Koronavirus

28. března 2020 09:01
Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 26. dubna 2021 07:50

viktorka_od splavu no,a co ty domo testy?ty funguji?

Online viktorka_od splavu
49434 příspěvků moje polička 26. dubna 2021 07:55

Zarinya Nevím čemu říkáš domo testy. U nás jsou Antigenní v laboratoři a Antigenní které si děláš sama. je to to samý akorát ty první ti odebírá zdravotník.

S domácíma PCR jsem se ještě Nesetkala

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 26. dubna 2021 07:58

viktorka_od splavu no ten co si koupis v samosce a udelas sama dome nebo pred kramem.

ja ho jeste nekoupila.A tady to pujde asi i na ten,jit do obchodu.

Ale,vy tu pisete,ze antigen je nespolehlivy tak tohle bude to same,ne?

tady jsou testy zadarmo,ale ten samodomo si musis koupit.

Offline Jos
příspěvků moje polička 26. dubna 2021 08:00

Zarinya Nemyslim si, ze funguji lip. Jen sobecky mi to prijde uzivatelsky prijemnejsi. Oboji je hooodne nepresne, akorat jet se otestovat do oficialniho mista je vetsi buzerace. S PCR testem bych takovy problem nemela, protoze tam mampocit, ze to smysl ma. Ale platit ho sama nechci, a ostatni myslim taky ne. 

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 26. dubna 2021 08:03

Jos chapu.je to opruz,no.

A do jednoho obchodu test byt musi do jineho ne......ja nevim proc v tom furt hledam logiku.

Offline Klara
494 příspěvků moje polička 26. dubna 2021 08:10

Jos iRozhlas má dnes článek , ze asi třetina lidí by si pcr byla ochotna platit, docela mě to překvapilo

Offline Jos
příspěvků moje polička 26. dubna 2021 08:13

Klara Fakt? To mi prijde docela dost, kdyz ma rodina treba dve vetsi deti...Ja ty penize radsi utratim v te provozovne no. 

Offline nika
685 příspěvků moje polička 26. dubna 2021 08:16

Nebudu chodit nebo dokonce jezdit nekam do laboratore sólo na test, abych mohla využít službu, staci mi úplně testování kvuli praci. A uz vubec nebudu platit za PCR 1500 kc, tolik nevydelavam, abych platila kazdy tyden tolik peněz, jak rikal pred nedavnem hamacek. Je to mimo realitu a pro živnostníky je to posledni rána. 

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 26. dubna 2021 08:19

Jos ja se tedy taky priznam,ze bych nebyla ochotna ten test platit.

Offline Klara
494 příspěvků moje polička 26. dubna 2021 08:22

Jos právě, zaplatit 1500 abych si vůbec mohla koupit lístek do kina, to mi přijde dementní. Na antigeny dvakrát týdně bych klidně chodila, kdyby to pojišťovna hradila tak, aby to mohly bejt vždycky ty stejný dny a dalo by se s tím plánovat (teď můžeš zadarmo jednou za tři dny, což znamená každej čtvrtej, tj. první týden pondělí - pátek, další už ale úterý - sobota atd)

Offline Jos
příspěvků moje polička 26. dubna 2021 08:27

Klara Manzel si v lednu PCR zaplatil. Ve ctvrtek si zarezervoval termin na patek kolem poledne. Vysledek byl v nedeli odpoledne po urgenci. Pry pres vikend je vysledek az spis za 48h. Takze je to fakt planovaci akce na tyden dopredu

Ale tohle uz mozna je lepsi, nevim.

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 26. dubna 2021 08:29

Jos tady je to taky akce minimalne na tri dny.Jediny pozitivum je,ze zadarmo.

No mozna by to slo na letisti bez terminu,ale dva dny to da.

A taky se muzi stalo,ze nebyl vysledek do druheho dne a pak uz to je k nicemu.

Offline Lamicka
14208 příspěvků moje polička 26. dubna 2021 08:31

Ja teda z pravidelneho testovani neskacu radosti a plosne testovani antigennimi testy povazuju za blbost a kseftiky tech nahore, protoze nevypovidaji vubec o nicem, ale opravdu je problem si dojit jednou za cas na test, kdyz budu chtit ke kadernici nebo na koncert? Testuju se ted co 7 dni, za 20 min.hotovo a mam na tyden klid. Navic podle me ty PCR pujdou s cenou dolu, vzdyt ty plivaci a cucaci co s nimi testuji nektere skolky a skoly stoji zlomek. 

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 26. dubna 2021 08:37

Lamicka tak ke kadernici napriklad se asi nechodi kazdy tyden(i kdyz jsem vcera psala,ze moji kadernici hodne lidi odreklo termin kvuli testovani)ale testovat se kdyz chces zajit do odevu nebo obuvi?to ja osobne povazuju za neskutecnou kravinu a diskriminaci ostatnich obchodu.

A to je o cem tu pisu ne,ze je problem se jednou za cas otestovat.A taky lidi z vesnic?Ja chodim do kramu spontane,ne,ze to musim planovat tyden dopredu.

Offline continuity
43554 příspěvků moje polička 26. dubna 2021 08:44

Lamicka

Já to beru podobně. Ještě je možnost, že můžeme zůstat zavření. Nějak nevidím moc jiných variant jak to udelat a zároveň nevyrobit další vlnu. 

Offline Lamicka
14208 příspěvků moje polička 26. dubna 2021 08:47

Zarinya Budu mit v kapse platny test a s nim muzu kamkoliv. Tak si obehnu co potrebuju. Pokud si mam vybrat, jestli zavrene vse nebo otevrene s testovanim, tak si vyberu to testovani. 

Online Evaeva
příspěvků moje polička 26. dubna 2021 08:47

Jos já teda taky uvažuju, že si budu platit ty pcr, když budu potřebovat. Samozřejmě mám výhodu Prahy, v centru je teď začali dělat že slin asi za 600. Akorát tam pojedu půl hodiny místo deseti minut na nejbližší antigenní:( Líbil by se mi ten systém, co mají v Rakousku, jak psala JanieB , kde ty pcr můžeš odnést do sběrných míst někde v obchodě.

Offline Lamicka
14208 příspěvků moje polička 26. dubna 2021 08:48
Online Evaeva
příspěvků moje polička 26. dubna 2021 08:49

Lamicka souhlasím. Zároveň si myslím, že by to chtělo vylepšit ten systém odběrových míst, v menších městech třeba žádné odběrné místo není, mohly by jezdit třeba mobilní laboratoře.

Offline mirajo
2705 příspěvků moje polička 26. dubna 2021 08:52

Zarinya Do obchodu to taky povazuju za nesmysl. Potraviny plny netestovanych lidi a do obuvi ho budes potrebovatO tom nekdo uvazuje i u nas nebo je to nemeckej napad?