Koronavirus

28. března 2020 09:01
Offline Luna
10878 příspěvků moje polička 27. března 2021 12:26

OliveOyl Ja jsem si vzpomnela na: "Prvoky? To by se ti libilo, lackovce dostanes!"

Tyjo, mne slo skoro vsechno samo, furt jednicky a stejne ze me nic neni, to fakt neni dulezity.

Offline continuity
43573 příspěvků moje polička 27. března 2021 12:26

Fiction tak to ja si dost vybiram do čeho půjdu, ale když už se do toho pustím, tak do toho dám všechno. Starší dítě mám stejne jako já, mladší by teda mělo náběh na 999, ona by leccim protancila, jenže chyba lávky, je příliš velká perfekcionistka - a to vůbec nevím po kom má. 

Offline Fiction
1647 příspěvků moje polička 27. března 2021 12:27

999 A ještě vtipná (strojařka) !

Offline 999
19894 příspěvků moje polička 27. března 2021 12:29

continuity Ty jo a víš, že se to nevylučuje? Zrovna jezdím s tátou k jednomu fešáckýmu doktorovi, navíc tím životem tančí a je to teda velká kapacita :-).

Offline 999
19894 příspěvků moje polička 27. března 2021 12:30

Fiction To nebyl vtip :-). (strojařka)

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 27. března 2021 12:32

999 Naše škola jede bez láčkovců, bez fyziky, dějepisu, přírodopisu, zeměpisu, celé roky. Kupodivu ty děti žijou a vyberou si střední školu úplně bez problému, protože za ty roky docházky, kdy se můžou věnovat hlavně tomu, co je zajímá, se hodně vyhraní a potom jsou i dál v tom oboru úspěšní. A je pravda, že nemám vůbec žádné srovnání, žádné známky a vůbec nevím jestli moje dítě je v matice šikovnější než ostatní nebo úplně mimo, jestli umí "co by mělo" a nějak mi to vůbec nevadí a přestalo mě to úplně zajímat. Hlavní je jeho spokojenost. Škola jede online celé dopoledne, kdykoli si můžou domluvit individuální hodinu s učitelem a tím, že známky neměli nikdy, tak není ani žádný pocit, že se nemusí učit a test můžou opsat, protože nemají důvod. 

Myslím, že tady jsou samé "normální" rodiny, kde škola nějak funguje, s dohledem nebo bez a žádné velké potíže z toho do budoucna nevzniknou. Všobecně si ale myslím, že někde to může být pěkný průšvih. Rodina, kde neměli počítač, dostali ho od školy a dítě se stejně nehlásí, protože počítač je už dávno v zastavárně. Kde nefunguje online, protože učitel to nezvládne, tiskne listy nebo rodiče tisknou jen kupy pracovních listů a prvňák, druhák opravdu neví bez rodičů co s tím. A potom to ani nikdo nemá snahu kontrolovat a jen se to hromadí doma, tak se to přestane dělat. I to znám ze svého okolí.

Offline OliveOyl
1976 příspěvků moje polička 27. března 2021 12:32

Garfie Fiction holky, já se ty láčkovce doučím, univerzita třetího věku online, a pak budou následovat samý pozitiva a sociální jistoty :)

Offline Garfie
28628 příspěvků moje polička 27. března 2021 12:35

Luna  Já mám dokonce černé na bílém na vyšetření od psychologa "vysoká inteligencie, kterou nedokáže využít v praxi". Někdy bych raději, aby to bylo opačně. 

Offline Karja
44908 příspěvků moje polička 27. března 2021 12:37

Garfie Je to smutný, ale je to nějakej kluk, co by asi propadal z dalšího xteho předmětu. Tak druhej jazyk dělat nemusí. Psala jsem to v souvislosti, že ti učitelé fakt přehled mít nemusí, těch pomahajicich rodičů bude asi dost.

Offline Garfie
28628 příspěvků moje polička 27. března 2021 12:40

Renusatko Já to taky chtěla napsat, že my tady vedeme takové akademické debaty, ale vesměs jsou tady myslím děti, které obecně se školou nemají problém, navíc mají podpůrné rodinné prostředí. Mně je opravdu strašně líto těch, kteří jsou nějak na hraně tu pomoc potřebují. :-(

Offline 999
19894 příspěvků moje polička 27. března 2021 12:42

Renusatko Já to samozřejmě chápu, že někde to může být fakt průser.

Offline Fiction
1647 příspěvků moje polička 27. března 2021 12:42

continuity Já jsem podivný mix prokrastinátora a perfekcionisty. Když mám něco dělat, tak to chci udělat na 100%, ale zároveň jsem líná, tak to stále odkládám, místo toho, abych to tak nějak udělala a bylo to hotový. Ale zas jsem si vybrala dobrý obor v práci, tam odkládat nelze, takže pracovně mě prokrastinace netrápí.

Jo, podarovali mě knihou o prokrastinaci od (našeho oblíbence ) Ludwiga, no a já ji ani nedočetla, protože někde v její třetině je určité zadání.... no a já jeho splnění tak dlouho odkládala.... že už s prokrastinací asi nezatočím

Offline Garfie
28628 příspěvků moje polička 27. března 2021 12:44

Karja Aha jasně, pokud je to "druhý jazyk", to úplně chápu. To bych normálně zavedla ve škole i oficiálně, myslím, že ne každej je zralej na výuku dvou cizích jazyků, zvlášť souběžně. Třeba v té japonské škole, kam mají děti nastoupit, je vyučovací jazyk angličtina + povinný cizí jazyk + nepovinná japonština (japonské děti ji mají povinnou), ale třeba naše dostanou výjimku a další jazyk se učit nemusí. 

Offline Fiction
1647 příspěvků moje polička 27. března 2021 12:46

999 Já to pochopila. Jen mi ta tvá odpoveď přišla vtipně formulovaná. No, já jsem v tom písemném projevu prostě neobratná. Mám raději dialog face to face.

Offline mirajo
2705 příspěvků moje polička 27. března 2021 12:50

Fiction Prokrastinace, to znám! A občas mě to trápí i pracovně, ale bojuju /někdy i do 2 do rána/. Což je taky blbý, když je člověk sova, tak má bejt umělec! Když jsem ještě dělala v nemocnici, tak vstávat ráno do šroubárny na 7, to bylo peklo.

Offline 999
19894 příspěvků moje polička 27. března 2021 12:51

Fiction Tak doufám, že až bude svět v pořádku, tak někdy dorazíš na nějaké setkání, jsou moc fajn :-). 

Offline OliveOyl
1976 příspěvků moje polička 27. března 2021 12:52
Reakce na Fiction:

continuity 

Jo, podarovali mě knihou o prokrastinaci od (našeho oblíbence ) Ludwiga, no a já ji ani nedočetla, protože někde v její třetině je určité zadání.... no a já jeho splnění tak dlouho odkládala.... že už s prokrastinací asi nezatočím

​že ty ses zasekla na osobní vizi? :D já tam teď dám ty láčkovce a jedu dál

Offline OliveOyl
1976 příspěvků moje polička 27. března 2021 12:54
Reakce na Fiction:

999 Mám raději dialog face to face.

​první středu po covidu! Meatcraft, jestli to nezabalili

Offline Fiction
1647 příspěvků moje polička 27. března 2021 12:56

mirajo No, já jsem ráda, že mě to netrápí v práci, protože vzpomínky na školní léta, kdy jsem všechno dělala na poslední chvíli, jsou nic moc. V podstatě tu dobu, kdy jsem zadanou činnost odkládala, jsem si stejně moc neužila /honilo se mi hlavou, že bych TO měla dělat/. Jenže mě to nikdy moc nevytrestalo, pod tlakem podávám nejlepší výkon .

No a  jsem sova a rána na 7.00 v práci jsou děsná. Ovšem před půlnocí spát nejdu, to by byla přece škoda..

Offline continuity
43573 příspěvků moje polička 27. března 2021 12:58

Fiction jestli to spíš než prokrastinace není vyčerpání. Já mám výborný time management, věci příliš neodkládam, hotovo kolikrat i dřív než je termín, když to záleží jenom na mě. Jenomže, když jsem vyšťavena, tak to už nefunguje.