Koronavirus

28. března 2020 09:01
Offline continuity
43573 příspěvků moje polička 27. března 2021 11:08

999 ja nepredpokladam, jakým směrem půjdou. Já chci, aby si mohly vybrat jakýkoliv směr budou chtít. A to je rozdíl. 

Offline OliveOyl
1976 příspěvků moje polička 27. března 2021 11:10

999  V šesté třídě jsem dlouho chyběla, zrovna když se probírali láčkovci a už jsem to nikdy v životě nedohnala!

Offline 999
19894 příspěvků moje polička 27. března 2021 11:12

OliveOyl Chudinko, moc tě lituji, musíš to mít těžké :-(. 

Offline Sweet Potato
40634 příspěvků moje polička 27. března 2021 11:13

continuity Ale teď myslím neřešíme, jestli jim nejde ausgerechtnet matika. Původně jsi psala o zápisu velkých čísel a 4.pádu. Zavřené školy jsou strašný průšvih, na tom se shodneme. Pro spoustu dětí i proto, že se jim nedostane vzdělání. (A ta čísla jsou strašná) To tvým holčičkám fakt nehrozí.

Offline Garfie
28628 příspěvků moje polička 27. března 2021 11:14

999 No jo, ale tvoje dcera je šťastná povaha po tobě! :-) Každý ten dar nemá. 

Ale víš co, já třeba tu školu už tak moc nehrotím, ale pravdu má continuity když říká, že teď ti učitelé ani nemají přehled, co děti umí. Já myslím, že nějaké online písemky to moc nepořeší. O starší se vůbec nestarám, pomalu ani nevím, jestli už mají fyziku? :-D Ale věřím, že některé děti potřebují dost podporu. 

Jinak ještě k tomu online vzdělávání, na dvtv byl rozhovor s ředitelem té Školy na kraji světa nebo jak se jmenuje ta škola, co vyučuju online (znám ji, protože jsem uvažovala o přihlášení, když jsme byli v Japonsku). A on říkal, že zatímco školy, které teď vyučují přes internet se většinou snaží přenést přirozený školní způsob výuky do online prostoru, ale to je chyba. Oni už dávno pochopili, že princip spočívá v něčem jiném a že online výuka nemůže probíhat stejným způsobem jako prezenční. 

Offline Garfie
28628 příspěvků moje polička 27. března 2021 11:14

OliveOyl Musela sis láčkovce vyhledat?  

Offline continuity
43573 příspěvků moje polička 27. března 2021 11:20

Sweet Potato psala jsem to jako příklad toho, že ten učitel nemusí úplně vědět, co ty děti (ne)umí. Přijde mi, že tady ty příklady fungují lip, než kdybych to zobecnila. 

Offline continuity
43573 příspěvků moje polička 27. března 2021 11:21

Garfie já si je ani nehledala, nemám ani tušení, co tak může být a myslim, že bez toho klidně i umřu. 

Offline Jennyfor
2000 příspěvků moje polička 27. března 2021 11:25

continuity já tu už psala, jak jsem neměla prakticky celou pátou třídu. To byl ještě první stupeň, všechno, až na tělocvik a hudebku učila jedna učitelka no a ta se nervově zhroutila hned v září, nikoho to nezajímalo, ostatní učitelky jí kryly, pojď Mařenko, opláchneš se na záchodě, a děti, buďte zatím hodný... a děti se postupně naučily každý ráno srazit lavice, otočit se zády k tabuli, hrát karty a kostky, házet šipky, samo že všechno o prachy, válející se učitelku na stupínku jsme překročili a pohoda.

Do školy se lezlo zásadně oknem, třída byla v přízemí, chodili jsme rovnou v teplákách, abychom se nemuseli na tělák převlíkat, během dopoledne jsme ze školy zas tím oknem odcházeli a vraceli se jen na obědy.

Učitelku odvezli do blázince až v květnu, poslední měsíc se suplovalo, ale všichni z nás byli zoufalí, tak nás radši pouštěli domů.

Další čtyři roky jsme byli třída s nejhorší pověstí, samé trojky z chování, známky strašný a ze třiceti dětí jsme šli tenkrát na střední tři. Ostatní do učení, tenkrát ještě bez maturity a polovina ! třídy rovnou do práce. 

A kdybych na gymplu neměla tu biologii znovu, tak nevím nic ani o láčkovcích, ale ani o kočce domácí. 
No a s matematikou jsem neměla problém jen proto, že mne hrozně bavila, milovala jsem hlavolamy a kupovala si časopis Kvíz. Taky jsem proto šla na matematickej gympl.

Offline OliveOyl
1976 příspěvků moje polička 27. března 2021 11:27

999 konečně mě někdo chápe!

Offline Jennyfor
2000 příspěvků moje polička 27. března 2021 11:29

A na gymplu jsem byla hned nějak v začátcích nemocná  tři měsíce, ale tam mne  donutilo to, že ostatní nemocní nebyli, se to doučit a v pohodě se zas zapojit.

Na tý základce byl průser v tom, že jsme v tom jeli celá třída, takže nám to, dětem, bylo úplně fuk, že nic neumíme, nebylo s kým se porovnat, všichni na tom byli stejně blbě.

Offline brrr
12390 příspěvků moje polička 27. března 2021 11:30

continuity Ja s tebou souhlasím. I s tou matikou.

U nás je každé hodnocení "super, skvělě"  a přitom vidím, že to dítko zas tak perfektně neumí, mám pocit, že sice zvládají to co mají, ale nějak hůř jim to zůstává v hlavě.

Offline continuity
43573 příspěvků moje polička 27. března 2021 11:30

Jennyfor jj, a tohle se bojím, že sice ne v takové míře, ale zato plošně se děje i teď. Aneb neni cílem vzdělávacího systému, že mi 5% nadaných, kteří tu školu vlastně nepotřebují, nějak projde, ale že těch 100%  všech budeme rozvíjet, aby dosáhli svého alespoň optima. 

Offline Karja
44908 příspěvků moje polička 27. března 2021 11:37

continuity Nemaj přehled. Někteří asi. Ale kamarádka mi popisovala, jak dělá obcas úkoly za jednoho synova spoluzaka, aby prostě nepropadl z němčiny. A učitel fakt nemá sajnu, že německý neumí ani fň. 

Offline continuity
43573 příspěvků moje polička 27. března 2021 11:46

Karja proto jsem se doma domluvili, že úkoly dětem neopravujeme. Max pomůžeme, když sami přijdou. Ať učitele vědí, co umí. Ale stejně si myslím, že to moc nepomáhá. Hlavně nikdo z nich neustal v úsilí naučit je úplně všechno. Akorát neumí ani ty základy, no. 

Offline Fiction
1647 příspěvků moje polička 27. března 2021 11:58

Njn, když povahu, takový to osobnostní nastavení, nepředěláš. 999 je rozevlátý umělecký typ, umí užít život a continuity potřebuje exaktní přístup a taky se špatně smiřuje, že když ona dává věcem maximum, že to nedělají i ostatní. Já mám blíž ke continuity a 999 tu povahu vlastně závidím.

continuity tu moc ráda vidím, často tu dá odkaz, který nemusím hledat jinde. Vydrž to, nemáš/nemáme to s takovou povahou jednoduché !!

OliveOyl no, bez láčkovců nejde žít /já tě žeru /

Offline continuity
43573 příspěvků moje polička 27. března 2021 12:11

Fiction

Ted mame v praci nové takový vzdělávací projekt se psychology, pokud ted se to nezlomí, tak nevím.

Jinak o to je to těžší, že to těm kolem nas samozřejmě maximálně vyhovuje. Já bych tady radši lékaře, který do toho dá maximum než rozevlateho fešáka, který vsim protančí. 

Offline Garfie
28628 příspěvků moje polička 27. března 2021 12:17

Karja No a to je právě smutný. Já dětem úkoly taky neopravuju, ani jim s nimi nepomáhám, pokud vysloveně nejpřijdou, že si neví rady. Jako musím říct, že když jsem jednou fotila synovi diktát, aby ho mohl poslat, tak jsem u chyb vloženě trpěla, ale jediný zásah byl, že jsem ho požádala, ať si to po sobě přečte ještě jednou. 

Offline Fiction
1647 příspěvků moje polička 27. března 2021 12:20

Ježiš, teď to po sobě čtu a mám strach, aby to 999 na sebe nevztáhla tak, že je nějaká jednoduchá. Ne, tak to nemyslím. Chtěla jsem tím říct, že mi připadá, že ona patří k lidem, kteří umí  rozlišit, co je a není důležité a řeší jen to, co řešit lze /a to, co mohou sami ovlivnit/.  Místo toho, aby se trýznivě ničili tím, co ovlivnit nemohou.

Offline 999
19894 příspěvků moje polička 27. března 2021 12:25

Fiction V pohodě :-). Jen bych chtěla podotknout, že jsem mimo jiné taky strojař :-).