Koronavirus

28. března 2020 09:01
Offline mnum
2141 příspěvků moje polička 17. března 2021 15:40

Jos ano, a proto ze momentalne nepracuji, ale jsem doma s ditetem, jsem si to zatim ,, nezaridila" v moji nemocnici, ale cekam az bude vakcin dostatek. 

Offline Tak Betty
6196 příspěvků moje polička 17. března 2021 15:44

rasaNori jak píšeš o mamince, že očkování nechce a důvody, tak jako bys psala o mém muži. Já už mu taky nechci nic říkat, protože to je akorát na pohádání. A výsledek 0.

Offline Jos
příspěvků moje polička 17. března 2021 15:44
Offline Janulik03
20380 příspěvků moje polička 17. března 2021 15:49

Tak Betty moj muz satiez nechce ockovat, ale ja s nim nemienim o tom debatovat. Padla otazka on povedal svoj nazor a v pohode. Necham tomu volny priebeh ved sa uvidi. 

Offline Tak Betty
6196 příspěvků moje polička 17. března 2021 16:02

Janulik03 no dobře, kdyby šlo o něco jiného taky tomu nechám volný průběh. Ale můj muž chodí do práce stýká se s lidma, není důsledný s opatřením. Roušku často pod nosem. No takovej popírač. A já jak se mám chránit? Očkovaná budu bůhví kdy. Přece nejde jenom o něj. Máme rodinu, děti vnoučata.

Podle mě to je sobeckej přístup.

Offline Mirka
4004 příspěvků moje polička 17. března 2021 16:11

Tak Betty Janulik03 Manžel taky nechtěl. Sdělila jsem mu, že je to od něj pěkně sobecké, že to nedělá jen kvůli sobě, ale taky kvůli nám ... koukal, jak z jara, a že nojo, tedy. Asi mu to fakt napoprvé nedošlo.

Online Kokoska
35157 příspěvků moje polička 17. března 2021 16:15

Ja uz se nemuzu dockat, az vypisou moznost registrace pro 60+. Nejak mi to vsechno cim dal vic bere nervy. Stejne stara kolegyne si vzala neschopenku, protoze uz ani nemuze spat. Umrela ji svagrova o rok starsi nez my, tchyni ma v nemocnici s covidem a po infarktu. Dneska jsem hlidala malyho, rad se diva z okna na auta a autobusy, popelare atd. Dneska nadsene poskakoval, ze jede sanitka a blika. Kouknu a za volantem osoba v "atombordelu". Asi fakt prestanu koukat na zpravy a cist internet o mutacich a znovu rostoucich cislech ruzne po svete. Kdyby aspon venku bylo hezky, jsem dost pocasim ovlivnitelna, ale ne, ono musi chumelit!

Offline Janulik03
20380 příspěvků moje polička 17. března 2021 16:15

Tak Betty jasne chapem. Ja uz davno viem ze ked vy som o tom mlela tak je to zbytocne ale jed mu dam cas pride na to sam a prehodnoti to. Je to blbe ked ma tvoj taky trochu laxny prjstup s ohladom na teba , to nastve. U nas teda si davame velky pozor aby sme zvytocne nesli napred nakaze. Uz s ohladom na to aby sme mohli aj nadalej fungovat spolu ako pocetna domacnost. 

Drzim ti palce nech to aj tvoj este prehodnoti a hlavne neohrozi seba a toboz teba

Offline Janulik03
20380 příspěvků moje polička 17. března 2021 16:17

Mirka tak ja ockovanie chapem tak ze sa mozes nakazit ale budes mat lahsi priebeh a myslim ze nakazit moze aj zaockovany rovnako ako nezaockovany. Alebo mi nieco uniklo?

Offline Janulik03
20380 příspěvků moje polička 17. března 2021 16:19

Kokoska je to uz dlho co sme v takej tej izolacii , stale pocuvame o dalsich chorych a to sa vie veru podpisat na psychike. 

Offline Mirka
4004 příspěvků moje polička 17. března 2021 16:21

Janulik03 neuniklo, spíš jsi mě nepochopila. Manžel už není nejmladší a kdyby se s ním něco stalo, zůstane všechno na mně. A naopak.

Online Kokoska
35157 příspěvků moje polička 17. března 2021 16:26

Janulik03 me rozlozi vetsinou prave takovy blbosti jako ta kombinace detskeho nadseni nad blikajici sanitkou a meho vedomi, proc jede a blika. Ale ono me to zas prejde.

Online viktorka_od splavu
49444 příspěvků moje polička 17. března 2021 16:27

Janulik03 urcite je mene pravdepodobne, ze te nekdo naockovany nakazi, spis hodne malo pravdepodobne.. prave proto ze se v nem ten vir moc nenamnozi

Offline Janulik03
20380 příspěvků moje polička 17. března 2021 16:29

Mirka ahaa no nemysli mi to uz moc

jasne to chapem

Offline Dadoo
11714 příspěvků moje polička 17. března 2021 17:45

Taky doufám, že bude brzy proockovano.

Říkala mi dcera, že Británie bude mít do léta proočkovano všechno obyvatelstvo 18+. Tedy ty, co chtějí. Teď čekám, jestli mi napíše, kolik mají percentualne odmítáčů.

Včera jsem se opicila po 999 aa taky jsem napsala poděkování a pochvalu do slanske nemocnice a přišla mi vzápětí moc milá a potěšená reakce.

Mám radost, že jsem jim udělala radost.

Offline crazydaisy
2667 příspěvků moje polička 17. března 2021 17:48

Já přišla k očkování doslova jak slepej k houslím. Naši mladí (zdravotníci) měli termín v neděli odpoledne a my s mužem jsme hlídali vnučku venku v kočáru. A najednou mobil a volá syn, chcete se teď očkovat? Neváhali jsme. Měli končit asi za čtvrt hodiny a dva lidi jim nepřišli a náhradníci z řad zdravotníků tam nebyli, protože byla neděle odpoledne. A řešili to před synem, že škoda dvou dávek, ale teď už nikoho neseženem. Tak jim řekl o nás a klaplo to. Na druhou dávku jsem pak neměla termín, ale v tom časovým rozpětí jsem byla zas náhradník s tím, že do půl hodiny můžu dorazit. Akorát jsme museli slíbit, že neřekneme, kde jsme byli, protože náhradníky mají mít správně z vlastních řad, tak aby jim tam nechodili lidi prosit.

Offline wendulka admin
16661 příspěvků moje polička 17. března 2021 17:54

Tak dnes první úplně opačná zkušenost. Přišel pán 70+, který byl c+ teprve začátkem ledna, v doprovodu namachrovaného vnuka bez testu na protilátky. Když jsem ho jemně upozornila při vyplňování dotazníku, že by to možná mohl být problém a bude to muset probrat s panem doktorem, arogantně mi odseknul, že mu nějaký známý řidič ze záchranky řekl, že stačí 14 dní po.

No šli k panu doktorovi, ten se mu to marně snažil vysvětlit, že opravdovou jistototou by byl v tuto chvíli jen test anebo zrušit rezervaci a počkat cca ty dva týdny a pak by přišel nový pin2. Ne vnuk to prostě vydupal, že už dnes bez testu.

Nicméně pan doktor se zachoval jako profesionál - celou dobu úplně v klidu, narozdíl od borce za celou dobu nezvýšil hlas a nechal si od nich podepsat, že je to výhradně na jejich žádost ve lhůtě teprve cca 75 dnů.

A já především pro dobro toho pána 70+ doufám, že ty protilátky fakt nemá nebo jen už zanedbatelně nízké.

Offline Krehutka blogger
3528 příspěvků moje polička 17. března 2021 18:15

wendulka v čem je rizikové očkování 2 měsíce po prodělaní infekce? Nějak mě tato informace minula. 

Offline Pavlena
6925 příspěvků moje polička 17. března 2021 18:17

wendulka vim o zdravotnicich, kteri se nechali ockovat take v kratsi lhute po prodelanem covidu a OK. Jako mladsi, to ano. Ale zhodnotili plusy a minusy a sli se nechat bodnout.. Co vim, tak bez problemu. 

Offline nonemy
2675 příspěvků moje polička 17. března 2021 18:26

crazydaisy to je skvělé, každý očkovaný se počítá. Mne dnes teprve první kamarádka řekla, ze nechce, protože se boji, ale jinak všichni kolem chtějí. Myslím, ze je tomu u nás nakloněno hodně lidí, asi k tomu přispívá spatna situace.