Koronavirus

28. března 2020 09:01
Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 13. března 2021 15:13

Kokoska no a ve švédsku nenosí ani roušky a můžou si přesto pískat.

Offline brrr
12390 příspěvků moje polička 13. března 2021 15:20

Jiná Realita Co je špatně na sčítání? Většina lidí se sečte online, nikam courat nemusí.

Offline Lamicka
14208 příspěvků moje polička 13. března 2021 15:20

Jiná Realita kdyby to nebyl uz 3. clovek z Nemecka, ktery mi to rekl, tak bych asi pochybovala.

Lepsi pece? Vic mist v nemocnicich? Vic personalu. Opravdu nevim. 

Offline nika
685 příspěvků moje polička 13. března 2021 15:25

Jiná Realita ja jsem byla hned na prvním povinném antigennim testu, nic mi nebylo, ani naznakem. Byl pozitivní, takže PCR a večer zpráva, že je negativní. Nevím, jestli na toto mám nervy každý týden, a vůbec do budoucna třeba před každým vycestovanim nebo každou hromadnou akci. 

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 13. března 2021 15:28

Kokoska ano,respiratory jsou povinne vsude a o moc driv nez v cesku.I venku,na pesich zonach,ve meste,zkratka kde se shlukuje vice lidi.

Offline dorota
1238 příspěvků moje polička 13. března 2021 15:30

Jiná Realita Na Slovensku sa nosia ruska v interieroch a MHD bez prestavky od minuleho marca, od jesene sa nosia znovu povinne aj vonku v zastavanych uzemiach, nosia sa este dlhsie ako v CR. Od 8.3. su povinne respiratory v MHD a obchodoch, od 15.3. vo vsetkych interieroch. A od cca polovice januara sa pomaly polovica obyvatelstva chodi tyzden co tyzden testovat antigenovymi testami. Myslim, ze opatrenia u nas su este prisnejsie ako u vas. Stale plati zakaz vychadzania cez den okrem prace, cesty k lekarovi, do obchodu. Zakaz cestovania medzi okresmi mame tiez dlhsie ako vy. Problem skor bude v tom, ze nie vsetci tie opatrenia dodrziavaju.

Na Slovensku pomahaju v nemocniciach zdravotnici z Rumunska, vcera dosli pomahat zdravotnici z Belgicka a Danska. Vyzera to tak, ze pocet hospitalizovanych uz nestupa, stabilizoval sa aj pocet ludi na ventilacii. Za posledne dni vsak stale zomrelo okolo 80-90 ludi. Tak hadam sa to uz otoci a situacia sa zlepsi.

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 13. března 2021 15:33

Jiná Realita v Nemecku jsou restaurace zavrene od 1.listopadu,obchody zavreli 14 dni pred vanoci.A uvolnovat se zaclo az pred 14dny a to jen kadernictvi a hobymarkety,od pondeli obleceni,obuv a asi zbytek,ale do plno kramu te nepusti bez online objednavky.

plus ty respiratory povinne,dele nez v cesku a taky byl zakaz navstev,nocni vychazeni a jeden cas se nesmelo vic jak 15 nebo 20km od domova.

Fakt nemam pocit,ze je to jak nebo mene nez v cesku.

Na dalnicich dominuji kamiony uz vic nez 5 mesicu.

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 13. března 2021 15:34
Reakce na Jiná Realita:

Zuzuli a to zas my jsme si s kolegou říkali, že absolutně nechápeme, kde a jak se to teda šíří (u nás).

neznáme vůbec nikoho jakkoli nemocného. ostatní respirační choroby zmizely, nikdo neposmrkává, nepokašlává, což je neuvěřitelný stav, aktuálně v širokém okolí není nikdo, kdo by měl kovida. i kdyby ho někdo měl, je absolutně bezpříznakový.

ono to sem tedy asi brzo z čech přijde, ale aktuálně skoro chápu některé lidi tady v okolí, kteří mají pocit, že koronáč si vláda vymýšlí a v nemocnicích jsou asi komparzisté. 

​Tak o tom zrovna teď přemýšlím. Já ve svém okolí znám poslední s covidem o Vánocích a teď teda jednu kamarádku, která, ale nikoho ve svém okolí nenakazila a byla jen nachlazená. Školy, školky zavřené, nikam nesmíš a ve firmách se prokázalo malé procento. 

Dá se vůbec zjistit, která věková skupina je nejčastěji pozitivní, momentálně? 

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 13. března 2021 15:40

jo a muz si sel koupit boty a u kasy se musi zapsat jmeno a tlf.cislo,to by bylo zase kecu zavest to v cesku.

Offline OliveOyl
1976 příspěvků moje polička 13. března 2021 15:52

Renusatko Kolem mě bylo hodně pozitivních v druhý půlce ledna

graf

Offline nika
685 příspěvků moje polička 13. března 2021 15:52

Zarinya a to bylo tanečku kolem GDPR

Offline Pinot Noir
30030 příspěvků moje polička 13. března 2021 16:08
Reakce na Zarinya:

Jiná Realita v Nemecku jsou restaurace zavrene od 1.listopadu,obchody zavreli 14 dni pred vanoci.A uvolnovat se zaclo az pred 14dny a to jen kadernictvi a hobymarkety,od pondeli obleceni,obuv a asi zbytek,ale do plno kramu te nepusti bez online objednavky.

plus ty respiratory povinne,dele nez v cesku a taky byl zakaz navstev,nocni vychazeni a jeden cas se nesmelo vic jak 15 nebo 20km od domova.

Fakt nemam pocit,ze je to jak nebo mene nez v cesku.

Na dalnicich dominuji kamiony uz vic nez 5 mesicu.

​Tenhle příspěvek, stejně jako ty ze Slovenska, ovšem zůstane bez reakce, jako už mnohokrát, protože do pohoršené diskuze se nehodí

Offline Kokoska
35157 příspěvků moje polička 13. března 2021 16:10

Zarinya no presne, proto si myslim, ze je to ted hlavne o te disciplinovanosti lidi.

Offline Tabea
8268 příspěvků moje polička 13. března 2021 16:10
Reakce na Lamicka:

Jiná Realita pred nedavnem jsem se tu ptala jestli je pravda, ze Nemci vykazuji jen pozitivni s priznaky, zatimco Cesi i bezpriznakove a ted mi to psala dalsi kamaradka, co bydli v Mnichove, ze to tak opravdu je, pry bezpriznakovi nejsou povazovani za nemocne a nejsou tedy ve statistikach. Tehdy mi tu nikdo jasne neodpovedel.

​nemohla by ti kamarádka prosím udat zdroj?

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 13. března 2021 16:21

Pinot Noir

a to jsem toho urcite pulku zapomnela.

Offline OliveOyl
1976 příspěvků moje polička 13. března 2021 16:25
Offline Tabea
8268 příspěvků moje polička 13. března 2021 16:26

Zarinya já jsem si, blbec, objednala něco na internetu k vyzvednutí v obchodě. Tak teď si musím udělat on-line nebo telefonicky termín v obchodě, abych to mohla vyzvednout.

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 13. března 2021 16:26
Reakce na Kokoska:

Zarinya no presne, proto si myslim, ze je to ted hlavne o te disciplinovanosti lidi.

​ja si tak trosku myslim,ze je to tady mozna vic disciplinovany,ale ani tak proto,ze jsou snad lidi uvedomelejsi,ale spis proto,ze tu hrozi opravdu velke pokuty za nedodrzovani,ktere se opravdu davaji a vymahaji.

Nedavno pry lidi za jednou kavarnou si udelali z panelu sezeni a vsichni dostali pokutu 300eur....to bylo drahy kafe.

A fakt si troufnu tvrdit,ze hospodu tady nikdo neotevrel pres zakaz.....

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 13. března 2021 16:28

Tabea vsude ne,kam to mas?

je to opruz

napsat v kramu jmeno a tlf mi nevadi,ale objednavat se nebudu,holt to jeste vydrzim.

Offline Sairon
1855 příspěvků moje polička 13. března 2021 16:28

Mě přijde že už nikdo v mém okolí nic nedodržuje to že jsem za hrotiče v partě mých bezdetnych kamaradek,které se běžně vídají se spoustou lidí,  už jsem si od toho léta zvykla. Ale že mě teď moje kamarádka, která má rakovinu, je v 9. měsíci těhotenství a doma má ještě 2 leté dítě, zvala k ní domů na baby shower s dalšími asi 3 matkami, mě celkem dostalo.