Koronavirus

28. března 2020 09:01
Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 28. března 2021 17:34
Reakce na wendulka:

​To je teď. Ale za mě to byla v roce 1992 fakt 5. třída, pak hned po mně se to posunulo na tu šestou, jak se znovu zavedly povinné devítky.

​Přesně tak, protože ty devítky se zavedly zpátky po revoluci. Já končila v 90 a byli jsme ročník, kde si člověk poprvé mohl vybrat jestli chce jít z osmé nebo pokračovat devátou. Další rok už to bylo povinné. 

Offline viktorka_od splavu
49434 příspěvků moje polička 28. března 2021 17:36

Kokoska chudák teda:-(

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 28. března 2021 17:40
Reakce na tv:

už tady proběhlo, že chtějí, aby v tom i spaly?

​Tak spousta nařízení je proti zdravému rozumu a koukám čím dál větší pitomosti. 

Offline wendulka admin
16661 příspěvků moje polička 28. března 2021 17:41

Renusatko 

To určitě ještě ne takhle brzo. Nebo ne všude, protože rok přede mnou šli u nás na jazykovce osmé třídy na střední a kdo chtěl do devítky, musel zpátky na normální ZŠ a teprve pro náš ročník se jako prvnímu zpátky zavedla devítka povinná, takže jsem končila základku až v 97, i když jsem druhý stupeň měla už od té 5. třídy. Fakt nekecám.

A po nás začal 2. stupeň až od té šesté třídy.

Si pamatuju, jak nám naše škola narychlo sháněla učebnice do té devítky. Jedinej rok, kdy jsme měli všichni nový nesalátový.

Offline tv
4287 příspěvků moje polička 28. března 2021 17:48

viktorka_od splavu já jsem nakonec asi i rada, že ten můj není predskolak.

Offline rasaNori
8875 příspěvků moje polička 28. března 2021 17:59

Takze starsi se muze se skolkou rozloucit... Kdo vi kdy nastoupi ti co nejsou predskolaci:(

Offline DruI
5600 příspěvků moje polička 28. března 2021 18:21

RenusatkoTa možnost výběru devítku jo nebo ne byla víc let, protože první ročník s povinnou devítiletou docházkou byl můj bráška, který končil základku v roce 97.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 28. března 2021 18:25

rasaNori syn nechodí do klasické školky, takže byl letos přesně třikrát:( Je to na nic, každou chvíli se na to ptá. Pochybuju, že letos ještě otevřou.

Offline tv
4287 příspěvků moje polička 28. března 2021 18:34
Reakce na rasaNori:

Takze starsi se muze se skolkou rozloucit... Kdo vi kdy nastoupi ti co nejsou predskolaci:(

​A ty bys ji tam dala, když musí mít roušku?

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 28. března 2021 18:37

DruI wendulka Tak je fakt, že už jsem to potom nesledovala, ale měla jsem pocit, že bratr už měl devítku povinně. Tak byl ten výběr asi víc roků.

Offline rasaNori
8875 příspěvků moje polička 28. března 2021 18:50

tv ne

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 28. března 2021 20:23

tv o roušce se ve školce mluvilo jen o předškolácích. Je teda otázka, jak to bude, když teď nikdo jiný nepůjde. A to už neplatí, že když je převažující činnost taková, že nelze mít roušku, tak jí mít nemusí? U syna se právě roušky nosily jen na chodbě, argumentovali tímhle.

Offline OliveOyl
1976 příspěvků moje polička 28. března 2021 23:41

Jsme se panu Flákancovi posmívaly a hele: 

Laboratoř v Brně objevila dosud neznámou mutaci koronaviru

Prorok je to!

49434 příspěvků moje polička 29. března 2021 07:59
49434 příspěvků moje polička 29. března 2021 08:39

ockovani u obeznich nefunguje a celkove zajimavy clanek

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 29. března 2021 09:05

viktorka_od splavu zrovna jsem to sem chtěla dát. Jsem u ní ve výzkumu. Nás v práci na tom nejvíc zaujalo očkování po prodělání. Tam některé kolegyně jsou taky zařazené a celkově je to zajímavá studie.

49434 příspěvků moje polička 29. března 2021 09:10

Renusatko me uz delsi dobu michnou ty "covid pasy" tak doufam, ze by se v tom neco mohlo pohnout.. nebo, co je pravdepodobnejsi, ji soupnou k Beranovi aspol na blacklist:-(

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 29. března 2021 09:14

viktorka_od splavu momentálně mi přijde jedna z mála, která si necucá ty informace z prstu. Nemluví o dohadech, ale o datech, která za rok nasbírala. Má taky první ověřená data z očkování u nás.

Offline Fiction
1647 příspěvků moje polička 29. března 2021 09:59

viktorka_od splavu taky jsem pročetla a přišlo mi, že titulek je nadsazenější než je vlastní obsah. V mnohém má pravdu, ale potom třeba ten vliv dýchání čerstvého vzduchu, to je vysvětlení jak ze školky.....

Rychločtením jsem projela přepis rozhovoru s Hostomským. Ten zas říká, že by lockdown zrušil. To jsou tak populistický kecy .... vždycky si říkám, to jsou ti vědci tak odpojení od reality ..... v intenzivní péči je pořád tak narváno, že popustit to trochu, by znamenalo, že by péči opravdu nedostali všichni. No, ono i teď je to s odřenýma ušima, náš pacient čekal na ECMO 5 dnů a to to už skoro postrádá smysl.... a celkově se příjem na ventilaci oproti situaci před rokem silně přehodnotil. Aktuálně je našemu nejmladšímu pacientovi 30 /před covidem zdráv/, nejstaršímu 64.

49434 příspěvků moje polička 29. března 2021 10:32

Fiction nj, ja chapu ze ty zase vidis ten zastup pacientu, ale mozna mene ty ostatni veci tim chci rict, vy jste vlastne na uplnem konci tech udalosti, a porad tu situaci resime jakoby "od konce". v krizi je to logicke, ale po vice nez roce uz mi to pripada nelogicke, nedostatecne a mozna i cilene brzdene