Koronavirus

28. března 2020 09:01
Offline Kokoska
35152 příspěvků moje polička 01. dubna 2021 15:57

Fiction zrovna jsme včera probíraly s kamarádkou tu schizofrenní situaci - na jednu stranu naštvání, že se nikam nesmí, na druhou obavy, co nastane, až se smět bude moct. 

Online continuity
43560 příspěvků moje polička 01. dubna 2021 15:58

Kokoska správný postup je zařídit, aby na to hygiena a sociálka měli. Já bych teď k tomu obvinění od Fiction přidala taky hygienickou službu, její rozhodnutí se už několikrát ukázala tak špatná, že to tam můžou posadit i makaka, který bude losovat. 

Offline Kokoska
35152 příspěvků moje polička 01. dubna 2021 16:01

continuity to je ovšem jaksi nereálné.

Offline Fiction
1647 příspěvků moje polička 01. dubna 2021 16:03

Emi Tak v práci jsme to probírali a shodli jsme se, že je to v podstatě všechno stejný. Jen bych nebrala ty úplně nejlevnější.

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 01. dubna 2021 16:05

Fiction Já už bych vám přála klid. A nedivím se ti, že bys všechny zavřela. Já bych o víkendu všechny zavřela, když jsem viděla nemocnici. Ve svojí práci, v týdnu, bych zase všechny pustila a nic nezakazovala. Dneškem jsem v nemocnici skončila, tak jsem zvědavá, jak dlouho to bude. Popravdě jsem ráda. 

Offline Fiction
1647 příspěvků moje polička 01. dubna 2021 16:07

Kokoska To je přesný. Schíza..

Online viktorka_od splavu
49434 příspěvků moje polička 01. dubna 2021 16:40
Reakce na Fiction:

Hele, je to fakt zoufalý, vyděšeně zírám, kam mě ta situace dohnala. Já svobodomyslná, bych TEĎ nejradši všechny zavřela doma . A ještě párkrát zkontrolovala

​ja te uplne chapu, presne si dovedu predstavit, ze byt na tvem miste mluvila bych podobne.. ale nejsem, dikybohu, tak zas mam zuzeny obzor ze sve strany. prinosny je dat to dohromady:-)

Offline Emi
1116 příspěvků moje polička 01. dubna 2021 16:42

Fiction Děkuju moc

Offline Sweet Potato
40634 příspěvků moje polička 01. dubna 2021 17:38

49434 příspěvků moje polička 01. dubna 2021 17:41

Sweet Potato no slava:-)

Offline 0zero7
11920 příspěvků moje polička 01. dubna 2021 20:36

JanieB To je dobry hele! Jak je to tam zarizeny.

U nas nejvetsi pocet pripadu vcera za den od uplnyho zacatku 1014. Uff, asi jarnaky plus sem jezdi lidi z jinych provincii, i kdyz by nemeli. Je to fakt debilni. 

Restaurace a veskery gastro zavreny min. na 3 tydny, skupinovej indoor sport a kostely (nejaky bohosluzby ci co povolili pred tydnem) zruseny, fitko nechali, protoze omezeny drsne a po jednom. Astra Zenecu zakazali ockovat lidem pod 55 let. Mam kamarada v docela odbornym farma vyzkumu a rikal, ze Pfitzer ma podobny pripady a i podobny procenta, jen se to nemedializovalo, docela mu verim, myslim, ze to byl krok vedle. POrad tvrdi ze do 1 cervence vsechny naockuji.

Ted mame pocet pripadu na South Island 182, celej rok to bylo max 50. Grrrr

Offline 0zero7
11920 příspěvků moje polička 01. dubna 2021 20:38

RE kontroly, tady kdyz ma nekdo karantenu doma a trikrat nezvedne telefon tak pokuta. Kontroluji to drsne, ted naparili pokuty i za nejaky vecirky, $2,300 tomu cloveku co mel pozvany domu lidi co bydli u nej v ulici. 

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 01. dubna 2021 21:21

0zero7 prece ale pevna linka neni povinnost a mobil clovek muze vzit kdekoliv.

V Nemecku muze byt pokuta za nedodrzeni karanteny az 25000€.

Offline 0zero7
11920 příspěvků moje polička 01. dubna 2021 21:28

Zarinya volaji na mobil, vim to od kamaradky co se vratila z cest, rikala ze to bylo velmi durazne a ptali se kdo ji nosi nakup atd, zatim jsem neslysela ze by nekoho nacapali jak je venku nebo zvedl venku telefon (nerkam ze nejakej vykuk to neudelal). Tady je za to hruby poruseni snad i nejaka trestni sazba nebo co. 

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 01. dubna 2021 21:30

0zero7 tak ja nerikam,ze to kazdy porusuje,ale kontrola na mobil mi jaksi prijde zbytecna.

49434 příspěvků moje polička 01. dubna 2021 21:37

0zero7 porušení nařízené izolace je trestné i u nás, to je jasný Zarinya není to zbytečný, ten člověk si tímto uvědomí, že to není každýmu šumák, ale že se o něm ví, že se o něj někdo stará, že ho kontaktuje, že to je pro systém důležité, aby byl doma.. nehledě na to, že ne pro každého je snadné jak facka prostě najednou zfleku zalhat... jasněže ten, kdo cíleně podvádí, ten se tomu vždy nějak vyhne, ale valná většina lidí jsou prostě takoví jednodušší lidičkové, co si řeknou no co, však o nic nejde nikoho to nezajímá kam chodím/nebo jejda! hlídají mě, radši zůstanu doma

Offline 0zero7
11920 příspěvků moje polička 01. dubna 2021 21:43

Zarinya zatim to funguje, kdyz to nezvednes tak nekoho domu poslou 

Offline barbucha blogger
36103 příspěvků moje polička 02. dubna 2021 10:23
Reakce na Lamicka:

barbucha zakonem jo, ale v navrhu opatreni k omezeni volneho pohybu to bylo jako vyjimka, pak to ale skrtli, tak nevim, ktery zakon je nadrizeny a podrizeny. Hlavne nevim, jaky by byl ucel cesty. 

​Jak píše viktorka_od splavu , "nařízení" nemůže stát nad zákonem, navíc přece, i kdyby byly rovnocenný, tak spolu nemůžou kolidovat. Teda myslím si já - laik

Ale vono to tady v tom bordelu bude jako se vším ostatním, ty idioti vždycky vytasej nařízení a až pak se zjistí, že je neproveditelný/nesmyslný/dokonce protizákonný. Viz testy před návratem ze zahraničí.

Offline barbucha blogger
36103 příspěvků moje polička 02. dubna 2021 10:27
Reakce na continuity:

Kokoska sama policie to rozporovala, že to z několika důvodu delat nemůžou. 

​No vida. A já jsem tady za zloprcka s tím policejním státem, že jo, Kokoska , Sweet Potato a spol.

Offline barbucha blogger
36103 příspěvků moje polička 02. dubna 2021 10:34

Mimochodem Blatný mě sere čím dál víc. Kde to najednou nabral, to zupácký chování?! 

https://www.reflex.cz/clanek/komentare/106333/blatny-s-hamackem-utrzeni-ze-retezu-s-lidmi-mluvi-jako-by-to-byli-jejich-poddani.html

Sám by potřeboval řetěz, a pevně utáhnout kolem krku S touhle rétorikou by všude jinde - v demokratickým státě - vydrželi ve funkcích tak dva dny!