viktorka_od splavu Jako ze litovat ted, ze nesel na protilatky...ten vysledek neovlivni to, jestli tam pujde. Navic protilatky taky nezjisti doma v kuchyni, musi jit do laborky, coz je taky navsteva ambulantniho zdrav. zarizeni...tak v tomhle pripade mi to pripada jako jit na protilatky nez pujdu do Lidlu. Pokud to cloveka dlouhodobe dela klidnejsim, tak ok.
Koronavirus
barbucha Presne tak. Lituju ty 80+, co je honej na ciste preventivni vysetreni, kdyz jim nic neni, ale treba uz jsou ockovany, nevim. Coz bych si asi obecne rada odpustila, pokud se doziju. Ale jinak, ty zanedbany onkologicky a jiny dulezity prevence, to bude prusvih a je to nesmysl.
Navic protilatky taky nezjisti doma v kuchyni, musi jit do laborky, coz je taky navsteva ambulantniho zdrav. zarizeni...
Kde je úplně nejvíc lidí z celýho zařízení vždycky ![]()
999 Ve zdravotnickém zařízení musí klimatizace být s desinfekcí nebo ionizátorem vzduchu. U nás jedou právě i přes zimu na topení, ale s tím čištěním, protože nemáme v čekárně ani okno. A jinak můžu říct, že u nás je čekárna neustále narvaná, jestli si někdy někdo něco odnesl, tak nám to nehlásil a my jsme pořád zdraví, když tou čekárnou 100x denně chodíme. Některé kolegyně mají 60, doktorka 72 a nejsou tam půlhodiny, pracují tam pořád. Sice voláme přesně na minuty, ale lidi tam přijdou s pěti doprovodama a hodinu si tam vykládají, chodí se do pěti různých ambulancí, tak rozestupy se tam moc dodržovat taky nedají. Když doprovody vyhazujeme, tak ná nás řvou. Taky vidím, že lidi v čekárně sundávají respirátor, svačí, takže možná jde i o to, jak co dodržuješ, aby ses nakazila v čekárně. Hospitalizace je mnohem větší riziko. Neodkládala bych žádnou prevenci.
Renusatko svacit v cekarne u doktora je naprosto nechutny i v dobe pred covidem.....![]()
999 Ve zdravotnickém zařízení musí klimatizace být s desinfekcí nebo ionizátorem vzduchu. U nás jedou právě i přes zimu na topení, ale s tím čištěním, protože nemáme v čekárně ani okno. A jinak můžu říct, že u nás je čekárna neustále narvaná, jestli si někdy někdo něco odnesl, tak nám to nehlásil a my jsme pořád zdraví, když tou čekárnou 100x denně chodíme. Některé kolegyně mají 60, doktorka 72 a nejsou tam půlhodiny, pracují tam pořád. Sice voláme přesně na minuty, ale lidi tam přijdou s pěti doprovodama a hodinu si tam vykládají, chodí se do pěti různých ambulancí, tak rozestupy se tam moc dodržovat taky nedají. Když doprovody vyhazujeme, tak ná nás řvou. Taky vidím, že lidi v čekárně sundávají respirátor, svačí, takže možná jde i o to, jak co dodržuješ, aby ses nakazila v čekárně. Hospitalizace je mnohem větší riziko. Neodkládala bych žádnou prevenci.
My to máme velmi podobný. Lidi nám chodí o půl hodiny, hodinu, ale klidně i dvě hodiny dřív a to včetně těch, kteří přijedou vlastním autem
. Přitom není důvod, když přijdou tak, jak jsou objednaní na ten čas, tak u nás stráví 20, max. 25 minut.
Např. jedna paní, která byla objednaná až na 13:30 a dorazila už po dvanácté, když nám akorát začínala pauza na oběd a doktor si potřeboval jít něco vyřídit. Tak jsem jí omluvně vysvětlila, že bohužel ji v dané situaci dřív vzít nemůžu, ať si jde třeba někam zatím nakoupit (bufet 2 minuty, Kaufland 10 minut), ať nestojí venku nebo nesedí venku na lavičce v zimě. No baba samozřejmě stála venku hodinu, než na ni přišla řada
.
Jako my některý třeba vezmeme dřív, když je míň vakcín nebo když se s námi domluví, ale v den, kdy máme v intervalu 15 minut odbavit 5 lidí, tak to prostě nejde.
U nás teda naštěstí nesvačí, ale spousta z nich to má pod nosem. Jednu paní, když jsem takhle upozornila, ať si to dá i přes nos, tak si ho sundala v první chvíli úplně![]()
.
No taky už se několikrát stalo, že jak se lidi cpou hned dovnitř, tak vešli s obyčejnou chirurgickou rouškou, teprve po upozornění najednou vytáhnou z kapsy respirátor. Jeden pán, že nemá. Až když jsem řekla, že bez něj ho ale z čekárny k doktorovi a na očkování nepustím, tak teprve, že si pro něj půjde do auta
.
Doprovody pouštíme v závislosti na aktuální obsazenosti čekárny vždy max. jeden člověk k jedné osobě. Pokud je plná, tak striktně půstíme doprovod jen těch, co ho potřebují ze zdravotních důvodů, lidem s holemi, ale už se nám párkrát stalo i to, že pán o holích přišel doprovodit na očkování svoji jinak úplně zdravou manželku
.
já si jen zas technologicky odložím. Při dopoledním kafi jsem se sečetla a chtěla jsem sečíst pak i tátu. A ano, je to přesně ten případ, jehož číslo občanského průkazu ten systém nebere. A protože teď fakt toho mám hodně a ani nesleduju žádný zprávy, nechápala jsem proč a zavolala na infolinku. A tam mi paní s velmi, ale velmi cizím přízvukem, takže jí nebylo skoro rozumět, řekla, že mají "ržikat, že pán bude mít papír, pak půjde napsat", a na dotaz, kde ten papír seženu a kdy, byla odpověď "Potom".
Tak už jsem si to našla, že na 20 000 seniorů s papírovou občankou stát zapomněl. A mají se v druhý půlce dubna sečíst na poště.
Ale fakt už mě to všechno tak štve. Nějak to zas byla poslední kapka za minulým týdnem. No nic, zkusím se sečíst znovu, třeba to nemají nijak ohlídaný
a tátu napíšu do společný domácnosti. Jde to tam pak už jen přes rodný číslo nebo taky musím tu občanku?
Jennyfor v jedné domácnosti pak už stačí RČ. Je to otřes teda.
barbucha já ti nevím, když jsem byla na protilátkách, nebyl tam nikdo
přilítla jsem teda těsně před koncem, protože jinak mi to nevycházelo s hlídáním
Jennyfor myslím, že to chce občanku pokaždé,ale buďte v klidu, ti co se nesectou elektronicky,dostanou papírový formulář od sčítacího komisaře přímo domů, součástí je odpovědní obálka, kterou pak hodíte do schránky.
Vlm tak jsem se dočetla, že problém je v tom, že čísla těch papírových občanek mají uložený v jiný databázi, než ty nový. Takže tam nepřidali ověření přes ty starý čísla. Ach jo.
Zas jde o ty nejstarší, za které to většinou dělají příbuzní, kteří ještě kolikrát bydlí úplně někde jinde. A teď se bojí, že tam rodičům poleze někdo cizí do bytu, že tam třeba budou muset být u toho, až přijde ten komisař, že to tedy není moc bezkontaktní.... já taky teda nechci, aby tátovi někdo chodil do bytu předávat papír, navíc bych nerada, aby někomu sám otvíral, sestřičky mají klíče...
Prostě zas to musí být s nějakou komplikací. Proč tam třeba nemůžu místo občanky zadat při přihlášení volitelně rodný číslo, když už si ho i podle tý občanky pak sami najdou? No nic, já už se nebudu rozčilovat, je to pořád dokola....hlavně, že je to povinný...
Jennyfor jako ja se nedivim, ze jsou lidi kteri neveri ze nejaky covid existuje.. kdyz tu mame tu strasnou epidemii kosici staricky a presne v tom case je nezbytne nutne, aby 20tis tech nejstarsich navstivil scitaci komisar
Jennyfor Pro člena společné domácnosti stačí rodné číslo.
viktorka_od splavu jo, v jedný tý poradně taky píšou, že na vyjmenovaných poštách bude k dispozici formulář a bude vyčleněný člověk, který se bude jednotlivým občanům osobně věnovat a formulář s nimi vyplní.
S dovětkem, že jde občany 80+, kteří jsou už ve většině případů očkováni. No twl, očkováni možná, ale zas se tam někteří ani nedoplazí. Mě už snad v tomhle státě nemůže nic překvapit.
Estara díky, já to sjedu znova, máme stejnou adresu, jen jiné číslo bytu, tak až na metry je všechno stejný, tak nás vezmu dohromady.
mirajo jasne, do laborky, ale ja tou jednou navstevou laborky ziskala nekolik mesicu klidu. protoze muz cestuje, potkava hromadu lidi a neresi nic, ja diky testu vim, ze neni aktualne (tolik) ohrozeny
Jennyfor blbej dotaz, ale proc ma tatinek jeste papirovou obcanku? Nasi jsou starsi, ale nechali si udelat novou, jsou to tak 2-3 roky, byla jsem tam s nima. Jen teda nemaji ten čip, ale ten by jim stejne na nic nebyl. A uz pred tim myslim meli plastovou. Jako ze by musel jit na urad?
Estara bojím, že nestačí, též jsme se sčítali jako jedna domácnost a číslo dokladu (občanka, pas nebo užjsemzapomnělajaká identita) to chtělo. rodný číslo pak v následujícím kroku...
Jennyfor tomu rozumím, zbytečná komplikace, které se dalo předejít, proč to dělat jednoduše, když to jde složitě.. Měli byste vědět dopředu kdy přijdou.U nás jdou sčítací komisaři naše poštovní doručovatelky, což mi přijde fajn protože je lidi znají,ale netuším jak je to jinde.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY