Koronavirus

28. března 2020 09:01
Offline Evaeva
příspěvků moje polička 26. března 2021 21:17

viktorka_od splavu souhlasím

Offline tv
4287 příspěvků moje polička 26. března 2021 21:19

viktorka_od splavu mám prvnaka a učí se online samostatně, stejně jako jeho spolužáci. Já, jako rodič, musím pouze třeba zkontrolovat diktát nebo vypočítané příklady-takze mě je potřeba tak max 3 minuty denně? Jinak pracují samostatne s paní učitelkou. 

Evaeva ty máš doma prvnaka? U nás žádné vysvětlování zadání není třeba.

Offline viktorka_od splavu
49436 příspěvků moje polička 26. března 2021 21:23

tv tak to klobouk dolů, to je první takový případ, o kterém slyším

Offline rysamona
1112 příspěvků moje polička 26. března 2021 21:32

viktorka_od splavu Já tedy mám taky prvňáčku, mají denně jednu hodinu online a zvládá to sama. Než paní učitelka domluví tak má udělané i úkolyale.je.to.vyjimka.

Co vím tak ostatní rodice s dětma sedí a doma učí ještě tak dvě až tři hodiny. 

Ale malá je opravdu hodně šikovná.

49436 příspěvků moje polička 26. března 2021 21:45

rysamona za jednu hodinu zvládnou probrat všecko?

Offline tv
4287 příspěvků moje polička 26. března 2021 21:48

tv tak to klobouk dolů, to je první takový případ, o kterém slyším

​Já tedy nevím o jiných zkušenostech rodičů s prvňáky. Ale stihli probrat většinu písmen, než se zavřely školy. V matematice jedou už od začátku podle stejného schématu, takže třeba počítání slovních úloh je nemůže překvapit. 

Offline rysamona
1112 příspěvků moje polička 26. března 2021 21:59

viktorka_od splavu nevím jestli všechno, ale teď psala paní učitelka že zvládají vše tak jak mají, matiku i pisanku jedou už třetí sešit ze čtyř. Co tak registrují tak mají i jednou týdně prvouku. Angličtinu tedy mají samostatně s jinou učitelkou hodinu za týden.

Offline rysamona
1112 příspěvků moje polička 26. března 2021 22:03

Je jich 24 ve třídě, p.ucitelka je rozdělila do tří skupin takže po osmi. Možná že jak jich je míň tak to za tu hodinu prostě proberou. Nemají tedy vytvarku a pracovní činnosti a telak.

Offline continuity
43573 příspěvků moje polička 26. března 2021 22:06

viktorka_od splavu nakonec zjistíme, že děti chodí do té školy zbytečně.

Já teda za 45 minut/ denne nestíhala ani když jsem byla s dítětem doma, protože bylo nemocné. Moje čtvrtacka papírové taky stíhá, akorat toho umí priblizne půlku, co uměla ségra chodící ve čtvrté třídě normalne do školy. A to jsem si myslela, že je ta výuka nekvalitni. 

Učitelé jsou v těžké pohodě, samozřejmě. Podle mě nemají tušení, co ty děti opravdu umí. 

49436 příspěvků moje polička 26. března 2021 22:09

continuity  jako já věřím, že kdybych měla nějaké edukativní vlohy, tak bych zvládla dítě doma naučit efektivněji, než když sedí ve škole - ale musela bych se mu naplno věnovat. že by to zvládlo samo před monitorem tak to ani náhodou.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 26. března 2021 22:20

tv a co dělá zbytek času? Když musíš pracovat třeba šest až osm hodin denně?

Offline continuity
43573 příspěvků moje polička 26. března 2021 22:21

viktorka_od splavu jako stihneš to rychleji, ale je to individuální výuka 1:1. Pak asi jo a taky je to obvykle týden, dva.

Samotne dítě před monitorem bych občas zkontrolovala, i těm starsim klesá motivace neuvěřitelným tempem. Dnes mi popisoval kamarád scénu, která u nich doma nastala, když jeho manželka zjistila, že dítě si už tři měsíce nepíše zápisky do prvouky. 

Offline tv
4287 příspěvků moje polička 26. března 2021 22:51
Reakce na Evaeva:

tv a co dělá zbytek času? Když musíš pracovat třeba šest až osm hodin denně?

​Nemám klasický HO, ale třikrát týdně docházíme ke mně do práce, on se tam učí, já pracuji.

Offline Kammila
774 příspěvků moje polička 26. března 2021 23:00

Garfie jenže u nás se nekontroluje ani to letiště (leda by se něco změnilo), a nejen u nás.. ve vídni též nikde ani noha

​já nedočetla ještě do konce diskuse, ale na tu nekontrolu letiště jsi přišla jak?? Byla jsem sice jinde než na Zanzibaru, ale na začátku března kontrola jak v Praze při příletu a v zahraničí než nás pustili do letadla zpět kontrolovali taky PCR test+příjezdový formulář. Ještě se nám málem omlouvali, že musí, protože ČR stanovila velké pokuty aerolinkám pokud nechají projít byť jediného člověka. 

Offline continuity
43573 příspěvků moje polička 26. března 2021 23:02

Kammila test muze zkontrolovat aerolinka, ale tu karantenu ti letuška asi nevystaví?

Offline Kammila
774 příspěvků moje polička 26. března 2021 23:06
Reakce na continuity:

Kammila test muze zkontrolovat aerolinka, ale tu karantenu ti letuška asi nevystaví?

​o karanténě jsem nepsala nic. Reagovala jsem na tvrzení, že letiště nikdo nekontroluje a není tam ani noha - o tom co se děje dalši dny nebyla řeč

Offline continuity
43573 příspěvků moje polička 26. března 2021 23:28

Reakce na ten rozhovor, co tady byl tento týden..

Offline letfenixa
10934 příspěvků moje polička 27. března 2021 01:11

continuity dúfam, že píšeš len o vašich učiteľoch, že sú v ťažkej pohode, a nie všetkých. ja teda nie som.

Offline Fiction
1647 příspěvků moje polička 27. března 2021 07:08
Reakce na continuity:

Reakce na ten rozhovor, co tady byl tento týden..

​Výborný

Jinak ad ti bezrouškaři a jiní porušovači. Škoda, že to nechtějí jeste chvíli dodržet,  kdyz ne kvůli sobě, tak kvůli ostatním.  A vlastně i kvůli sobě, protože pokles nemocných, zlepšení stavu nemocnic, s sebou přinese i tolik chtěné rozvolnění.  

Z nemocnice hlásím stále vysoké množství nově příchozích nemocných a personál již znacne vyčerpaný psychicky i fyzicky. Tohle nejde táhnout do nekonecna. S pocitem marnosti, ze takhle to dopadnout nemuselo. Tohle jsou opravdu Babišovi mrtví.