Koronavirus

28. března 2020 09:01
Offline Sweet Potato
40634 příspěvků moje polička 12. dubna 2021 14:21
Reakce na Pavlena:

​Já nejdřív myslela, že to je dekonstruovaný Pikaču...

​Přesně.

Offline Garfie
28625 příspěvků moje polička 12. dubna 2021 14:22
Reakce na Fiction:

Sweet Potato Jeden kolega tvrdí, že v Číně jsou testy z rekta běžné, resp., že se používají jako základní ...

​Nevím jestli jako základní, ale používají je. V Japonsku to byla docela aféra, Japonci si na to stěžovali, protože je museli podstoupit při vstupu do země a považovali to za ponižující. Řešilo se to na diplomatické úrovni.  Nevím teda, jestli Číňani takhle trápí všechny cestující, nebo si to nechali jako specialitu (a pomstu) pro nenáviděné Japoncce. 

Pavlena  Přesně, taky jsem myslela!!! :-)

Offline Kokoska
35152 příspěvků moje polička 12. dubna 2021 14:41

Lamicka jojo, koukam na to.

Offline Samara
příspěvků moje polička 12. dubna 2021 16:02

Garfie - mne ta informace o analnich testech covidu tak sokovala, ze jsem si nasla na reuters. Pisou, ze tak trapi nejen japonce ale i svoje lidi. Testy jsou uzivany jako doplnkove a  jsou jim podrobováni vsichni turiste, pokud jich hodne ze skupiny ma pozitivni test. Uff. https://www.reuters.com/article/us-health-coronavirus-china-anal-factbox-idUSKBN2AV0Y4

Offline mirajo
2705 příspěvků moje polička 12. dubna 2021 16:10

Garfie Samara Jak radi budeme za nosohltan

Offline viktorka_od splavu
49434 příspěvků moje polička 12. dubna 2021 16:21

Samara myslim ze cinani "svojim lidem" delaji i mnohem horsi veci

Offline barbucha blogger
36091 příspěvků moje polička 12. dubna 2021 16:48

viktorka_od splavu 

To je jeden ze znaků totality... jedinec nemá žádnou cenu. Stejně jako v Rusku - jich mnógo! 

Offline wendulka admin
16661 příspěvků moje polička 12. dubna 2021 20:28
Reakce na slniecko:

wendulka ja by som si tak tipovala, ale fakt je to len moja konšpirácia, že Astra a Sputnik sú rovnaké typy vakcín, čiže priami konkurenti, no tak ruská propaganda maká...

continuity 

Tak vyloučit se v tuto chvíli nedá asi nic, ale já se na to, proč je otlounkánkem zatím jen AZ dívám stejně jako náš pan doktor hlavně z hlediska prostých kupeckých počtů a to, že AZ je z vakcín, které byly schváleny nebo jsou vyjednávány pro schválení v zemích EU, nejlevnější, takže to se v rámci obecného konkurečního boje úplně nabízí...

Oxford/AstraZeneca: €1.78 (£1.61).

Johnson & Johnson: $8.50 (£6.30).

Sanofi/GSK: €7.56.

Pfizer/BioNTech: €12.

CureVac: €10.

Moderna: $18.

Offline Sweet Potato
40634 příspěvků moje polička 12. dubna 2021 20:39

wendulka Tyjo, to jsem netušila, že jsou to takové rozdíly.

49434 příspěvků moje polička 12. dubna 2021 21:07

wendulka no tak teď už mám jasno a osobně jsem přesvědčená že stejný důvod má i ten nepřátelský postoj k ivermektinu. staré, osvědčené a levné léky jsou vytlačované z trhu neustále, bez ohledu na pacienty, tohle nebude jinak. a pokud se to hezky sejde že se to někomu hodí i z jiných důvodů, např. těch politických.. fuj

Offline 711990
18330 příspěvků moje polička 12. dubna 2021 21:08

viktorka_od splavu ty fakt veris na invermektin? 

49434 příspěvků moje polička 12. dubna 2021 21:14

711990 co prosím?

Offline wendulka admin
16661 příspěvků moje polička 12. dubna 2021 21:16

viktorka_od splavu 

No já osobně se na Ivermektin v tuto chvíli dívám úplně stejně jako na Sputnik, takže u něj mě postoj vůči němu narozdíl od AZ zatím nijak netrápí.

Na to je o něm v tuto chvíli stále příliš málo dat, abych ho vnímala jako oficiální lék na covid.

Offline MaeGandal
1632 příspěvků moje polička 12. dubna 2021 21:19

tak jestli se nepletu, tak Astra Zeneca je jediná, která na tom nevydělává, Pfizer a Moderna prodávají se ziskem. Takže to taky částečně ovlivnilo cenu.

49434 příspěvků moje polička 12. dubna 2021 21:21

wendulka proč sputnik? vždyť ivermektin je normální, široce celosvětově používané léčivo, neříkám že určitě funguje na léčbu covidu, ale není to žádné bůhvíjaké neozkoušené, na koleně uplácané svinstvo

711990 to přece není věc víry. já nemůžu nijak posoudit, jestli/jak účinkuje zrovna v případě onemocnění covidem, ale to, že se proti němu brojí absolutně nefér argumenty, naprosto vycucanými z prstu (například že na covid se doporučují stonásnobné dávky než se běžně užívá a jiné kraviny), to je prostě realita. a je to normální schválený, používaný lék, není to nic extra, žádný důvod, proč by ho nebylo možný ordinovat. u spousty léků ten mechanismus účinku není stopro probádaný a vesele se používají. tenhle kupodivu narazil na prudký odpor.. tak co si asi člověk o tom má myslet. já si osobně myslím, že se nehodí do krámu a nejspíš proto, že je prostě levný a volně dostupný, ve třetím světě jsou ho hromady.

Offline wendulka admin
16661 příspěvků moje polička 12. dubna 2021 21:34

wendulka proč sputnik? vždyť ivermektin je normální, široce celosvětově používané léčivo, neříkám že určitě funguje na léčbu covidu, ale není to žádné bůhvíjaké neozkoušené, na koleně uplácané svinstvo

​Tak jsme ve vlákně koronavirus, ne? Tak jsem předpokládala, že proto ho zmiňuješ.

Jak moc je nebo není využívaný pro účely, pro něž byl zatím oficiálně schválen, jsem doposud neměla důvod pátrat. 

Offline 711990
18330 příspěvků moje polička 12. dubna 2021 21:36

viktorka_od splavu tak se podivej na instac sem, je to tam vysvetleny. Ve zkratce - zadna studie nepotvrdila jeho ucinnost oproti placebu. Neni to fungujici lek na covid. Broji se proti nemu naprosto logicky, protoze je to akorat predmetem politickejch manipulaci, dezinformaci a presne jak pise wendulka , srovnatelnej se Sputnikem. A pruser je, ze si ho ve veterinarni forme lidi sami davkujou. 

49434 příspěvků moje polička 12. dubna 2021 21:37

wendulka no tak na tu léčbu zatím nefunguje pořádně nic. a bez ní a/nebo očkování jsme prostě zjevně v háji, přičemž těch různých fungujících očkovacích látek máme dostatek na výběr, přičemž je nějak záhadně z trhu vytlačovaná ta nejlevnější. tak jsem pouze zmínila možnou souvislost. 

49434 příspěvků moje polička 12. dubna 2021 21:39

711990 co je tam vysvětlený? "Takže funguje Ivermektín? Možno áno, možno nie. Nevieme. Keďže nie sú dáta, nevieme či funguje ako prevencia alebo či lieči COVID-19."

sorry ale instáč jako zdroj dat ohledně účinnosti/bezpečnosti léků fakt neberu

Offline 711990
18330 příspěvků moje polička 12. dubna 2021 21:41

viktorka_od splavutak hlavne ze veris na farma spiknuti proti Invermektinu, protoze je levnej