Koronavirus

28. března 2020 09:01
Online continuity
43555 příspěvků moje polička 06. dubna 2021 21:17

Evaeva no právě a Smejkal jeste řekl, že k tomu se nevyjadřovali.

No už jsem se na to téma porozcilovala vedle. Zas se rozvolňuje podle FB.

Offline Kokoska
35152 příspěvků moje polička 06. dubna 2021 21:29

Lamicka jasne, nerozumi. Takze  to vyresi opet jejich vyhazovem, misto aby si to nechal vysvetlit a zduvodnit, pripadne si nechal udelat posudek jejich navrhu od odborniku. On je jejich sef, jak to, ze nevi, jak pracujou a proc neco navrhujou? Takhle se ridi firma, podle ktere chtel ridit stat?

Offline nika
685 příspěvků moje polička 06. dubna 2021 22:03

continuity nehrozily zoo, ze budou vybijet zvirata, protoze nemají na potravu? Farmáři musi vyhazovat produkty a děcka nemají obleceni a boty. Potom jsou tam ještě opravny domacich spotřebičů nebo čistírny. Lidi si to pozarizujou a do 14 dnu se zase zavre. 

Offline nika
685 příspěvků moje polička 06. dubna 2021 22:10

.. nejvic se ale obavam, ze se budou moct setkat lide v počtu deset uvnitr a dvacet venku a ze skonci nocni zakaz vychazeni, budou pařby a zase se to rozjede

Offline Karja
44900 příspěvků moje polička 06. dubna 2021 22:16

nika Jo, ten noční zákaz vycházení mi přijde taky blby rušit. Tady na venkově se to začíná rozjíždět docela. 

Offline Sweet Potato
40634 příspěvků moje polička 06. dubna 2021 22:18

nika Pařby jsou pořád. Zákazy nezákazy.
A ti, co byli doteď zodpovědní, se ze řetězu ze dne na den neurvou.

Offline nika
685 příspěvků moje polička 06. dubna 2021 22:20

Sweet Potatonevim, jestli zodpovědní, aspon se bali flastru.. 

Offline Kokoska
35152 příspěvků moje polička 06. dubna 2021 22:23

Prý si bereme v rozvolňování příklad z Portugalska. jenže v TV dneska říkali, že tam se s tím začalo, když nové případy byly na stovkách za den. U nás ještě ve čtvrtek bylo přes 6000. Mám z toho teda docela obavy, i když chápu, že do nekonečna všechno zavřené být nemůže.

Online continuity
43555 příspěvků moje polička 06. dubna 2021 22:31

Karja ten zajaz nočního vycházení budou muset zrušit, protože to vyžaduje nouzový stav. To nemusí být nutne problém.

nika zoo hrozily, ale to je falešné dilema, jsou samozřejmě i jiná řešení nez je otevrit nebo nechat vybít zvířata. Ale zrovna zoo zas takový problém nebudou. 

To je stejné se školami, lze je otevřít bezpečně, ale ne s antigenními testy, které mají u dětí citlivost cca 50%. když si každé decko rano hodí kostkou a ty, co jim padne sestka, pošleme na PCR test, výsledek bude cca stejný. 

A to rozvolnění 10 lidi vevnitř a 20 venku jsem nepochopila už vůbec. 

Offline Lamicka
14208 příspěvků moje polička 07. dubna 2021 07:31

continuity lid si to žádá! Jako vždy... 

Offline nika
685 příspěvků moje polička 07. dubna 2021 07:49

vsimla jsem si, ze po lockdownu vola kazdy do te doby, dokud to neohrozi existencne primo jeho. Kazdy chce byt zdravy, ale nikdo nechce byt bez prijmu. Takze vidí to svoje jako bezpecne. Kdyz se stejne musime testovat, tak proc neotevrit sluzby. Lidi je potrebuji a ti, co je provozuji, taky musi z neceho zit. Vždycky si vzpomenu na tu pani, co je kadernice , ona sem ani nechodí, proc by uz ted nemohla fungovat? 

Offline Samara
příspěvků moje polička 07. dubna 2021 08:02

nika Catherinne. Taky na ni myslim, az se otevre, nebude chudak stihat..

Online continuity
43555 příspěvků moje polička 07. dubna 2021 08:21

nika no to, co píšeš, je docela zkratkovite.

Jinak kadeřnice obecně příliš rychle rozvolnění odskacou vždy dost, prave proto, té jejich provoz je bezpečný ale zároveň zbytny. Takže se nešikovně otevře něco jiného, čímž se epidemie zas nakopne a než dojde na kadeřnice, tak už je to rozjeté natolik, že mají otevřeno pár týdnů.

Cílem přece není mít za měsíc další lockdown, ideálně se zákazem vycházení na 500 m od domu, ale vybudovat udržitelný stav, kde budou moct nějak fungovat až na vyjímky všichni. A to neumetelstvi vlády, která poslouchá akorát FB to nesmírně komplikuje. 

Offline Lamicka
14208 příspěvků moje polička 07. dubna 2021 08:25
Reakce na nika:

Sweet Potatonevim, jestli zodpovědní, aspon se bali flastru.. 

​To je pekna blbost. Zodpovedna jsem byla kvuli sobe, memu okoli a vsem ostatnim. Ne, protoze jsem se bala pokuty. 

Jinak jak pise Sweet Potato lidi parili porad. Nedelam si iluze, u nas v dome bylo urcite nekolik akci, to same rikaji znami z jinych domu. Jedna kamaradka bydli v dome plnych airbnb bytu a ty se celou dobu pronajimaji na party nebo jako hodinove hotely. 

Offline nika
685 příspěvků moje polička 07. dubna 2021 08:29

Lamicka jiste, spousta lidi je zodpovednych kvuli sobe, ale mnozi se urcite obavali i problemu a pokuty. 

Offline Lamicka
14208 příspěvků moje polička 07. dubna 2021 08:43

Nevite, to rozvolneni 10 uvnitr a 20 venku uz nejak ofiko vydali? Nemuzu to nikde najit a potrebuju to do prace. Nebo to zase jen nekdo placnul?

Offline viktorka_od splavu
49434 příspěvků moje polička 07. dubna 2021 08:53

Lamicka jestli dobře chápu ten nový zákon tak ta opatření od 12.4 by mělo nařídit ministerstvo zdravotnictví. pravý čas zrovna vyměnit ministra jo a na webu ministerstva je to absolutně nepřehledný, takže i když jsem tam nic takovýho nenašla, neznamená, že to tam neni

Offline Lamicka
14208 příspěvků moje polička 07. dubna 2021 08:56

viktorka_od splavu dekuju, ja uz to prave vsechno na mzcr prosla a nikde jsem to nenasla, jenze tam se nic najit neda tak jsem dospela k nazoru, ze to ASI teprve vydaji.

Vcera jsem analyzovala to upravene opatreni upravujici navraty do CR ze zahranici, to je neprehledny paskvil a ma to 19 stran! 

Offline nika
685 příspěvků moje polička 07. dubna 2021 09:31

continuity skoda, ze tady nediskutuje, tuším, nikdo z tech nejpostizenejsich oboru.docela by me zajimal jejich uhel pohledu. 

Online continuity
43555 příspěvků moje polička 07. dubna 2021 09:38

nika a jak to víš, že nediskutuje? můj muž dělá v krachující společnosti, t.c. v insolvenci, dve dobre kámošky na covid ARO, kamarádovi zavřeli komplet business, kde se potkávají dva lidi na 200 M2 ( ten se konkrétně utěšuje tím, že čísla jsou stejně cinknuta). Vsichni zmiňovaný mají děti na 1. stupni ZS. Úhlů pohledu člověk nasbíra celkem dost.