viktorka_od splavu když já mám pocit, že normální život je zatím zapovezenej nám všem bez ohledu na očkování. A sama za sebe vidím cestu k normálnímu životu přes to očkování. Jen v poslední době začínám mít pocit, že ani s tím očkováním co nejvice lidí nebude ten běžný život hned tak k mání.
Koronavirus
Tak nevím, toho slaměného panáka (nadšený věrozvěst, který se myslí, že brání přenosu ), kterého autor hned z úvodu tak hezky upletl, jsem v reálu nikde nepotkala a neslyšela. Informace, že očkování nechrání proti přenosu, ale pouze a jen významně snižuje pravděpodobnost těžkého průběhu, a tím snižuje jednak úmrtnost, jednak zahlcenost špitálů, a tdy i nutnosti lockdownu, byla prezentována hned ze začátku propagace očkování.
barbucha já s tím počítám, že to chytnu víckrát, ty ne? nebo chceš říct, že očkování tomu zabrání?
Sweet Potato nutí mě vládní opatření, která dávají očkovaným "výhody" běžného života, jaký dřív býval k dispozici každému
Očkování zabrání tomu, abych přitom vypustila duši. A ne, já nepočítám s tím, že chytnu všechno a ještě ke všemu víckrát, to bych nespala ![]()
Ty dřívější výhody běžnýho života pro každýho, to si děláš legraci, že jo? Myslíš že nakaženej AIDS požíval veškeré volnosti? Co takovej třeba se žloutenkou? Nějakej bacilonosič pěknej... A ne, nemuseli zrovna v tom okamžiku ležet na smrtelný posteli, a stejně museli dodržovat uložený omezení. Těch ses proti takový diskriminaci zastala kolikrát přesně?
Isca no ano, prave. ja jsem si toho vedoma, a pritom i tady ale nejen tady, neustale slysim vyroky, kterak neockovani ohrozuji ockovane. ockovani nemusi prochazet testovanim, karantenou, maji vsude volny vstup.. jako by nemohli nic prenaset. takze?
barbucha hezky pekne sis odpovedela sama-neockovany je totez, jako nakazeny podle tebe a tobe podobnych. to je hnusne.
pritom ockovany klidne muze byt nakazeny, ale zadna omezeni se jo netykaji, pokud se mu ta nemoc neprokaze. ahaa! takhle to u ostatnich nemoci chodi bezne![]()
viktorka_od splavu já Tě chápu a ten článek mi přijde výstižný. Já očkovaná jsem, ale kdybych covid prodělala a měla protilátky, tak se očkovat nenechám. A nevidím důvod, aby se na takové lidi pohlíželo jako na odpírače a byli znevýhodňovaní.
viktorka_od splavu I já si myslím, že článek je docela trefný. :-)
nonemy dekuju.
To máš sice pravdu že očkovaný může být nakažený, ale díky tomu, že má daleko mírnější průběh, předá případný oběti i daleko menší nálož, takže nebohá oběť bude mít co? Inu taky mírnej průběh.
Mimochodem z očkovanejch, který (u nás) dostali koronáč, neumřel ani jeden. Na rozdíl od neočkovanejch.
Ale to je jedno, já jsem samozřejmě nesrovnávala neočkovaný s nakaženým kdejakým morem. Šlo mi jen o příklad, že kdekdo už dávno musel a musí strpět nějaký omezení, takže není pravda, že "dřív" žili všichni svobodnej a bezstarostnej život, jak se snažíš tvrdit.
Za jak dlouho po zánětu nosohltanu se tak člověk zregeneruje pro očkování? Atb jsem nebrala, protože jsem se nedokázala dohrabat na pcr test, abych mohla navštívit doktora a pořád ještě kašlu :/
barbucha nemocny, infekcni clovek nebezpecny pro sve okoli musi logicky strpet omezeni ve prospech ostatnich. srovnavas dve ruzne veci, dobre to vis.
A ty fakt nedokážeš pochopit, že když budou očkovaní (téměř) všichni, tak nějaký bezpříznakový přenos může být všem u... Protože právě to očkování všechny tyto lidi bude chránit proti těžkému průběhu, takže jestli v nějakou chvíli budu vykazovat covid pozitivitu, mi může být úplně fuk, jelikož pravděpodobně dostanu max. "chřipečku", stejně tak moje mamka, tcháni ad., ale právě díky očkování se vyhneme s největší pravděpodobností hospitalizaci v nemocnici a horšímu průběhu. A na koho bych to měla přenášet, když by byli (téměř) všichni očkováni a riziko nákazy po vakcinaci Pfizerem je cca 4 %?
A jinak tedy -za ten rok a půl jsem ještě covid neměla, stejně tak nikdo z rodiny, narozdíl od tebe - takže se nemáš čím chlubit, žes ho měla a bez problémů. Naopak. Když evidentně stačí dodržovat základní hygienická pravidla + 3 R a covid nemá šanci. A to jezdím denně MHD, za celou dobu jsem neměla ani den HO, normálně přijímám klienty....
Když evidentně stačí dodržovat základní hygienická pravidla + 3 R a covid nemá šanci.
![]()
Nesouhlasím s posledním odstavcem.
Já bych ještě dodala, že úmrtnost je jedna věc, následky ještě další. A to nemluvím o zdravotních následcích těch, co strávili týdny v nemocnici. Ale i těch, co doma zvládli tu chripecku. Tam ty následky taky můžou být dost ovlivňující život
Mermaid
tvl,
to jako viktorka_od splavu muze za to, ze mela covid? To je blabol neskutečný. A ty nedokážeš pochopit, ze má protilátky, coz je možná lepší, než očkování?
Já s tebou celkem souhlasím ohledně toho dodržování hygieny atd., sama mám stejnou zkušenost... nechytla jsem to ani v (denně používaný) MHD, ani u nás ve špitále - a to při zjevně mizernejch protilátkách (pochybuju, že jsem je měla lepší před očkováním anžto po něm žádná sláva). Jen teda s drobnou výjimkou - nesmí ti to nikdo zatáhnout domů, tam se to asi odvíjí trochu jinak, nemáš-li oddělené ložnice, koupelnu a kuchyň jen pro sebe...
a rodinný příslušníky neuhlídáš, jak se chovají mimo domov, pokud jim je víc jak tři roky ![]()
Hele ty protilátky jsou divná věc a to očkování funguje asi ještě trochu jinak (a zatím asi nikdo neví, jak vlastně) - všichni očkovaní, co jsme si je nechali změřit, včetně tý buněčný imunity, je nemáme nijak závratný a pořád klesaj... (ergo by si je každej po covidu musel měřit pravidelně a několikrát - hned po prodělání asi cajk, ale za takovej měsíc to už může bejt, a pravděpodobně bude, úplně jinak) takže na ně nelze spolíhat, ani jejich výškou už napořád argumentovat. No a z nás všech očkovanejch, co je teda máme pořád mizerný, ale covid i přesto nedostal nikdo... a jestli jo, tak si toho nevšimnul
z čehož plyne poučení, že největší výhoda toho očkování je prostě ten žádnej nebo mírnej průběh a hlavně žádný následky - a to není maličkost podle mě.
barbucha nemocny, infekcni clovek nebezpecny pro sve okoli musi logicky strpet omezeni ve prospech ostatnich. srovnavas dve ruzne veci, dobre to vis.
Ale ty nevíš, jestli máš koronáč, klidně pár prvních dní kdy jsi infekční jak prase ale ještě se postavíš na nohy
Ale máš-li ho jako očkovaná, nejseš aspoň tak nebezpečná!
Nevim jak jinak to vysvětlit.
A není pravda, že omezení se týkaj resp. týkaly, ve starejch zlatejch časech, jen prokázaně infekčních lidí. To, že do školky ti neočkovaný (avšak pozor, zdravý!) dítě prostě nevzali, je mnohokrát zmíněnej fakt, stejně tak jako že do některejch zemí bez očkování taky nesmíš. Samozřejmě ale nikdo tě do toho očkování nenutí ![]()
to jako viktorka_od splavu muze za to, ze mela covid? To je blabol neskutečný. A ty nedokážeš pochopit, ze má protilátky, coz je možná lepší, než očkování?
tvl, neřekla jsem, že může za to, že měla covid, ale chová se jako hrozná borka, že ho ustála bez problémů a dokonce ví, že ho chytne víckrát. Její slova.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY