Koronavirus

28. března 2020 09:01
Offline Catherinne
10881 příspěvků moje polička 26. dubna 2021 22:38
Reakce na EDITH4B:

viktorka_od splavuaa to že ve vlastní provozovně nesmím pracovat po 22:00 je taky fajn.Po těch čtyřech měsících co mám zavřeno a budu se muset střídat s kolegyní, protože kadeřnictví má "jen “ 27m3,takže nám chybí tři metry aby měl každý klient 15m na osobu...

​no to si dělají fakt už prdeli! Jako ne, že bych tam chtěla být do půlnoci, ale kdyby, tak co je ji do toho?  Tvl, tak to je síla, fakt. To máme asi za to jak jsme jednou jely až do rána...

Offline nika
685 příspěvků moje polička 26. dubna 2021 22:46

Catherinne šikana živnostníků dostupuje vrcholu

Offline EDITH4B
2131 příspěvků moje polička 26. dubna 2021 23:13

Catherinne mám chuť se na všechno vykašlat.Miluju svoji práci, člověk to léta buduje,pak musí sedět na zadku a doufat, že mu DOVOLÍ pracovat a nakonec toto.Buzerace a nic jinýho.Jsem otrávená a je mi z toho jenom smutno.

Offline EDITH4B
2131 příspěvků moje polička 26. dubna 2021 23:18

zajímalo, jaké oprávnění má třeba kadeřnice, nebo masér, kontrolovat mou totožnost a zdravotní údaje (například že jsem prodělala covid, to v těch podmínkách je taky). celkem se mi pozdává, že to v pořádku není. jako já to řešit nijak nebudu a je mi to víceméně jedno, jen mám dojem že každým dalším nařízením se vzdalujem od těch právních principů dál a dál...

​Samozřejmě, že nemáme žádné oprávnění.To řeší všichni ve službách,že nám po tom nic není.Podle mě by to mělo být o ústním čestném prohlášení...

Online viktorka_od splavu
49434 příspěvků moje polička 26. dubna 2021 23:20

EDITH4B nojo, však to není otázka na tebe. je mi vás fakt líto, máte to těžký:-/

Offline EDITH4B
2131 příspěvků moje polička 26. dubna 2021 23:26
Reakce na nika:

viktorka_od splavuja jsem pro testovani, ale myslela jsem, ze to budou samotesty a  hlavne plivaci nebo tak... Abych si kvuli necemu volnocasovemu nechala kazdy tri dny od osoby ve skafandru vrazet spejli do hlavy, na to asi nemam.  

​hlavně k čemu se ty samotesty vlastně prodávají,když se jimi člověk nikde neprokáže...

Offline Catherinne
10881 příspěvků moje polička 26. dubna 2021 23:27
Reakce na EDITH4B:

Catherinne mám chuť se na všechno vykašlat.Miluju svoji práci, člověk to léta buduje,pak musí sedět na zadku a doufat, že mu DOVOLÍ pracovat a nakonec toto.Buzerace a nic jinýho.Jsem otrávená a je mi z toho jenom smutno.

​přesně moje pocity

Asi se stanu profesionální běžkyní

Offline EDITH4B
2131 příspěvků moje polička 26. dubna 2021 23:28

viktorka_od splavu jako jo.Papaláši všechno přehodí na nás, ať si plavem.A fakt to není o tom, že pořád remcáme a hledáme na všem hnidy.

Offline Tabea
8246 příspěvků moje polička 26. dubna 2021 23:29
Reakce na continuity:

Zarinya to on line přihlášení do obchodu je taky povinné, nebo je to výmysl toho obchodu?

​minulý týden vláda představila jednotnou "Záchrannou brzdu". Do té doby měla každá spolková země svoje pravidla. Při sedmidenní incidenci přes 100 se zavřou obchody, nakupování je možné jen prostřednictvím Click and Collect (objednat a vyzvednout) nebo Click and meet (zarezervovst v obchodě termín a nakoupit si s antigennim testem (max 24h z oficiálního test. místa), nebo PCR (max 48h)). Click and meet je možno využít do sedmidenní incidence 150. Pak už jen Click and meet. Když u nás byly obchody asi 2 týdny otevřené, stačilo i přijít bez rezervace a vyplnit papír s kontaktními údaji, pokud měl obchod zrovna volný slot. 

49434 příspěvků moje polička 26. dubna 2021 23:30

helemese už je to tady

Offline EDITH4B
2131 příspěvků moje polička 26. dubna 2021 23:30
Reakce na Catherinne:

​přesně moje pocity

Asi se stanu profesionální běžkyní

​budu ti fandit.Ale bez srandy.Opravdu uvažuju, že otevřu až bude líp.

Offline EDITH4B
2131 příspěvků moje polička 26. dubna 2021 23:34

helemese už je to tady

​úžasný

Offline letfenixa
10931 příspěvků moje polička 26. dubna 2021 23:47

Na Slovensku so už všimli, že preukazovanie sa negatívnym testom sa nezlucuje s GDPR, tak vypisujeme čestné prehlásenia.

Offline EDITH4B
2131 příspěvků moje polička 27. dubna 2021 00:05

letfenixa to jsem zvědavá kdy na to přijdou u nás...

Offline Maky
319 příspěvků moje polička 27. dubna 2021 06:43

helemese už je to tady

​ještě by to testování/90 dní po pozitivnim PCR testu/očkování mohli rozšířit o pozitivní test protilátek s nějakou platnosti 

49434 příspěvků moje polička 27. dubna 2021 06:51

Maky tak o tom mluvim uz pul roku.. jenze na tom nikdo nevydela, jako na smejd testech z ciny, tak neni duvod. kazdopadne cele to pretahovani kdy a jake potvrzeni budem potrebovat zastira ten fakt, ze cely tento princip je zle

Offline rasaNori
8875 příspěvků moje polička 27. dubna 2021 06:57

viktorka_od splavu tak to je uzasny. Vzhledem k tomu ze ockovani se na me dostane kdovikdy jsem z tehle aplikace fakt happy

Offline Maky
319 příspěvků moje polička 27. dubna 2021 07:06

viktorka_od splavu 

Že by si každý třeba na dalších 90 dní nechal udělat odběr protilátek...vždyť ani u těch všech očkovaných není jistota, že je mají a pokud ano tak na jak dlouho 

Ta aplikace by byla asi menší zlo než ukazovat papír o očkování kde je v jednom řádku jméno, rodné číslo, číslo OP a číslo pasu... Ale s tím jak tady fungují všechny ty dosud zavedené registry to tady asi nikdy fungovat nemůže

Offline Maky
319 příspěvků moje polička 27. dubna 2021 07:33
Reakce na Tabea:

​....s antigennim testem (max 24h z oficiálního test. místa), nebo PCR (max 48h)

​Ta platnost testu je taky prima u nás je to 72h / 7 dní...zajisté máme nějaké mnohem lepší testy s jistým výsledkem na více dní. Čísla vytažena z klobouku.

Offline dorota
1236 příspěvků moje polička 27. dubna 2021 07:37
Reakce na Maky:

​Ta platnost testu je taky prima u nás je to 72h / 7 dní...zajisté máme nějaké mnohem lepší testy s jistým výsledkem na více dní. Čísla vytažena z klobouku.

​Na Slovensku mame este lepsie testy, platia 7 dni antigenove aj PCR. Cize opatrenie pre opatrenie.