Koronavirus

28. března 2020 09:01
Offline Lamicka
14208 příspěvků moje polička 02. dubna 2021 10:57

barbucha Retorika Blatneho je poslednich par dni uplne priserna. Ten temi svymi projevy snad uz prekonava i Hamacka.

Za me je ale nejhorsi Havlicek. Je takovy nenapadny, pusobi slusne, ale stoji za mnoha prusvihy teto pandemie a jejiho pomaleho reseni (stal za rozvolnenim pred Vanocemi a nepovolenim tvrdeho lockdownu vc.prumyslu, ktery mohl cisla stahnout rychle na opravdove minimum) a ted ta spina kolem Dukovan... 

Offline barbucha blogger
36103 příspěvků moje polička 02. dubna 2021 11:04

Lamicka 

Voni jsou všichni stejná svoloč. 

Já skutečně nechápu, že jim všechno projde... jinde by fakt letěli na hodinu jen za desetinu toho co prováděj! Absolutně si nedokážu představit, že by například nějakej švédskej ministr vypustil z huby že se mu lidi utrhnou ze řetězu! To by byl takovej fičák... že by už nesehnal ani místo vrátnýho!

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 02. dubna 2021 11:04

barbucha Taky se nestačím v posledním týdnu divit. Nefunguje prosíme, ještě to vydržte, tak začne vyhrožování

Manžel tady má statistiku testů od nich z firmy. Za 4 týdny něco málo přes 3000 testů, 30 pozitivních antigenních a jen 4 z toho pozitivní na PCR, peníze vložené do těhto 4 odhalení jsou 500 tisíc. 

Offline nika
685 příspěvků moje polička 02. dubna 2021 11:12

barbucha presne tak. 

Offline Luna
10878 příspěvků moje polička 02. dubna 2021 11:12

Renusatko No, tak dneska uz bych mu v 10 vecer fakt nezavolala

Ale myslim, ze mu uplne normalne hrablo, to nemohlo jinak dopadnout.

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 02. dubna 2021 11:17

Luna Je pravda, že ho taky znám z pracovního života a byl normální. Jen měl asi zůstat ve svém oboru. Na takovou funkci musí mít člověk mimo vědomostí i žaludek. Po skoro roce už musel  vědět, do čeho jde, tak mi občas přijde, že čekal slávu, že se mu povede co těm před ním ne. Jinak fakt nevím. 

Offline Luna
10878 příspěvků moje polička 02. dubna 2021 11:35

Renusatko No jasne, ze to tak asi je. Ale nechapu, jak si mohl myslet, ze kdyz pujde mezi takovou silenou partu, ze ho to nepoznamena??? To vim i ja, ktera jsem studovala skoly v hospode!

Offline Fiction
1647 příspěvků moje polička 02. dubna 2021 12:03
Reakce na Lamicka:

barbucha Retorika Blatneho je poslednich par dni uplne priserna. Ten temi svymi projevy snad uz prekonava i Hamacka.

Za me je ale nejhorsi Havlicek. Je takovy nenapadny, pusobi slusne, ale stoji za mnoha prusvihy teto pandemie a jejiho pomaleho reseni (stal za rozvolnenim pred Vanocemi a nepovolenim tvrdeho lockdownu vc.prumyslu, ktery mohl cisla stahnout rychle na opravdove minimum) a ted ta spina kolem Dukovan... 

​Souhlas, ten "jakože slušnej" Havlíček je velká tragédie!

No a ad Blatný, ten pochopil, že politiky neovlivní, taky to,  že se pod ním kýve větev, tak mu nezbývá než apelovat na lidi. No a takhle to potom dopadne .....   Jinak jsem ho viděla chvíli v OVM a tam mluvil snad poprvé dobře.

A teda barbucha , teď se nevyjadřuji k obsahu, ale k formě tvých komentářů, mně se ty tetiny, zloprcci, řetězy kolem krku, svoloč, zupáci, apod. tak nelíbí.... jako chápu, ani to nekomentuj, je to můj problém, vím..... ale prostě mi ta forma zhoršuje přijetí obsahu...

Offline Lamicka
14208 příspěvků moje polička 02. dubna 2021 13:23

Renusatko To je sila. U nas za celou dobu 2 pozitivni a 1 potvrzen pcr. Tipuju tak 800-1000 testu (presne nevim, tipuju podle poctu prihlasenych za den) za dobu co testujem (statni). 

Offline jitřenka
718 příspěvků moje polička 02. dubna 2021 14:41

Fiction - jen technická k těm operacím, vím o případu, kdy pán šel teď v březnu na operaci kyčle, v nemocnici chytil covid, doma nakazil manželku a oba jsou po smrti. 

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 02. dubna 2021 14:49

jitřenka strasny

Muz ma jit na banalni zakrok do nemocnice na dva dny a presne z tohoto duvodu z toho vubec nejsem nadsena.

Offline wendulka admin
16661 příspěvků moje polička 02. dubna 2021 16:20

Zarinya 

No to nám teď ve středu taky dorazil jeden pán 70+ a ještě, než dostal první dávku, tak jeho syn řešil, zda by nešel změnit termín termín 2. dávky, protože den po té má mít ambulantní zákrok v ÚVN kvůli šedému zákalu a zrak je pro něj priorita před očkováním a co kdyby mu bylo náhodou špatně po té druhé dávce.

Tak vzhledem k tomu, že proočkovanost je s ohledem na stále tristní distribuci vakcín v našem kraji nejhorší z celé republiky, tak aktuálně z takového důvodu by fakt změnit nešel.

Když pominu to, že jeho věková kategorie má v 99% jen minimální reakci, tak vřele doufám, že mu ten ostříží zrak bude co platnej, kdyby se nedejbože měl dostat do situace, že bude potřebovat plicní ventilaci, když už přistoupím na vešteckou rétoriku co by kdyby. Nebo proč ho teda ten syn rovnou neobjednal na jiný termín té první, když už to věděl predem. Oba termíny se ukazují hned při rezervaci.

Jako my samozřejmě vycházíme vstříc, jak jen to jde. Rovněž tu středu dorazil jiný pán, kterému bohužel až tento týden dorazila zpráva, že téměř ve stejnou hodinu, jako měl mít druhou dávku, se má dostavit na termín do protonového centra, na který čekal tři měsíce a který by fakt přeobjednat nešel, tak po domluvě s doktorem jsme se dohodli, že ho vezmeme ten den hned jako prvního ráno, aby si stihnul odpočinout a přemístit se v klidu do Prahy.

Ale uvažování toho syna tady toho pána jsme nějak nikdo úplně nepochopili.

Offline Fiction
1647 příspěvků moje polička 02. dubna 2021 16:33

jitřenka Hm, to jsou smutné případy.

No, některé nemocnice stále tyto zákroky dělají, třeba Babišův ISCARE, jiná soukromá zařízení a  vím i o pražských nemocnicích.

Offline Kokoska
35152 příspěvků moje polička 02. dubna 2021 16:39

wendulka ale to nemusel byt napad toho syna. Kdyz mam soudit podle sebe, kolikrat do me nasi sijou Zeptej se, Objednej, Zarid to tak, aby... tak ze sebe holt obcas udelam blbce, kdyz jim nedokazu vysvetlit, ze to fakt nejde, jak oni si predstavujou. Daji pokoj teprv az to maji oficialne potvrzeny. Na druhou stranu zas i kdyz se zeptam, netrvam na tom, ze to bude podle jejich prani.

Offline wendulka admin
16661 příspěvků moje polička 02. dubna 2021 16:42

Kokoska 

Ne, to byl opravdu jeho nápad.

A nedal si to vymluvit ani doktorem. Tak že prý když to nejde, tak bude mít jen jednu dávku. Změnit termín teď té první nechtěl. Pán mi přišlo, by se přemluvit nechal nebýt syna.

Tak doufám, že to bude stačit no.

Offline jitřenka
718 příspěvků moje polička 03. dubna 2021 07:38

Zarinya - jo,jo za pár dní by byli očkovaný, ještě vím o jedné paní co docházela na transfuze krve taky to chytla tam a taky smutný konec. To riziko tady je.  Jak to vypadá v Německu ti neporadím. 

Offline 999
19893 příspěvků moje polička 03. dubna 2021 09:18

Fiction Prosím tě, když tady čtu, jak se lidi nakazí v nemocnici, je ta šance velká, i když člověk není hospitalizovaný a jde jen na kontrolu? Manžel je objednaný na dermatologii, zhoršil se mu ekzem plus kontrola znamének a mně se moc nezdá, aby tam lezl. Bohužel doba objednání jsou tři měsíce :-(. On je štíhlý, zdravý, ale to už v dnešní době asi nic neznamená.

Online OliveOyl
1976 příspěvků moje polička 03. dubna 2021 09:38

999 Já bych se toho zase tak moc nebála. Když bude mít respirátor, doktor taky, nebude sedět v čekárně x hodin, tak mi to přijde stejný riziko jako jít pro chleba. A většina lidí nákazu přežije, spousta bezpříznakově.

Offline Gatita
8683 příspěvků moje polička 03. dubna 2021 09:42

999 nebo zkusit zavolat doktorovi, treba by mu jen poslali recept na silnejsi masticku? Ja ted posilala synovu vyrazku e-mailem doktorce...idealni to neni, o tom zadna. 

Offline 999
19893 příspěvků moje polička 03. dubna 2021 09:46

OliveOyl Díky, mluvíš jako on :-). Jinak on už covid měl na podzim, skoro bezpříznakový, takže se mým obavám směje.