, ze Nemci vykazuji jen pozitivni s priznaky, zatimco Cesi i bezpriznakove a ted mi to psala dalsi kamaradka, co bydli v Mnichove, ze to tak opravdu je, pry bezpriznakovi nejsou povazovani za nemocne a nejsou tedy ve statistikach. Tehdy mi tu nikdo jasne neodpovedel.

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 13. března 2021 15:07

Kokoska nevěřím, že je nějaký zásadní rozdíl mezi čechy a němci. to se hodí vykládat tak naší vládě.

nosíme respirátory, jako naprostá výjimka mezi národy (kdo jiný je má povinně nařízené), k čemu to? doprava na dálnici poklesla na proudy kamionů, jinak všichni sedí doma, pořád nic. zavřené jsou i zoo, což je naprosto absurdní, a pořád nic, pořád rosteme.

zbytečné antigenní testování, které nikde nefungovalo a nikde nic nepřineslo, kromě dalšího zhoršení situace (viz rakousko a jeho testování ve školách). a pořád nic.

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 13. března 2021 15:07

Lamicka no ale proč potom německo nemá taky přetížené nemocnice?

Offline Torrah
3423 příspěvků moje polička 13. března 2021 15:09
Reakce na Kokoska:

Jiná Realita mozna to Nemci stihli zavrit driv, nez se jim to tak rozjelo, mozna jsou zodpovednejsi a disciplinovanejsi a nedelaji tajne mejdany, kdyz je to zakazane, nelezou s kaslem do prace... staci si tady precist ty pribehy.

​já si myslím, že v tom to bude hlavně, v té disciplinovanosti...

Offline Kokoska
35157 příspěvků moje polička 13. března 2021 15:10

Jiná Realita v Nemecku ty respiratory naridili driv nez u nas, ale snad jen v nekterych situacich? V MHD a obchodech urcite, vedela by treba Zarinya .

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 13. března 2021 15:12

a vrchol všeho je to sčítání lidu. absolutní zbytečná operace...a všichni drží hubu, prostě se to provede a hotovo. měsíce se tu káže o snížení mobility a omezení zbytečných sociálních kontaktů, a pak se vrhneme na sčítání lidu, aby měl úřední šiml co vykazovat do výkazů.