Koronavirus

28. března 2020 09:01
Offline Evaeva
příspěvků moje polička 27. března 2021 14:11

Potrefenáhusa já jí přečetla tak za dvě cesty tramvají. Přišlo mi, že autor místo psaní nasmlouvané knihy prokrastinoval a pak musel rychle něco sepsat, tak tam dal hodně ilustrací;) 

Offline olte
764 příspěvků moje polička 27. března 2021 14:15

Renusatko tak že to tobě nebylo k ničemu , neznamená, že nikomu jinému, u někoho to mohlo třeba probudit zájem i biologii...základní vzdělání má být přece všeobecné... o trepce jsem se na základce učila taky, co si tak matně pamatuju a rozhodně to necítím jako újmu

Offline INCOM1
705 příspěvků moje polička 27. března 2021 14:16

Evaeva to teda není dobrá recenze 

Offline Kokoska
35156 příspěvků moje polička 27. března 2021 14:17

continuity mne se na VS hodila matika a anglina z gymplu, ovsem teorie, kterou  jsme se na VS ucili, mi v praxi byla celkem k nicemu. Musela jsem se naucit postupy, jak se to delalo na danem pracovisti, maximalne bylo fajn, ze jsem vedela, co znamenaji nejake zakladni pojmy. Po materske jsem sla na rekvalifikaci a ucila jsem se prakticky od nuly. A v praci potom jsem to sice vyuzila, ale byly to zase jen zaklady, ke kterym jsem musela hodne pridavat za behu. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 27. března 2021 14:23

INCOM1 já to asi neumím posoudit, mým cílem nebylo něco změnit, já akorát neměla co číst a byla jsme zvědavá. 

Offline continuity
43573 příspěvků moje polička 27. března 2021 14:27
Online nonemy
2675 příspěvků moje polička 27. března 2021 14:30
Reakce na mirajo:

nonemy Motivace je dalsi kapitola, ta uz odchazi trochu do bunecny riti, promin, ale ta me dostalaA casto si rikam, ze chceme nekdy po detech vic, nez dokaze vetsina dospelych.

Garfie Taky takovy pripady znam. Jak priprava zavodniho kone.

souhlasím, je toho na ně naloženo dost

Online brrr
12390 příspěvků moje polička 27. března 2021 14:30

olte Ja mám dokonce trepky ráda, i když to, že jdou pozorovat v senném nálevu, jsem v životě nepotřebovala

Offline continuity
43573 příspěvků moje polička 27. března 2021 14:31

Kokoska to, ze se ( hodně) nových věcí učím celý život, to je druhá věc. ale me ta škola opravdu dala základy, na kterých se dalo stavět. Uměla jsem něco o programování, databázích, teorii jazyků, sítích, a jelikož mám práci, kde musím rozumět tak trochu všemu, hodně mi ten rozhled pomáhal. 

Offline INCOM1
705 příspěvků moje polička 27. března 2021 14:33

Evaeva v klidu, neměla jsem v plánu to číst, jen mi to přišlo vtipné

Offline mirajo
2705 příspěvků moje polička 27. března 2021 14:37
Reakce na Evaeva:

Potrefenáhusa já jí přečetla tak za dvě cesty tramvají. Přišlo mi, že autor místo psaní nasmlouvané knihy prokrastinoval a pak musel rychle něco sepsat, tak tam dal hodně ilustrací;) 

Offline Pinot Noir
30028 příspěvků moje polička 27. března 2021 14:37
Reakce na Evaeva:

Přišlo mi, že autor místo psaní nasmlouvané knihy prokrastinoval a pak musel rychle něco sepsat, tak tam dal hodně ilustrací;) 

Offline mirajo
2705 příspěvků moje polička 27. března 2021 14:38

Pinot Noir Stejny nacasovani

Offline Kokoska
35156 příspěvků moje polička 27. března 2021 14:42

continuity asi sis vybrala lip nez ja

Offline mirajo
2705 příspěvků moje polička 27. března 2021 14:44

continuity Souhlas, ve smyslu, ze kdyz to nabere opacnej smer, skoro vsechno ve skole je zbytecny, at zije unschooling, deti jsou zvidavy od prirody...to tady bude spousta negramotnych, nektery budou mit i ten tah na branku!

Offline Jennyfor
2000 příspěvků moje polička 27. března 2021 14:46

continuity naučila mne, jak se učit. A taky, učím se celý život, často skočím do vody, ve které jsem ještě neplavala a musím se rychle rozhodnout, jakou cestou dosáhnout výsledku, jakou technologii. Teď už je fajn, že můžu rychle reagovat i podle online zdrojů. Takže skáču mezi databázema, programováním, webové technologie, analýza, organizace a řízení projektů, dwh, BI. Brouk Pytlík. Nic z toho jsme na škole nebrali, ale ta matematická analýza mi dodnes připadá jako základ všeho.

Offline continuity
43573 příspěvků moje polička 27. března 2021 14:54

Jennyfor no presne, k bezpečnosti mela nejblíž kryptografie, ale když už člověk umí udělat dobrou analýzu, v IT je skoro jedno čeho. 

Offline Kokoska
35156 příspěvků moje polička 27. března 2021 14:57

Jennyfor ale to je porad v podstate jeden obor. Ja jsem puvodem ekonom a musela jsem se naucit zaklady programovani, praci na pc jako takovou, specifika naseho software vcetne prace s databazema a jeste o tom psat manualy a skolit lidi tak, aby to pochopili a umeli s tim zachazet. O nicem z toho jsem se na skole neucila nic, krome uplne zakladnich faktu z toho programovani ve smyslu nacti A a pricti B a vypis vysledek. Pocitac jsme ani vocickem nezahlidli, natoz abych na tom umela aspon napsat a zformatovat text a vedela, jak to ulozit a znovu najit.

Vubec nerikam, ze jsou skoly zbytecny, to si fakt nemyslim.

Offline continuity
43573 příspěvků moje polička 27. března 2021 15:04

Kokoska ale tak to, že využívám věci ze školy absolutne neznamená, že to, co mě tam naučili mi stačí. Ale nemám rozhodně pocit nějakých ztracených let. 

mirajo jo, unschooling, to je voda na můj mlejn. Ne že bych horovala za trepky, deti se ve škole učí spoustu nepotřebných věcí, což by mi osobně ani nějak nevadilo (mozek je potřeba trénovat), kdyby to nebylo na úkor těch základu, takže umějí blbě/tak trochu trepky trepky, s bidou napsat dopis a vůbec počítat s procenty. 

Co jsem slyšela, že se už nebude učit Ohmův zákon, protože mu žáci nerozumí. Tak to mi sice hlava nebere, ale spíš bych šla cestou trochu větší specializace: takže technické typy se budou učit Ohmův zákon a ti, co inklinují k humanitním vědám, tak ať klidne rozebírají Kanta. Ale říct, že se to nebude učit nikdo mi přijde rezignace a marnost nad marnost. 

Offline Pavlena
6921 příspěvků moje polička 27. března 2021 15:04

nonemy to je zajimavy, trepka je asi zasadni poznatek, bez nehoz clovek nedospeje v platneho clena spolecnosti... protoze si presne pamatuju, ze tohle tloukli do hlavy uz nam, nekdy par let pred revoluci. Uplne se mi vybavil nakres v ucebnici a jak jsme jej vzdycky malovali a popisovali na pisemce.. Takovy uklidnujici, ze nektere veci ve skolstvi se nezmeni ani za 30 let..