Koronavirus

28. března 2020 09:01
Offline Evaeva
příspěvků moje polička 12. dubna 2021 12:48

Renusatko myslím, že Arenberger (nebo jak se vlastně jmenuje) mluvil o tom, že by na ty pcr testy chtěl ve školách přejít v jednotkách týdnů. Doufám, že se to podaří.

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 12. dubna 2021 12:50

Evaeva Já bych to přála všem, když už teda chtějí, aby to mělo nějaký význam a ne jen, aby se spotřebovaly testy. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 12. dubna 2021 12:52

Renusatko souhlasím. Na Praze 9 je používají, dokonce se mluvilo o tom, že by nemuseli rotovat, ale to nevím, jak dopadlo.

Offline Lamicka
14208 příspěvků moje polička 12. dubna 2021 12:55

Renusatko u nas na P6 taky testovali pcr ze slin a overovali pak klasickym pcr a vse sedelo a vsichni si ty testy chvalili. Bohuzel stat to naridil jinak. 

Offline Pavlena
6921 příspěvků moje polička 12. dubna 2021 12:58
Reakce na Sweet Potato:

mirajo  Muhehe. Ten oběšenej plyšák!

​Já nejdřív myslela, že to je dekonstruovaný Pikaču...

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 12. dubna 2021 12:58

Lamicka No já myslím, že stát nic takového nenařídil, ty testy PCR jednou týdně jsou pořád možné. U nás je škola dělá a vím o několika dalších, kde s tím dnes tak začali. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 12. dubna 2021 13:00

Renusatko ale stát ty školy nijak nepodpoří, testy nezajistí ani na ně nepřispěje. Akorát to povolil.

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 12. dubna 2021 13:01

Evaeva To je asi pravda, ty školy to hradí sami, minimálně naše určitě.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 12. dubna 2021 13:10

Renusatko na té Praze 9 to řeší zřizovatel, tj. městská část. Já třeba nevím, jestli se jako běžný smrtelník mužů k těm neinvazivním pcr testům dostat?

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 12. dubna 2021 13:14

U nas otevreli COS,ovsem kdybych si tam chtela jit nakoupit tak se musim online prihlasit(no budiz),ale musim mit sebou negativni test.uffff

Offline 711990
18330 příspěvků moje polička 12. dubna 2021 13:17

Zarinya tyjo to bych ale ocenila!!! pPrijde mi to jako super napad a zaruka, ze se nebudu tlacit s ostatnima a riskovat

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 12. dubna 2021 13:22

711990 no me nebavi jit na test a pak si jit zkusit saty ktery mi ani mozna sedet nebudou,u nas naval nikdy neni a jak k tomu prijdou prodavaci v supermarketech a drogeriich?

uz me to fakt se...

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 12. dubna 2021 13:26

711990 jak se u nás minulý týden mluvilo, že až otevřou služby, bude potřeba test, tak už jsem doma hlásila, že si ho udělám a v následujících dvou dnech zajdu ke kadeřníkovi, na kosmetiku a masáž

Offline Lamicka
14208 příspěvků moje polička 12. dubna 2021 13:34

Renusatko u nás už to MČ taky řeší, uvidíme jak to dopadne. 

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 12. dubna 2021 13:41

Lamicka Já doufám, že to nakonec vyjde všude. Pokud to viděl ministr, kterej v nějaké školce ráno byl, tak mu jako doktorovi musí být jasné, že to bude ku prdu. 

Offline Fiction
1647 příspěvků moje polička 12. dubna 2021 13:48

ja mam taky otazku, prosbu, k pritomnym lekarkam z praxe, treba Fiction pokud budes mit cas, co si myslis o https://janmachac.cz/jak-vyresit-pandemii-covid-19-rychle-levne-a-stat-se-inspiraci-pro-cely-svet/

je to blazen?

​Tak nemyslím si, že je blázen. Je to jistě praktik, co se pacientům věnuje, má načtená schémata, která jsou už od loňského jara různě k dispozici a jsou stále upravována. Ale představa, že taková léčba vyřeší panemii, to tedy ne. Já stále tvrdím, že nutné je zabránit, aby lidé onemocněli a nikoliv, abychom spoléhali na nějakou léčbu. Možná v budoucnu nějaké spolehlivé antivirotikum, což zatím remdesivir není. Plus očkování.

Konkrétně vitaminy, zinek OK. Ivermektin - já bych nedávala. Isoprinosin - dává se, ale pozor, nežádoucí účinky, často se neví, zda je to isoprinosinem či vývojem nemoci. Kolchicin byl v prvních schematech, nedávala bych. Kys. acetylsalicylová - OK na horečku, bolest a zánět a prevenci trombozy v tabletové formě, jsou k dispozici pufrované tablety s 400 mg účinné látky, je příznivější k trávicímu ústrojí. Kortikoidy u zápalu plic OK, ale ta  doba podávání se mi zdá vysoká, to sebou může nést mnoho dalších komplikací. 

K nám se, bohužel, dostali i ti pacienti, kteří měli opravdu kvalitní domácí léčbu včetně tebou uváděných léků.

Offline Fiction
1647 příspěvků moje polička 12. dubna 2021 13:56
Reakce na barbucha:

continuity 

No mně ukazuje... ale jak jsem řekla, nemám školáky... a na rozdíl od tebe - zastánkyně tvrdýho lockdownu, jsem já pro volnost, rovnost, bratrství Každej holt slyší na to, co je mu bližší, no ne?

Mne překvapuje, jak může být ta písemná diskuze proste různě chápána, vždyť continuity tu po celou dobu propaguje takový matematický model přístupu k epidemii, jehož cílem bylo zvládnout epidemii s nejnižšími ztrátami a teprve nerespektování těchto modelářů vedlo k totálnímu selhání v ČR. A navíc, "tvrdý" lockdown aplikovaný v pravý čas po krátkou dobu, mohl zabránit tomuhle "měkkému" vlekoucímu se lockdownu, který nás ničí. 

Offline Fiction
1647 příspěvků moje polička 12. dubna 2021 14:01

mirajo Teda Arenberger ve školce, ta fotka je až děsivá, chudák ten chlapeček....

Sweet Potato Jeden kolega tvrdí, že v Číně jsou testy z rekta běžné, resp., že se používají jako základní ...

Online viktorka_od splavu
49434 příspěvků moje polička 12. dubna 2021 14:03

Fiction děkuju

Offline 711990
18330 příspěvků moje polička 12. dubna 2021 14:06

Zarinya chapu, ale presto bych to za sebe preferovala:) a kvuli ozkouseni satu bych se klidne otestovala hnedka!

Evaeva no presne!!!