Naše prvňačka už je taky u pc sama, zjistila jsem že tak dává pozor a nespoléhá na mě ze jí poradím. Mají cca 2 hodiny denně, úkoly semtam, ty si udělá většinou taky při skole nebo hned po.
Koronavirus
continuity velmi zajímavý rozhovor. Nějak nedokážu pochopit, jak může uznávaný vědec Thon vypouštět takové množství polopravdy a dezinformací.
Jak se to stane, že najednou mysli úplně jinak, vlastně až nevědecky .. ![]()
A jeje, ja tady uz na podzim byla poucena o tom, ze nelze prvnaka efektivne ucit doma, ze je to pomalu atomova veda pochopit zadani uloh. ![]()
Ja mam dite vedle sebe a pracuje uplne samostatne a ja se venuju praci. Jsem tam jen pro spousteni online ucebnice anglictiny. Deti maji vyuku 60 minut matika/cestina a 60 minut anglina. Jsou rozdelene na skupiny a jsou tak daleko, ze v matice jedou latku z druhy tridy. Ctou temer plynule a ukoly jen podepisuju. Normalni prazska zakladka. Zadna specialita.
continuity dúfam, že píšeš len o vašich učiteľoch, že sú v ťažkej pohode, a nie všetkých. ja teda nie som.
Jsi v těžké pohodě, za normálního běhu škol v jednu doma a máš tři měsíce prázdnin...netvrdím, že někteří v těžké pohodě nejsou, ale většina podle mě taky padá na hubu, stejně jako ty.
letfenixa já teď nepíšu o jejich psychickém rozpoložení ( to je taky špatné), ale o tom, že když se cíleně zeptám jak jsou na tom moje děti, tak odpověď je: občas malá chybka, ale nic, co byste musela řešit. A pak třeba zjistím, že dítě neumí napsat 1 020 456, když se mu to nadiktuje a neumi urcit podstatná jména ve čtvrtém pádu. Přijde mi to teda dost zásadní nedostatek, ale možná jsem jen hnidopich.
Takže když čtu ty zkazky o tom, jak to sedmilete dítě krásně všechno zvládá samo, nám trochu pochybnosti.
Kammila test muze zkontrolovat aerolinka, ale tu karantenu ti letuška asi nevystaví?
Nikdo ti nic vystavovat nemusí, máš se na 5 dnů uvrhnout do samoizolace a pak jít na další pcr test
continuity Možná by dítě neumělo vše dokonale ani při normálním chodu školy. A možná to opravdu není tak důležité.
Fiction je mi vás moc líto. Tady taky vetsinove hloucky bez rousek ( ale potkavam i lidi,co si povídají oba s respirátorem).
U nás občas projde policie kolem hospody a rozezene to tam, ale to by musel chodit dokola po sidlisti celý den.
Sweet Potato tomu věřím, ale taky si myslím, že by to učitelka snadněji zjistila. Upřímně, umet zapsat velké čislo, když se je příští rok budou učit dělit, za důležité považuji.
continuity ani ja nepíšem o psychickej pohode/nepohode, ale o zúfalstve nad nevedomosťami žiakov.
continuity Souhlasím s Sweet Potato . Něco není důležité, něco v normálním chodu nemáš čas kontrolovat... Já myslím, že tvoje holky budou chytré po tobě, zvládnou to a ty to moc řešíš
. Fakt mě to u tebe opakovaně překvapuje, sama musíš vědět, že na ZŠ se o budoucím životě a kariéře nerozhoduje.
Teď se těším, jak mi sem někdo napíše, že v šesté třídě dlouho chyběl, zrovna když se probírali láčkovci a už to nikdy v životě nedohnal
.
999 ploštivce v prirodovede jsou mi ukradený, ale zrovna ta matika navazuje jedno na druhé.
A hlasy typu: ve čtvrté třídě mi ujel vlak a už jsem to nikdy nedohnala, slýchám běžně. Muž kvůli špatně matice na ZS nedal VS a fakt nechci, aby zrovna neznalosti že ZŠ celoživotně omezovaly moje děti.
continuity Třeba budou právničky nebo malířky
. Záměrně to zlehčuju, ale ber to jako můj pohled zvenčí. Fakt se mi zdá, že to zbytečně hrotíš a přiděláváš si stres.
continuity Jenže tyhle hlasy jsou většinou jen dobře upevněná výmluva.
Nestresuj sebe a hlavně nestresuj děti.
999 tak tak. Já jsem husakovo dítě, na ZŠ jsme měli množiny, matematika mi dělala vždycky velký problém, přesto jsem středni školu dostudovala. Gympl. I když teda se čtyřkou z matiky a bez matury z ní - po revoluci ji zrušili. Ale treba bych ji na čtyřku dala. Normálně s tím žiju. matematiku tak nenávidím, že z toho že ji neumím, nemám ani žádný mindrak
.Prakticky jsem nějaký čas i prodávala a naučila se dopocitavat, peníze mi nikdy v kase nechyběly. ![]()
Takže když čtu ty zkazky o tom, jak to sedmilete dítě krásně všechno zvládá samo, nám trochu pochybnosti.
není dítě jako dítě..některé zvládá samo, nad některým musíš stát. A že co se nenaučí ve 4. třídě už nedožene...no nevím, pak bych teda asi musela být zázrak přírody, protože na prvním stupni jsem běžně mívala počet zameškaných hodin ve stovkách, věčně po nemocnicích a léčebnách. A bez potíží jsem vystudovala.
999 Tohle je podle mě dost zásadní rozdíl mezi vámi dvěmi. :-) continuity Podvědomě očekává, že její děti budou ke studiu a v budoucím životě potřebovat matematiku na vyšší úrovni, zatímco ty předpokládáš, že dítě zamíří do umění nebo filosofie. :-) Já třeba teď udělala docela zvláštní zkušenost s přijetím do té zahraniční školy, oni nám řekli, že jediné, co je skutečně zajímá, je úroveň matematiky, ostatní věci je doučí. Ale na matiku se navazuje.
Jinak já tedy dost ten přístup změnila teď se synem, dcera je bezproblémová jedničkářka. Ale on má potíže s v češtině-takovým zvláštním způsobem. Pokud doplňuje (třeby vyjmenovaná slova), je bez chyby. Ale pokud píše souvislý text, dělá chyby. Čárky, háčky ignoruje úplně. Matika ho moc nebaví, i když mu jde. V prvouce exceluje. A načteno má nejvíc ze třídy. Mě nejvíc dere ta čeština, i když už jsem se smířila, že nebude perfektní, ale ráda bych, aby psal bez chyb, aspoň těch očividných. V PPP mi řekli, ať se smířím s tím, že se nikdy nenaučí pořádně psát rukou (což mi mimochodem řekla už rehabilitační v jeho půl roce!) a vytvoří si vlastní "kódové" písmo. A nemůžu se divit, já se pořádně psát taky nikdy nenaučila, když mám psát něco rukou, mám z toho opravdu stres.
Sweet Potato no ta debata nemela být o kariere mých dětí, byla původně o tom, jak si všichni myslí, že ty děti to zvládají téměř lip, než kdyby chodily do školy. viz příspěvky jak to stihnou rychleji a některé už jedou učivo dalšího ročníku.
tak na základě své osobní zkušenosti říkám, tak úžasné to zas není. A že si svoje děti pohlídam, na tom nic nemeni. Vzhledem k tomu, jak spatne jsme vycházeli z mezinárodních srovnání už předtím a kdyz zohledníme, že naše děti chodily do škol téměř nejmíň z celé Evropy, tak tu budoucnost nevidím zas tak růžové. Dojedeme na to vsichni.
A vůbec se to neřeší, všichni říkají, že je to vlastně cele super. No tak já si to nemyslím, to je celé.
Garfie To není ten zásadní rozdíl, já nepředpokládala, že dítě půjde nutně humanitním směrem. Rozdíl je v tom, že jsem školu nikdy nehrotila, někdy ani nevěděla, co probírají a fakt mi stačilo, když mi učitelé řekli, že je v pohodě, občas nějaká chybka :-). Já byla spokojená, dítě taky, do školy chodilo jak do klubu. Na gymplu jí jeden učitel řekl, že má pocit, že jsme jí pobyt na gymplu koupili někde v zážitkový agentuře :-).
Garfie no asi tak, když tady napíšu, že děti neumějí, vyjmenovaná slova, hned mi tady tři uzivatelky doporuči doučování, protože neznalost pravopisu je bude omezovat celý život. Když napíšu,že neumí základní věc z matiku, je to bagatelní problem.
Já souhlasím s Japoncemi, pokud se chceme vymanit z osudu montovny a stát se zemí s vysokou přidanou hodnotou, tak se bez matematiky, jako absolutniho základu všech technických oborů, ekonomie a všeho vědeckého bádání, prostě neobejdeme. Teď v ty pandemii se ty neznalosti a nedostatky nejenom v matematice projevili úplně ukrutně. Špatně je, že lidi, kteří s tím mají problém, to vubec nevnímají. Jen se ty věci kolem nich dějí a oni neví proč.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY