Koronavirus

28. března 2020 09:01
Offline continuity
43547 příspěvků moje polička 08. května 2021 10:21
Reakce na 711990:

nika hele ja si jista jsem a po nikom nevyjizdim. A uz vubec ockovani nenutim. Jen me nenechava klidnou, ze nekdo inteligentni veri dezinformacim. Ktery jdou navic snadno odhalit. Tak ksem chtela ukazat, v cem je ten konkretni prispevek lzivej. 

​jenže takto to dopadne vždy. 

A pokaždé si na to vzpomenu, když mě někdo cvičí v tom, že kdyby se s anti( doplne_dle_libosti) slušně diskutovalo a do omrzení vysvětlovalo, tak by svůj názor změnili. Diskutovat můžeme s někým, kdo hledá pravdu, ne s tím, kdo je přesvědčený o tom, že ji už našel. 

Když dojdou argumenty, tak začne tohle. 

Offline barbucha blogger
36081 příspěvků moje polička 08. května 2021 10:24

continuity 

Přesně! Zcela ukázkovej příklad lze spatřit v diskusi s voliči... nebudu jmenovat...

Offline 711990
18330 příspěvků moje polička 08. května 2021 10:26

continuity to mas pravdu. A vim, ze to nema smysl, stejne mi to obcas neda. 

Offline continuity
43547 příspěvků moje polička 08. května 2021 10:31

711990 to já jsem docela ráda, že jste to vzaly za mě. Fakt jsem si na ty ruce sedla, že tentokrát počkám a uvidim.

Já mám takového kamaráda, bio mléko a sýr, vajíčka jen od souseda, jiné mu nesmí pres práh... a pak si naloží maso na gril do rychlosoli. Jinak je hrozně fajn a obětavý. Tak jsem se rozhodla, že radši budu mít kamaráda, než pravdu.

Offline Prosperina
714 příspěvků moje polička 08. května 2021 10:40

Sweet Potato Statistika ze širšího okoí: 3 Moderny, po první dávce nikdo nic. Po druhý dávce jedna nic, druhýho bolela ruka, třetí měl pár dní stav "jako by na mě něco lezlo" - jako že fungovat celkem  mohl, ale byl unavenější, a když nemusel vyloženě nic dělat, gravitoval k posteli a ke knize.

Offline Fiction
1647 příspěvků moje polička 08. května 2021 10:42

Sweet Potato Moderna - mRNA- neodkládala bych /pokud teda nejdeš na mistrovství světa v páce/

Offline tv
4287 příspěvků moje polička 08. května 2021 10:46

Prosperina četla jsem "griloval v posteli" a říkala si : " To je borec, to bych taky chtěla!" . No nic, jdu vařit, už mám hlad.

Online 999
19884 příspěvků moje polička 08. května 2021 10:47

Sweet Potato Po první dávce Moderny nikdo z mých známých reakci neměl, po druhé pár ano, ale byla to vždycky záležitost jednoho dne.

Offline Fiction
1647 příspěvků moje polička 08. května 2021 10:49

Evaeva Máme 1 pacienta, který se dostal na ventilátor 10 dnů po 1. dávce , zatím se jeví, že to zvládne. Ale zjevně musel být infikován těsně před očkováním.  (Pro případné konspirátory, je to PCR pozitivní pacient, žádná souvislost s vakcinací)

Offline mirajo
2705 příspěvků moje polička 08. května 2021 10:51

Kdyby si chtel nekdo pocist, nemelo to byt BW a nemely to byt desinformace, tak treba v prilozenem clanku tady ...https://www.neurologiepropraxi.cz/artkey/neu-201603-0010_Neurologicke_komplikace_ockovani.php

Na tema autismus je tam jen kratky odstavec:

"V souvislosti s očkováním jsou jako komplikace často uváděny autismus a poruchy chování autistického spektra. Na toto téma vyšla celá řada studií a poslední z nich hovoří velmi přesvědčivě o tom, že mezi očkováním a autismem není spojitost. Sami autoři jsou si však vědomi, že konečnou odpověď na tuto otázku by mohla poskytnout kvalitně navržená, dvojitě slepá, randomizovaná klinická studie, kterou však z etických důvodů nebude možno nikdy provést."

Offline Prosperina
714 příspěvků moje polička 08. května 2021 10:52

tv , v posteli trochu grilovala máma po druhý dávce Pfizeru, (teda měla chvíli cca devětatřicet a už to vypadalo, že se z ní začne kouřit - ale naštěstí to netrvalo dlouho). Jo a ještě do statistiky - obličej jí po očkování zatím nezestárnul, má furt ten samej, co měla).

Offline Fiction
1647 příspěvků moje polička 08. května 2021 10:53

Gatita nová technologie je to jen u mRNA (i když vlastně není nová, jen poprvé použitá u lidí), pokud máš z toho obavy, můžeš využít vektorovou vakcínu (vždyť nad tou Astrou spousta lidí ohrnuje nos)

Offline eeny-meeny
243 příspěvků moje polička 08. května 2021 10:54

Sweet Potato Já měla včera druhou dávku Moderny. Po první skoro nic, jen bolest ruky. Po té druhé je to teda horší, ještě, že je víkend. Do práce bych asi nešla. Cítím se hrozně unavená, bolí mě svaly, trochu zimnice. Ale lepší se to.

Offline mirajo
2705 příspěvků moje polička 08. května 2021 10:59

Fiction Nechce se mi hledat, ale ktera predchozi pouzita u lidi byla vektorova? Na mRNA se pracovalo od 90.let, pak vzdycky nejaka lokalni epidemie vysumela driv nez to nekdo u lidi zkusil a vim, ze se rika, ze ty vektorove jsou starsi, ale ja nevim, ktere to byly

Online Sweet Potato
40624 příspěvků moje polička 08. května 2021 11:04

Děkuju všem. To jsem potřebovala číst.

Offline Fiction
1647 příspěvků moje polička 08. května 2021 11:14

ionicera Tak já si nedávám za úkol někoho přemlouvat k očkování nebo snad slibovat, že očkování  100% nevyvolá žádné reakce.  Každý musí zvážit svou situaci, věk, nemocnost, rizika..   Bohužel, s každým nemocným stoupá pravděpodobnost mutace... a to už je nebezpečí, které se týká nás všech (ne jen toho nemocného).

Covid sám o sobě má nepředvídatelný průběh, většina lidí to zvládne, ALE někteří to hrozně odnesou buď samotným průběhem nemoci nebo nevratnými invalidizujícími následky, odloženými komplikacemi typu plicní embolie,...   Pro příklad - pacient, který potřebuje ventilátor, musí mít zajištěné dýchací cesty, tj na počátku intubace, ale skoro žádný pacient s covidem nezvládne zotavení bez tracheostomie - kanyla do průdušnice na přední straně krku, už jen to bych nechtěla, je to kosmetický defekt, narušení průdušnice, může skončit stenosou té průdušnice.... a takovýhle příkladů bych mohla vyjmenovat několik  ...... a ptám se - chci to riskovat ? když tomu můžu předejít očkováním ...

A o  spoustě komplikací ještě určitě nevíme, příkladem jsou třeba pozdní vážné následky u některých dětí, ač zpočátku to vypadalo, že děti jsou mimo riziko.

Offline mirajo
2705 příspěvků moje polička 08. května 2021 11:16

Sweet Potato Jeste jeden hlas pro Modernu v utery. Vestim nic nebo bolavou ruku ve stredu. Pripadne unavu a teplotu ve stredu. A ve ctvrtek uz dobry

Online Evaeva
příspěvků moje polička 08. května 2021 11:27

Fiction díky za odpověď, deset dní je opravdu krátce po. Po delší době snad to očkování skutečně chrání před těžkým průběhem i před podáním druhé dávky. Doufám, že už máte na oddělení trochu klidněji.

Offline Fiction
1647 příspěvků moje polička 08. května 2021 11:56

mirajo Jo tak z mé strany to spíš byla taková ta zkratka, že nové technologie = "genové inženýrství" s RNA vakcínami.

Offline Fiction
1647 příspěvků moje polička 08. května 2021 12:00

Evaeva Děkuji, v nemocnici je to už mnohem lepší, přímo na našem ARO je už covidových pacientů jen cca 20-25% z celkové obložnosti. Ale pozoruji návrat postcovidových pacientů z následných intenzivních péčí zpět do nemocnice na internu či plicní a je to tedy dost síla vidět, co ten covid natropil...