Sairon Taky drzim mamince palce!![]()
Koronavirus
Tady musi byt myslim od zitra negativni test do kadernictvi a dnes mi kadernice rikala,ze strasne lidi kvuli tomu odreklo termin.:-(no ani se nedivim to je proste sileny.Taky bude muset byt test do odevu,obuvi a hobbymarketu.![]()
tohle teprv povazuju za katastrofu,protoze nebudou mit narok na zadne nahrady a kdo tam nebude potrebovat nutne tak se na to vykasle.
A jak to funguje v praxi mi ukazal v tydnu Cos.![]()
Zarinya Podobné je to aj na Slovensku, kaderníctva a podobné služby otvorili tento týždeň, ale všade treba negatívny test, max. 7 dní starý. Aj do fitnescentra, na plaváreň, do múzea, galérie, knižnice, do ZOO, botanickej záhrady. Testujú sa aj rodičia, ktorých deti chodia do škôlky, resp. do školy, výnimku majú tí, ktorí covid prekonali, resp. tí, ktorí sú už zaočkovaní. Od zajtra na Slovensku môžu byť otvorené aj terasy reštaurácií, aj tam treba negatívny test.
dorota to je strasny.Ja nejak nedovedu pochopit jaky je rozdil kdyz pujdu do supermarketu nebo treba do obuvi,akorat do toho supermarketu jdu casteji a je tam vic lidi.![]()
Ale u vas je i to povinne testovani?tak to muze alespon nekdo vyuzit,ale jako fakt to je des.
dorota ted ctu,ze 7 dni stary to jde tady antigen jen 24hodin,pcr nevim.
dorota jak je to s dětmi, když s nimi chceš například do restaurace nebo do bazénu? U nás by taky měli požadovat test, ale o dětech se zatím vůbec nemluví.
EvaevaMyslím, že malé deti nepotrebujú test. Žiaci v školách by sa tiež mali testovať, len si nepamätám, či aj prvý stupeň, alebo až druhý stupeň. Ale len raz za týždeň, antigénovými testami.
Ale ešte som nezažila, že by mi ten test kontrolovali, keď som šla napr. na poštu. Nie všade to kontrolujú. U nás stále len testovať, testovať, testovať, potrebujú minúť tie milióny antigénových testov, čo nakúpila vláda.
dorota u nás se děti testují ve školách, ve školkách i předškoláci. Ale já mám děti malé, do žádných institucí nechodí.
Evaeva Na Slovensku deti v škôlkach netestujú, škôlky sú už otvorené pre všetky deti, otestovaný musí byť len rodič.
Uvedomila som si, že v tých slovenských opatreniach sa neuvádza, či by aj deti mali mať negatívny test napr. do reštaurácie či na plaváreň. Mnohé plavárne však zatiaľ neotvorili, keďže zatiaľ platí, že tam môže byť naraz max. 6 ľudí. A to sa im neoplatí.
dorota hm, jsem zvědavá, jak to bude u nás. Bazény zatím nejsou na programu, ale příští pondělí by snad měli otvírat kadeřnictví a podobné služby.
Evaeva nevím jak bazény, ale podmínky do služeb by měli říct zítra.
dorota deti do 10 rokov sa nemusia testovať.
Zarinya áno, antigenovy test platí 7 dní ![]()
Ozaj, a včera som v MHD bola svedkom, ako si deviataci (vizuálne) falšujú negatívny test na pozitívny ![]()
dorota ted ctu,ze 7 dni stary to jde tady antigen jen 24hodin,pcr nevim.
Tak ono to logicky dava smysl, ze platnost antigenu je jen den, ale v praxi, to si vezmu dovolenou, rano na test a behem dne obehnu, co potrebuju, boty, obleceni, kadernice, a za tyden mi praskne u boty podrazka, a abych je mohla reklamovat, tak si zase vezmu dovolenou, pujdu na test...? To je teda jen takova recnicka otazka, jsem fakt zvedava, jak to vymysli tady.
Myrtila Asi tak, rada bych nekde videla reseni v praxi. Nemam problem si zakoupit ty samotesty a pokazde se prokazat. Ale ty ofiko jsou dost o planovani. Navic smysl by davalo posileni kapacit PCR testu a hradit je jednou tydne. Antigeny jsou proste skoro k nicemu. Takze ve vysledku velka cast lidi to bud obejde (uz vidim jak hospodsky v Horni Dolni kontroluje mistni) nebo ty sluzby ozeli, coz je dalsi rana pro zivnostniky.
Jos ja sem vcera cetla,ze tady snad ty domo testy budou fungovat,(nebo uz funguji)ale musis si ho udelat pred tim kramem,asi v dozoru pracovnika.jestli sem to dobre pochopila.
asi letos usetrim za hadry.A fakt lituju ty pracujici matky....
A myslis,ze ty domo testy jsou funkcni kdyz antigen pises,ze je skoro k nicemu?
Jos ja to taky vidim jako posledni ranu.....
Myrtila je to fakt opruz.
Ja tim v utery ztratila dost casu,az budu v praci tak nebudu mit cas a to nemam male deti.
Zarinya Ono je blbě že negativní test v případě toho antigenu v podstatě vůbec nic neznamená. pokud je pozitivní, tak jsi pravděpodobně nakažená, Ale to většinou i víš že ti není dobře. dle mého názoru je to prostě jenom o penězích a pustit služby s podmínkou testování cesta jak se vyhnout kompenzacim.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY