že ty ses zasekla na osobní vizi? :D já tam teď dám ty láčkovce a jedu dál
Mám pocit, že po mně chtěl nejaké osobní drásavé zhodnocení, kdepak vize....
že ty ses zasekla na osobní vizi? :D já tam teď dám ty láčkovce a jedu dál
Mám pocit, že po mně chtěl nejaké osobní drásavé zhodnocení, kdepak vize....
Fiction No rozhodně a s dětma se z toho stal velmi speciální čas! Ale někdo tohle vnímá v 5 ráno, tiše závidím...
Renusatko Já to samozřejmě chápu, že někde to může být fakt průser.
To ani nebylo už na tebe, spíš tak všeobecně, že bych ty děti do škol už taky poslala. U nás jedna škola jede a druhá je bohužel velkej průser, i když jede, takže syna maturita letos nečeká a s jeho přístupem možná už nikdy.
Fiction Drásat se odmítám, po knize nebudu ani pátrat ![]()
continuity Garfie Já dětem úkoly taky neopravuju, resp. řeknu, kde je chyb. Taky lezu po zdi, když si dítě odpovědi do testu googluje, ale říkám si, že aspoň dokaže správnou odpověď najít samo. Ale teď mě dorazila kámoška, že synovi ty testy občas napíše nebo mu nadiktuje slohovku. Důvod je, že má špatné známky a ty ze čtvrté se už počítají k přijímačkama na víceletá gymnazia. To jsem měla co dělat, abych ji něco neřekla. Tohle vůbec nechápu, razím přístup, že buď je to dítě chytré natolik, aby to zvládlo nebo bude dřít na přijímačky bůhví jak dlouho, dostane se a pak se dalších x let protrapí nebo bude stíhat jen s vynaložením všech sil. Ale možná, že se šeredně pletu a měli bychom být jako rodiče víc ambiciozní, co se našich dětí týká.
Mimochodem poslední test z přírodovědy napsal starší za pomoci googlu a mladšího. ![]()
mirajo Tak poznámka o dětech a večeru je velmi trefná !!!
continuity Tak u mě je to určitě prokrastinace. To, že teď jsem vysátá, s tím nemá nic společného, prokrastinátor jsem odmala.
OliveOyl láčko... co? ![]()
Ja jsem teda ten typ "neucte se, zivot vas nauci", fakt toho ze skoly jsem v zivote moc nepotrebovala, leda ze to cloveku da nejaky vseobecny prehled. Z ktereho postupem casu hodne ztracim. Ale ve skole jsem se ucit musela fest, anzto rodice byli toho nazoru, ze kdyz ucej cizi deti, tak ty jejich nemuzou bejt "mentem blby", jak rikavala moje babicka.
Kokoska já třeba z toho, co jsem se naučila ve škole těžila minimálně 10 let, v podstatě až do mateřský.
My měli problém s učitelkou ve třetí třídě, byla pořád nemocná a suplovaly družinářky. Češtinu už jsem nikdy pořádně nedohnala, teoreticky to umím, ale v běžném psaném projevu je to hrůza.
Největší průšvih zavřených škol nevidím ani tak v tom, jestli děti na online hodině proberou všechno učivo. Ale o deseti tisíci dětech prý učitelé nemají vůbec žádné zprávy!
brrr To mam stejne, kdyby se zmenilo to, ze na vicelety gymply pujdou deti, ktery jsou velmi nadany a uz v paty tride je jasny, ze pujdou na vs, a bude jich min, tak bych se vubec nezlobila. Asi taky nejsem dostatecne ambiciozni...
Moje dcera byla samostatná (šestá třída), ale poslední dobou se děsně zhoršila, začala dostávat trojky, čtverky, asi už ztrácí motivaci. Tak jsem ji včera zkoušela na písemku z přírodopisu a nestačila jsem se divit: např. musí umět, že trepka velká se skládá z pulzující vakuoly, cytoplazmatické membrány, velkého jádra, malého jádra, buněčného hltanu, buněčných úst, potravní vakuoly, buněčné řiti, cytoplazmy a brv. Bože k čemu?
Je to velký rozdíl, když nejsou ve škole, sama říkala, že nemá zpětnou vazbu. Třeba píšou písemku, dostane trojku a neví, co měla blbě. Učiteli jsem musela napsat, aby jim to řekl. Ti učitelé ani nemůžou vědět, zda jsou děti samostatné. V češtině už teď vědí, že učivo nestihnou a přesunou na další rok, ale jsem za to spíš ráda, že se nemusí učit ty těžší věci sama.
brrr Já mám taky ten přístup. Třeba jsem byla dost v šoku, když jsem zjistila, že na přijímačky na gymply se bere doučování, rodiče s dětmi doma dřou a tak. Švagrovou stála příprava na přijímačky asi padesát tisíc! Já si pamatuju Bělouna blahé paměti,
ale žebychom museli nějak dřít, nemluvě o doučování...naivně jsem myslela, že je to tak pořád.
nonemy Nejhorší je, že já se to učila na zš sama a vše tohle, pro mě k ničemu, jsem dávno zapomněla. Potom vše znovu se starším synem. Je to pár let a opět už z toho nevím nic, protože není žádný důvod si to pamatovat. Proto jsem ráda, že mladší už se tímhle nezabývá.
Fiction já tu knížku o prokrastinaci dostala tak před....hmmmm...pěti lety? No ještě jsem ji neotevrela...
Garfie No právě, o těch šílených doučovaních za šílené prachy jsem už slyšela.
MI je dokonce jedno, jestli se dítě příští rok dostane. Teda chci, aby to zkusil, protože je chytrý (myslím objektivně, ne z mého subjektivního pohledu). Když se nedostane, tak se nic neděje, já mám taky vesnickou obyčejnou základku a nějak mě to v životě nediskvalifikuje.
Potrefenáhusa Kombinace HO a zdejsiho fora, to je prokrastinatorova nocni mura! Jeste ze HO jen v patek
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Vítejte! Je to sice otrava, ale pokud chceme, aby naše webové stránky nadále fungovaly, musíme Vás obrat o trochu Vašeho času, abyste si nastavili své vlastní kombinace cukroví. Koláčky si prosím nastavte podle své chuti:
Více informací o zpracování osobních údajů najdete v našich zásadách ochrany osobních údajů.
Nezbytné koláčky
Zajišťují základní funkce webu, bezpečnost a správné zobrazení stránek, bez nich by parfumanie.cz nefungovala správně.
Analytické koláčky
Pomáhají nám pochopit, jak návštěvníci web používají, abychom ho mohli zlepšovat, například anonymní statistiky návštěvnosti.
Marketingové koláčky
Slouží k zobrazování relevantní reklamy a obsahu na základě Vašeho chování na webu.
Svůj souhlas můžete kdykoliv změnit v nastavení koláčků v patičce webu.