Koronavirus

28. března 2020 09:01
Offline nonemy
2675 příspěvků moje polička 26. června 2021 09:08

barbucha cetla jsem ne jen od jednoho imunologa, ze jsou přirozené protilátky zřejmě účinnější, protože očkováním nevzniká slizniční imunita a že nízká, nebo žádna výše taky nemusí znamenat žádnou ochranu, protože se vytvoří i imunita buněčná. Ale jasně, je to ještě všechno ve výzkumu a imunita je prý tak složitá a individuální, ze to přesně stejně všechno zřejmě neobjasni. Očkování v kombinaci s prodelanim covidu může zajistit ještě silnější imunitu, ale taky může být zbytečné a nebo zbytečně zatěžovat. Takže bych to viděla, at si to každý posoudí a rozhodne sám. V některých státech protilátky uznávají na úrovni očkování.

Offline Mermaid
příspěvků moje polička 26. června 2021 09:10

Sairon když tak kroutíš hlavičkou, tak mi vysvětli, jak a od koho se nakazím, pokud na pracovišti a na veřejných místech používám respirátor a dezinfekci a moje rodina taky?

Offline nonemy
2675 příspěvků moje polička 26. června 2021 09:12

Mermaid tak asi to vnímáme kazda jinak, mne to od tebe vyznělo, ze si za to může a naopak absolutně nevnímam, ze by dělala borku. Naopak to vyznelo, ze borku děláš ty, protože jsi to nechytila

Offline SunEclipse
3506 příspěvků moje polička 26. června 2021 09:15
Reakce na Mermaid:

jak a od koho se nakazím, pokud na pracovišti a na veřejných místech používám respirátor a dezinfekci a moje rodina taky?

​přesvědčení a realita nemusí být totožné - četla a slyšela jsem dostkrát "nevím kde jsem se nakazila, byli jsme všichni opatrní a dodržovali všechno"

Offline Mermaid
příspěvků moje polička 26. června 2021 09:22

SunEclipse já jsem tohle taky mockrát slyšela a nakonec vždycky z toho člověka vypadlo něco jako ...vona se tady teda stavila Maruš, ale jen na chvilku...a nakonec se zjistilo, že Maruš byla c+ jako první. To byl příklad. Stejně tak lidi nepřiznají, že si nemyjí ruce. Minulý týden jsem byla na wc na letišti, z 5 dámiček, které tam byly ve stejný čas, 2! vypochodovaly z kabinky a odkráčely rovnou pryč. To jsem tedy koukala. Takže moje zkušenost je, že celou dobu čekám, kdy se nakazím, protože jsem poměrně dost v kontaktu s lidma, denně v mhd...no a furt nic, taky asi něco dělám správně. Jo a v práci z 20 lidí byli c+ za celý ten rok a půl jen tři, všichni odmítači a nenosiči roušek.

Offline ionicera
2240 příspěvků moje polička 26. června 2021 09:51

Mermaid Dost blbost, cos napsala.-  jinak tedy -za ten rok a půl jsem ještě covid neměla, stejně tak nikdo z rodiny, narozdíl od tebe - takže se nemáš čím chlubit, žes ho měla a bez problémů. Naopak. Když evidentně stačí dodržovat základní hygienická pravidla + 3 R a covid nemá šanci. A to jezdím denně MHD, za celou dobu jsem neměla ani den HO, normálně přijímám klienty....

Offline Mermaid
příspěvků moje polička 26. června 2021 09:57

ionicera Je to moje zkušenost.

Offline ionicera
2240 příspěvků moje polička 26. června 2021 10:01

Mermaid Také jsem byla mezi lidma a nechytla to. Ale zas to beru spíš jako štěstí než moji zásluhu. A švagr to čapl a neví kde. HO, do krámu nešel a čekal na ségru venku, základní hyg. návyky má. Doktorka mu řekla, že to mohl chytit normálně na ulici. A to si nasazoval roušku i když šel okolo hradní stráže ! 

Offline ionicera
2240 příspěvků moje polička 26. června 2021 10:04

A řekla bych, že ta nemoc je tak divná, že o ní vlastně každý ví prd. Třeba zrovna na tom budou časem lépe ti, co to prodělali.

Offline barbucha blogger
36087 příspěvků moje polička 26. června 2021 10:40

ionicera 

Pokud vynecháme ty na hřbitovech...

Online continuity
43554 příspěvků moje polička 26. června 2021 10:50
Reakce na nonemy:

barbucha cetla jsem ne jen od jednoho imunologa, ze jsou přirozené protilátky zřejmě účinnější, protože očkováním nevzniká slizniční imunita a že nízká, nebo žádna výše taky nemusí znamenat žádnou ochranu, protože se vytvoří i imunita buněčná. 

já jsem zas viděla studie, které vyzkoumaly, že vůbec nejlepší ochranu proti mutacím poskytuje prekonany covid + alespoň jedna dávka očkování. 

Offline olte
764 příspěvků moje polička 26. června 2021 11:13

Já tak nějak nechápu tu hysterii ohledně očkování.... např. tetanovku máte taky všechny, ne?

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 26. června 2021 11:26
Offline 999
19890 příspěvků moje polička 26. června 2021 11:31

Mermaid Jenže svět potřebuje co nejvyšší procento proočkovaných. 

Offline Mermaid
příspěvků moje polička 26. června 2021 11:37

999 A já to snad někde popírám?

Offline barbucha blogger
36087 příspěvků moje polička 26. června 2021 11:42
Reakce na olte:

Já tak nějak nechápu tu hysterii ohledně očkování.... např. tetanovku máte taky všechny, ne?

​To tak! Ještě by mi rozhodila imunitu!

Offline nonemy
2675 příspěvků moje polička 26. června 2021 11:51

olte jaká hysterie? Tady snad někdo potřebu očkování popírá? Viktorce jen třeba připadá zbytečné pro ni osobně, když má protilátky, to je snad její rozhodnutí a právo a není kvůli tomu odmítač.

Mně připadá naopak nefér osočovat každého jako antivawera, pokud se zrovna do očkování nadšeně nehrne. Každý má svoje důvody a některé jsou relevantní. Každý, kdo nechce být očkovaný, není blbec, který si myslí, že tím bude očipovaný.

Offline A666
2846 příspěvků moje polička 26. června 2021 17:28
Reakce na MaeGandal:

Já bych ještě dodala, že úmrtnost je jedna věc, následky ještě další. A to nemluvím o zdravotních následcích těch, co strávili týdny v nemocnici. Ale i těch, co doma zvládli tu chripecku. Tam ty následky taky můžou být dost ovlivňující život 

​Asi tak. V našem sportovním spolku kam chodím na reha sport visí plakátek s pozvánkou na zakládání pacientské organizace pro lidi s long covidem. A sem fakt nechodí staří nemohoucí stařečci nad hrobek, ti lidé mají kondici........

Offline A666
2846 příspěvků moje polička 26. června 2021 17:45

nonemy 

S protilátkama je celkem dost jasný, že by měl být člověk ok 3-6 měsíců od prodělání nemoci. Pak už by se museli lidé testovat )a pravidelně), jenže tam zase narážíme na to, že testy z různých testovacích míst nemají stejnou vypovídací hodnotu. Což teď mamce říkal i její imunolog, když si jako samoplátce enchala ověřit hladinu protilátek...

Jinak ano, každý kdo enchce být očkovaný má na to nárok. Ale asi není úplně ideální si pak stěžovat, že na mě platí jiná pravidla než na ty očkované........ A ty úlevy pro očkované nejsou česká specialita...... Mojí mamce třeba kvůli prodělání nebylo doporučeno očkování ze zdravotních důvodů a i tak holt není na to brán ohled. Co naděláme....

Offline ionicera
2240 příspěvků moje polička 26. června 2021 18:40
Reakce na barbucha:

ionicera 

Pokud vynecháme ty na hřbitovech...

​tak ono po tom očkovani jich pár na hřbitovech skončilo taky.