Koronavirus

28. března 2020 09:01
Offline barbucha blogger
36091 příspěvků moje polička 12. dubna 2021 08:23
Reakce na continuity:

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=10225037054374207&id=1253094743

Jeden z nejlepších textu ke covidu, co jsem četla. 

​No nevim... nejlepší? Jsou to takový obecný výkřiky

Stížnost na nedostatek dat a jasných stanovisek chápu. Tak tady je zrovna jedno nový, pro Středočeskej kraj. Jednak vyjádření hejtmanky: https://www.parlamentnilisty.cz/politika/politici-volicum/Hejtmanka-Peckova-Otevrene-skoly-nemaji-vliv-na-sireni-infekce-659039

A tady je zmíněná studie, pro zjednodušení stačí se podívat rovnou na závěr to jest vyjádření recenzentů: https://genespector.com/documents/Vyvoj_epidemie_SARS-CoV-2_u_deti_v_populaci_CR.pdf

To se zdá zajímavý zas mně (i když jsou to PL a ani školáky žádný nemám). 

Offline crazydaisy
2667 příspěvků moje polička 12. dubna 2021 08:55

viktorka_od splavu Na radu syna už rok bereme já i muž ten zinek, vit C a D. Zatím jsme covid neměli. Manžel se pohybuje mezi velkým množstvím lidí, byť se všemi možnými ochrannými prostředky a je velmi často testován pcr testy. Díky nim tam občas odchytnou nakaženýho včetně brtitské mutace. Syn a snacha to berou taky a hlavně teda syn je ve velkým riziku - on se chrání, ale jeho pacienti ne.

Offline Samara
příspěvků moje polička 12. dubna 2021 09:03

Samara co prosim znamena "chudacky rusko"?

​Oproti Cine chapu Rusko jako chudacky co do penez, vlivu i vojenske sily. Vy ne?

Offline crazydaisy
2667 příspěvků moje polička 12. dubna 2021 09:13

Samara Zrovna u té vojenské síly bych Rusko nepodceňovala.

Rusko rozhodně není můj favorit. Ale chce to racionální a střízlivý pohled. Že by nás snad chtělo Rusko ovlivňovat skrze Sputnik je nebetyčná blbost. Jednak nám ho necpe, zájemců z celýho světa má dost. Pokud by nás opravdu chtěli nějak manipulovat nebo aspoň nám pěkně zavařit, tak jednoduše stačí "zavřít kohoutky" plynu a ropy a jsme v prd.... To co kupujeme mimo Rusko by nám nestačilo ani náhodou.

Offline nonemy
2675 příspěvků moje polička 12. dubna 2021 09:35

Dobře, že se Kulveit ozval. Ten Babiš je fakt kretén, zase jen házet vinu na ostatní, nic jiného neumí.

Offline nonemy
2675 příspěvků moje polička 12. dubna 2021 09:40

barbucha zajímavé, díky I to dává logiku, protože je dávno známo, že malá virová nálož (což děti věsměs mají), znamená menší, nebo žádné riziko přenosu. Ale existují zase studie, podle kterých jsou uzavřené školy významným krokem ke snížení. Takže možná ten dopad nemá samotné uzavření škol ve smyslu setkávání dětí ve škole, ale celkové snížení mobility lidí, protože malé děti doma znamená často i rodiče doma.

Offline nonemy
2675 příspěvků moje polička 12. dubna 2021 09:46

viktorka_od splavu podle mě blázen není, naopak více takových, kdyby se více léčilo v rámci možností hned od začátku, tak ty dopady mohly být menší. Děsí mě doktoři, kteří se tak moc bojí nakažení, že pacienty radši nepřijímají a ordinují téměř jen po telefonu. Mám kolegu, který měl horší průběh a jeho praktik stále průběžně kontroloval, zda nemá zápal plic, posílal ho na rentgen apod. Tak by to mělo vypadat, a ne jak se stává, po telefonu: nasaďte paralen a až bude nejhůř volejte sanitku a hlavně mi sem nelezte :(

Offline nonemy
2675 příspěvků moje polička 12. dubna 2021 09:47

Samara Já si myslím, že to je hodně ošemetné, někoho nařknout, když nejsou pořádné důkazy. Navíc Čína má velkou sílu, takže bude hrát roli i strach.

Offline nonemy
2675 příspěvků moje polička 12. dubna 2021 09:49
Reakce na crazydaisy:

Že by nás snad chtělo Rusko ovlivňovat skrze Sputnik je nebetyčná blbost.

​Myslím, že jsi naivní. V jiném vlákně k tomuto někdo postnul zajímavý názor z fb, ale asi už to nedohledám. Každopádně je velice pravděpodobné, že Rusko ovlivňovat chce a nástroj si k tomu najde jakýkoliv. Na dezinformacích mají taky největší podíl.

Offline Sweet Potato
40634 příspěvků moje polička 12. dubna 2021 09:50
Offline nonemy
2675 příspěvků moje polička 12. dubna 2021 09:52

Sweet Potato děkuji, ano, to je ono

Offline continuity
43554 příspěvků moje polička 12. dubna 2021 09:55

barbucha no ja ti nevím, jestli je zrovna Zima recenzent, kterému lze věřit nos mezi očima.

Navíc se ti recenzenti vůbec nevyjadřují k studí, ani k článku, ale komentují výsledek v kontextu svých zkušeností. Ať to pošlou do Lancetu nebo tak něco a pak to bude studie. 

Já mám tetu pediatra v takové díre, že léčí většinou celé familie a její zkušenost je taková, že mezi rodinami to často rozneslo bezpříznakové dítě. Její doporučení, když jsme my měli covid bylo, že děti buď měli pozitivní test nebo k babičce nemají chodí minimálně 10 po odeznění našich příznaků. 

Offline continuity
43554 příspěvků moje polička 12. dubna 2021 09:58

nonemy no já bych těch 500 mg acylpyrinu 30 dní nebrala ani za svet. Díra do žaludku jistá. 

Offline nonemy
2675 příspěvků moje polička 12. dubna 2021 10:08

continuity jo, to se mi zdá taky hodně, ale měla jsem na mysli hlavně to, že někteří obvoďáci neléčí/nekontrolují covidové pacienty vůbec s tím, že to je virové onemocnění, na které léky stejně nejsou, takže s tím nepomůžou. A potom už je často pozdě.

Offline Lamicka
14208 příspěvků moje polička 12. dubna 2021 10:15

Kokoska projedte si ty data k ockovani

https://ockovani.opendatalab.cz/

Ja na zaklade toho preregistrovala po par dnech nase mezi chroniky (meli narok, ale nemohli se na kardio nekolik dni dovolat), protoze nechroniky u nas uplne prestali ockovat. 

Offline mirajo
2705 příspěvků moje polička 12. dubna 2021 10:15

Kuzicka sla delat PR do skolky

Online nolita
6513 příspěvků moje polička 12. dubna 2021 10:23

crazydaisy myslím, že pokud jde o stutnik, tak jediné o co rusku jde, je ovlivňovat situaci u nás a pak to využít ve svůj prospěch, propaganda, rusko zachraňuje evropu, atd. pokud by chtělo jen normálně dodávat vakcíny, udělá to tak, jako každý jiný výrobce... ta motivace je naprosto zřejmá.  

Offline Sweet Potato
40634 příspěvků moje polička 12. dubna 2021 10:24

mirajo  Muhehe. Ten oběšenej plyšák!  Ale to, že původně pro školy schválili i rektální testy, to nenî pravda, že ne? Či?

Offline nonemy
2675 příspěvků moje polička 12. dubna 2021 10:26

Sweet Potato je a myslím, že tam figurují pořád

Offline mirajo
2705 příspěvků moje polička 12. dubna 2021 10:27

Sweet Potato Zavěšená žirafa je nej! Teď to čtu, že nakonec rektálně ne, to musí být pr..., to nemůže být pravda?