Koronavirus

28. března 2020 09:01
Offline continuity
43554 příspěvků moje polička 12. dubna 2021 21:57

viktorka_od splavu tak dvě stránky dozadu jsi psala, že kdyby se covid pořádně léčil, nebylo by potřeba lockdownu. 

Jediné léky, které prokazatelně pomáhají jsou ty protilátkové mixy a ty se musí dávat infúzií preventivně. Žádné léčivo, které lze plošně a jednoduse nasadit prostě není. Ivetmektin ma účinnost na úrovni placeba, žádná studie dle pravidel neprokázala nic jiného. A to ještě bůhví jak to bude s dlouhodobými následky. 

Jediná prevence je se nenakazit. 

Offline wendulka admin
16661 příspěvků moje polička 12. dubna 2021 21:59

viktorka_od splavu 

No to se bavíme o té Astře.

Mně mamka jako dítěti nedovolila ani křečka, takže nemám absolutně přehled nakolik byla proti Ivermektinu nebo nějakému jinému léku v oblasti veteriny vedena nějaká konkurenční kampaň, proto možnou souvislost s Astrou nevidím.

Offline Tak Betty
6194 příspěvků moje polička 12. dubna 2021 22:03
Reakce na 711990:

viktorka_od splavutak hlavne ze veris na farma spiknuti proti Invermektinu, protoze je levnej

​no to samé tvrdí i můj muž 

Offline viktorka_od splavu
49434 příspěvků moje polička 12. dubna 2021 22:06

wendulka no já nemluvím o veterinárních léčivech, to že si někdo takové věci cpe do krku je jeho risk. mluvím o normálních lécích pro lidi.

continuity znovu opakuju - netvrdím že účinný je, tvrdím pouze, že proti němu byla vedena neférová kampaň podobně jako proti AZ. a můžeme spekulovat, že jedním z důvodů je nízká cena oproti jiným obdobným produktům používaným ke stejnému účelu

Offline continuity
43554 příspěvků moje polička 12. dubna 2021 22:12

viktorka_od splavu no tak ta neferova kampaň způsobila, že zásoby ivermerktinu v tuzemských a slovenskych domácnostech vzrostly asi 50ti násobně. To se moc nepovedlo.

Offline 711990
18330 příspěvků moje polička 12. dubna 2021 22:12

viktorka_od splavu nevede se proti nemu zadna kampan proboha. Kdyz nekdo pije savo, aby si vylecil buhvico a doktori mu budou rikat at ho nepije, ze to nefunguje, taky to bude kampan proti savu? Vsak u nej taky jeste nikdo neprokazal, ze to fakt neleci....

49434 příspěvků moje polička 12. dubna 2021 22:14

continuity nárůst z 0 na 50x0 ? 

Offline continuity
43554 příspěvků moje polička 12. dubna 2021 22:16

viktorka_od splavu tak moje ségra zásobila celou sirou rodinu. Každý má doma minimálně dvě balení. Cena jednoho v Rakousku tuším 20 euro.

Jinak je to fakt kampaň. 

49434 příspěvků moje polička 12. dubna 2021 22:17

711990 vzbuď se prosím tě. savo není lék, ivermectin je lék, lidi ho normálně polykají po desítky let, a světe div se, funguje, minimálně na ty neduhy na které byl vynalezen. recept na isoprinosin mi normálně nabízela PL, to bys taky srovnávala se savem? a taky prý na covid prokazatelně nefunguje...

49434 příspěvků moje polička 12. dubna 2021 22:19

continuity až jsi z toho ztratila smysl pro humor, no tak za to snad těch pár éček nestojí

Offline 711990
18330 příspěvků moje polička 12. dubna 2021 22:24

viktorka_od splavu no ja nejsem ten, kdo by se mel "budit". Je to lek na odcerveni. Nikdo netvrdi, ze to neni dobrej odcervovaci lek, ale covid proste neleci. A je dulezity o tom mluvit, protoze zaroven neni uplne bezpecny zrat odvervovaci leky kdyz to nepotrebujes. A bohuzel si to lidi zacli vykladat presne jako ty. Farma spiknuti....

Offline wendulka admin
16661 příspěvků moje polička 12. dubna 2021 22:28

viktorka_od splavu 

No ale psala jsi nepřátelský postoj k Ivermektinu. Z toho jsem tedy vyvodila, že proti němu měla být vedena nějaká podobná kampaň v oblasti, pro kterou byl schválen.

O tom, zda byla proti nějakým jiným normálním levným lékům pro lidi na úkor jiných dražších vedená nějaká kampaň, rovněž nemám přehled.

S čím mám osobní zkušenost, tak to, že než se před časem objevil Metypred jako alternativa k Medrolu od Pfizeru (před tím za něj náhrada prostě nebyla), jeho cena bývala dvojnásobná, než teď, co pamatuju, když ho mamka začala před devíti roky užívat. Ale tak toto je o farmaceutickém průmyslu obecně známá věc.

Offline mirajo
2705 příspěvků moje polička 12. dubna 2021 23:00

711990 continuity Ja tu rozhodne nechci kdovijak horovat pro Ivermectin, ale je dobry si uvedomit, ze zavery vsech studii, ktere se ho tykaji, nejsou stejny...

https://www.thelancet.com/journals/eclinm/article/PIIS2589-5370(20)30464-8/fulltext

Snad je to dostatecne duveryhodny zdroj a staci myslim tahle cast:

" Interpretation

Among patients with non-severe COVID-19 and no risk factors for severe disease receiving a single 400 mcg/kg dose of ivermectin within 72 h of fever or cough onset there was no difference in the proportion of PCR positives. There was however a marked reduction of self-reported anosmia/hyposmia, a reduction of cough and a tendency to lower viral loads and lower IgG titers which warrants assessment in larger trials."

Pro me z toho nevypliva zadny spiknuti ani ze to je zazrak, vubec. Jen, pokud bych krome toho mela k dispozici zinek, acylpyrin, paralen a mokrej hadr na hlavu, jinak nic, nedam ruku do ohne za to, ze bych ho sobe nebo nekomu blizkymu nedala. V davce pro cloveka, ne pro kone a ano, bylo by fajn mit ten pro lidi.

49434 příspěvků moje polička 12. dubna 2021 23:04

mirajo děkuji za střízlivý názor

(jinak koně jsou poměrně dost citlivá zvířata a "dávka pro koně" je v reálu spíš menší:-))

Offline mirajo
2705 příspěvků moje polička 12. dubna 2021 23:22

viktorka_od splavu To netuším, já to brala podle váhy a zkušenosti, kterak dávkovat lidskej lék pro prevenci trombozy kočce, která má 4 kila

A propos, frčí ještě jako kloubní výživa Alavis pro koně? Já to nikdy nenašla odvahu užívat

Offline Fiction
1647 příspěvků moje polička 12. dubna 2021 23:26

Já myslím, že ivermektin se vytáhnul na světlo proto, protože alternativci vždy tíhli k antiparazitikům.

49434 příspěvků moje polička 12. dubna 2021 23:31

mirajo Alavis? tjo nevim, já na to nevěřím:-)))

Fiction to máš pravdu, vidím za tím tu obsesivní "očišťovací" fobii:-P nicméně antiparazitika jsou fakt hodně účinné léky, musí být..

Offline mirajo
2705 příspěvků moje polička 12. dubna 2021 23:33

Fiction To je škoda, že nevytáhli krásný barevný pyrvinium na roupy! Já o něj jako dítě zůstala ochuzená

Offline mirajo
2705 příspěvků moje polička 12. dubna 2021 23:46

Fiction Nezačali si s ním nejdřív v JAR? Protože je to v Africe běžnej lék na říční slepotu a různý jiný parazitozy? Spekuluju, nevím, jak to vlastně vzniklo, že to někdo zkusil in-vitro atd. 

Offline Fiction
1647 příspěvků moje polička 13. dubna 2021 00:11

viktorka_od splavu Tak to zas věřím mnohem víc Alavisu /v rámci jeho indikace/ než ivermektinu jako virostatiku.

mirajo Pyrvinium - to byla sladká  růžová/červená/oranžová ?? dobrota, ne? A jo, ivermektin se prý v Africe široce užívá.