Koronavirus

28. března 2020 09:01
Offline Lamicka
14208 příspěvků moje polička 04. května 2021 10:22

viktorka_od splavu pravdive a smutne cteni :( 

Offline viktorka_od splavu
49432 příspěvků moje polička 04. května 2021 10:25

Lamicka ja to mam doma v primym prenosu prave.. je to 

vlastne ani nevim jsk to formulovat, smutny, hrozny, strasne mi jich je lito a bojim se o ne

Offline Lamicka
14208 příspěvků moje polička 04. května 2021 10:29

viktorka_od splavu to verim :( 

Online 999
19889 příspěvků moje polička 04. května 2021 10:33

viktorka_od splavu Že je Babiš hajzl víme, o vládě si nedělám nejmenší iluze, ale bát se kvůli tomu o děti? Tak snad jsou to tvoje děti, mluvíš s nima každý den. Tvoje postoje by je měly utvrzovat v tom, že to všichni dáme, zvládneme, že bude líp. Určitě se za ten rok naučili něco nového, až to skončí, budou na sebe hrdí, že i v téhle těžké době odmaturovali. Myslím, že každý z nás si na tom určitě dokáže najít nějaké pozitivum. 

Offline Garfie
28617 příspěvků moje polička 04. května 2021 10:36

999  Souhlasím s tebou. Jen teda bohužel na to doplatí spousta dětí, co nemají takové rodiče....a mě teda i zaujala myšlenka tom o morálním dopadu, že "obcházení pravidel" je prostě normální. 

Online 999
19889 příspěvků moje polička 04. května 2021 10:42

Garfie Já jsem vyrůstala v době, kdy se něco jiného říkalo doma a něco jiného ve škole a žádné újmy na sobě necítím :-).

Offline Lamicka
14208 příspěvků moje polička 04. května 2021 10:47

999 je fajn byt optimista, ale v tom clanku je to popsano dobre a stejne tak to bylo dobre zpracovano ve 168. Deti jsou dlouho doma samotne, ztraci motivaci, zaroven uz to nejsou male deti. Podle me je tahle doba pro vek cca 13-18 horsi nez pro ty male. Co slysim kolem, tak je to dost spatny, uzkosti, nezajem, lelkovani... mam to ale jen z doslechu no 

Offline Pavlena
6921 příspěvků moje polička 04. května 2021 10:48

Garfie 999 já teda raděj děcku představím obcházení pravidel, než ho držet přes rok bez kontaktu s prarodiči a vlastně i kamarády. Doma rouška je třešnička na dortu. Reálně v okolí..

Offline Sweet Potato
40629 příspěvků moje polička 04. května 2021 10:53

Lamicka Nejen podle tebe, i podle odborníků je 13 až 21 nejhorší věk. Terapeuti nestíhají, ordinace mají stop-stav, nemocnice a léčebny praskají ve švech. Minulý týden (možná už předminulý?) velmi mrazivá reportáž v ČT na Reportérech.

https://ct24.ceskatelevize.cz/domaci/3300245-psychicky-stav-deti-se-kvuli-epidemii-covidu-rapidne-zhorsil-svedectvi-prinaseji

Offline viktorka_od splavu
49432 příspěvků moje polička 04. května 2021 10:57

999 jo, nemam problem najit pozitiva pro sebe, pro deti uz je to horsi. zejmena kvuli te deziluzi, kdyz vidim ten vyvoj, nejdriv byli zmateni, neverili.. pak jim to doslo. ted jsou snadno ovlivnitelni treba nejakymi extremistickymi nazory a ne, nejsem s nimi porad, maji i druhe rodice a to je dost slozity

nemluve o tom co postla SP, jeste kdyz je tam nejaka predispozice

Offline Garfie
28617 příspěvků moje polička 04. května 2021 11:00

Lamicka Přesně tak, ty malé ještě nějak zvládnou rodiče, ale puberťáci asi trpí hodně. Zrovna teď o víkendu mi říkala kamarádka, že našla dceři v pokoji nějaká přírodní antidepresiva, je jí čerstvých 18, kamarádka byla dost zděšená, dcera jí ani neřekla, že něco bere, žijí spolu samy a mají hezký, přátelský vztah. Možná je tam i ten problém, že spousta dětí v tomhle věku vlastně nechce "obtěžovat" svými problémy rodiče, z různých důvodů. 

Pavlena Rouška doma?  Ti lidi jsou fakt někdy prdlí...

Offline continuity
43550 příspěvků moje polička 04. května 2021 11:01
Reakce na 999:

Garfie Já jsem vyrůstala v době, kdy se něco jiného říkalo doma a něco jiného ve škole a žádné újmy na sobě necítím :-).

​no to ja taky, ale zas si pamatuji jak to společenské zřízení, které nutilo občany porušovat vlastní pravidla, nakonec dopadlo. Takže o těch ujmach bych pomlcela 

Offline continuity
43550 příspěvků moje polička 04. května 2021 11:17

999pred mesicem mi rikal šéf, že se jeho kamarádovi oběsil 16 letý syn. Po víkendu s rodičema: procházka po katastru a grilovačka, středostavovska rodina, normální kluk, ve škole se mu dařilo, žádné problemy nikdo nepozoroval. 

Když vidím režim některých pubertaku od kamarádů, uplne prohozene den a noc, ty deti jsou úplně rozstrelene. Přikovali jsme je k počítačům, představa že puberťák bude trávit osm a víc hodin denně u počítače byla před covidem úplně nepřijatelná. Dnes je to prakticky norma. 

Offline Sweet Potato
40629 příspěvků moje polička 04. května 2021 11:27

continuity

Ach ne

Offline Mulen
5044 příspěvků moje polička 04. května 2021 11:30

continuity To je strašný

Offline Garfie
28617 příspěvků moje polička 04. května 2021 11:33

continuity  Strašný.

Jinak máš pravdu, moje děti před covidem k počítači prakticky neměly přístup, mladší neměl ani telefon. Teď sjíždí filmy, hry, jako přineslo jim to i hodně dobrého, celkově se naučili s technikou pracovat, ale to by dohnaly i později. 

Online 999
19889 příspěvků moje polička 04. května 2021 11:43

continuity To je strašný s tím klukem.

Offline Liesel
1680 příspěvků moje polička 04. května 2021 11:45

continuity strašný

Dětem/náctiletým chybí kontakt s vrstevníky, kde by se vyventilovaly, rozebraly všechno možné,  režim, kdy je třeba ráno vstát, obléct se a jít do školy a ne se poflakovat v pyžamu a u hodin usínat, protože v noci sjíždějí filmy, hry... 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 04. května 2021 12:04

continuity to je hrozný!

Taky si myslím, že pro puberťáky je to nejhorší, potřebovali by se odpoutávat od rodičů, zažívat vztahy s vrstevníky přichází o spoustu zážitků, které jim už nikdo nevrátí. 

Offline Mha
příspěvků moje polička 04. května 2021 12:15

Souhlasím, že náctileté děti trpí. Tyhle už nepotřebuji pro své duševní zdraví jen svou rodinu, ale i své vrstevníky. Malé děti tuhle dobu přežijí s mnohem menšími následky.