Koronavirus

28. března 2020 09:01
Offline Torrah
3405 příspěvků moje polička 26. června 2021 18:41

Mně přijde poměrně dobré vysvětlení, proč se očkovat, tohle:

Samozřejmě ti, kteří mají vysoké protilátky, by se měli asi očkovat až poté, kdy už jim ty protilátky poklesnou. Ale pořád v naší populaci existují lidi, co se ze zdravotních důvodů prostě očkovat nemůžou - a ty právě musí chránit proočkovanost těch ostatních...

Offline Kammila
774 příspěvků moje polička 26. června 2021 18:45
Reakce na olte:

Já tak nějak nechápu tu hysterii ohledně očkování.... např. tetanovku máte taky všechny, ne?

​hysterie nevím, ale rozhodně jsem se hodně zamyslela, co mi to vlastně píchli (už mám obě dávky). Po obou mě několik dnů bolela ruka a 2 dny byla jak přejetá. To samé manžel. A to jsme očkovaní proti všemu možnému od žluté zimnice po choleru, protože máme jako koníčka cestováni po světě. Nikdy jsme takovou reakci neměli

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 26. června 2021 19:01

Kammila takové reakce mívá muž po očkování na chřipku, pokaždé.

Offline Mermaid
příspěvků moje polička 26. června 2021 19:02

Já jsem teda velmi podobnou reakci (bolest ruky, teplota, únava) jako na covidovou vakcínu měla i na chřipkovou, tetanovou, žloutenkovou... muž taky. Tak možná už mám čipů víc

Offline Kammila
774 příspěvků moje polička 26. června 2021 19:09
Reakce na Evaeva:

Kammila takové reakce mívá muž po očkování na chřipku, pokaždé.

my právě nikdy ani po očkování proti chřipce

Offline A666
2846 příspěvků moje polička 26. června 2021 19:11

Kammila 

Třeba jste se s tím virem už dříve setkali a měli jste nějaké protilátky

Jinak u mě byla hlavní reakce bolest ruky a únava což mám poslední dobou po všech očkováních..... Jinak nežádoucí účinky jsou holt loterie, to že je člověk nemá u všech vakcín neznamená, že se u n+1 nemůžou objevit.....

Offline A666
2846 příspěvků moje polička 26. června 2021 19:12
Reakce na Torrah:

Mně přijde poměrně dobré vysvětlení, proč se očkovat, tohle:

Samozřejmě ti, kteří mají vysoké protilátky, by se měli asi očkovat až poté, kdy už jim ty protilátky poklesnou. Ale pořád v naší populaci existují lidi, co se ze zdravotních důvodů prostě očkovat nemůžou - a ty právě musí chránit proočkovanost těch ostatních...

Já váhala, protože mám chronické potíže, u kterých se enví, nakolik s imunitou souvisí. navíc jsem měla nedávno odložený i tetanus (ale tam jsem měla dost protilátek). Nakonec jsem se rozhodla do toho jít, přesvědčila mě dost delta mutace plus samozřejmě se pro nás ulehčí cestování.....

Offline Lamicka
14208 příspěvků moje polička 26. června 2021 19:21

Mermaid delas ze sebe borce, ze jsi to nechytla a ostatni jsou pitomci, co si nemyji ruce a nenosi respirator no tvl... to je fakt moc. 

Offline Mermaid
příspěvků moje polička 26. června 2021 19:37

Lamicka no jo vlastně, máš pravdu! Všichni dodržují veškerá opatření, jen jsem si toho nevšimla.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 26. června 2021 20:18

Kammila on zas neměl žádnou na covid, ani ruka ho nebolela, čekali jsme naopak, že to bude jako u té chřipky. Ty nežádoucí účinky jsou fakt loterie.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 26. června 2021 20:20

Mermaid to ale musíš žít v nějaké bublině, jinak si to fakt neumím představit. Nosíš respirátor i na procházce, na ulici, když jdeš k příbuzným, nikdy si nedáš třeba kafe na zahrádce, nejdeš cvičit/plavat, stejně jako tvoji příbuzní, se kterými žiješ? 

Offline Mermaid
příspěvků moje polička 26. června 2021 20:37

Ale o tom přece řeč nebyla, jen jsem podotkla, že z VLASTNÍ zkušenosti vím, že lidi říkají, že covid chytli na ulici, přitom to mohlo být úplně jinak, viz třeba to nemytí rukou, které vídám poměrně často, v práci, v obchodních centrech apod. Rebelů, co jezdí v MHD s rouškami/respirátory pod nosem bylo a je taky stále dost. Jsem tu napadána, že dělám borce, přitom to tak vůbec není, společně se mnou to v ČR nechytlo dalších cca 9 milionů lidí. A k tvojí otázce, ano, provozuju všechny z tebou uvedených věcí, nikde netvrdím, že jdu příkladem nebo že žiju někde v jeskyni, ale třeba než nám zaočkovali rodinné seniory, tak jsme nosili respirátory u nich na návštěvě, abychom je ochránili. @evaeva

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 26. června 2021 20:39

Mermaid takže to, že si nechytla kovid je jen dílem náhody, stejně jako u mě a celé mojí rodiny.

Offline Mermaid
příspěvků moje polička 26. června 2021 20:41

Evaeva Spíš bych řekla, že tomu nejdu naproti jako někteří lidé co znám

Offline barbucha blogger
36087 příspěvků moje polička 27. června 2021 09:46
Reakce na ionicera:

​tak ono po tom očkovani jich pár na hřbitovech skončilo taky.

​Jistě můžeš dát k dispozici konečnou zprávu a výsledky výzkumu, který to bez pochybností potvrzujou. Předem díky!

Já tedy ne, ať hledám jak hledám. Zatím jsem nenašla nic, co by dokazovalo příčinnou souvislost úmrtí s očkováním, leda tak souvislost časovou u osob, jejichž zdravotní (a celkově fyzický) stav nebyl nic moc ani před aplikací vakcíny. 

„Očkování proti covid-19 podstupuje velké množství lidí, včetně osob, které trpí závažnými zdravotními problémy či komorbiditami, tedy větším množstvím nemocí najednou. V důsledku toho se mohou vyskytnout i nahlášená podezření na nežádoucí účinky, jejichž důsledkem může být úmrtí,“ vysvětlil SÚKL.

Zdroj: https://www.lidovky.cz/domov/v-cesku-uz-je-celkem-49-podezreni-na-umrti-po-ockovani-za-posledni-tyden-dva-nove.A210429_093119_ln_domov_lros

Je zajímavý, že ti žíly netrhá poměr covidem nakažených a zemřelých (1,67 mil. vs. 30 296), ale poměr očkovaných a - zatím nepotvrzených, dosud zkoumaných následných úmrtí - (kompletně očk. 3 mil. vs 69). Já v tom poměru vidím drobný rozdíl, ale možná se pletu... 

Offline olte
764 příspěvků moje polička 27. června 2021 10:27
Offline ionicera
2240 příspěvků moje polička 27. června 2021 11:12

barbucha Čekala jsem nějaký takový výpad. A samozřejmě je nepoměrně víc případů umrtí po covidu než po očkování. A k žádným seriozním výzkumům nemáme přístup ani ty ani já, můžeme jen papouškovat, co se píše kde v novinách. Jen, nic není černobílé a kdyby mezi těmi 69 byl někdo tobě hodně blízký, asi bys  to taky viděla jinak. 

Na mě útočit nemusíš, jsem ovcoidně proočkovaná, jen o sobě vím, že vím úplné houby a troufám si říct, že o téhle - podle mne- laboratorní nemoci, ví houby téměř každý. Stejně tak i o očkování proti ní.  

Offline nika
685 příspěvků moje polička 27. června 2021 12:23
Offline Vlm
897 příspěvků moje polička 27. června 2021 13:21

Na očkování jsem se těšila, protože od samého začátku jsem strach měla,ze začátku až panický,musela jsem se hodně dlouho ovládat, takže doma žádné návštěvy,do práce ,na nákup jednou týdně a jinak nic.od očkování očekávám, lehký příběh v případě nákazy,nic víc.Jsem astmatik a navíc mám jakousi fobií z udušení nebo utopení a to už od dětství.

Vůbec mi nevadí když se někdo očkuje kvůli cestování apod.nevadi mi ani že se někdo očkovat nechce, protože vi že má protilátky, nemyslím tím odmitače.vadi mi kecy ze jsme do očkování tlačeni,že je vakcína nevyzkoušená,nutnost přeočkování,ze se preockovava chřipka,tetanovka,klistovka a kdo vi co ještě,nikoho netrápí.Otravuji mě řeči typu, už aby ty hadry přes hubu zrušili, stejně je to k ničemu, případně já to nenosim..., protože říkali že je to nezákonné...

Jeden manželův rakouský kolega se ptal kdo všechno je očkovaný a divil se že všichni Češi jsou nebo se chystají,on se prý to očkovat nebude, doktor mu řekl, že očkovaní začnou do dvou let umírat, počká ty dva roky a pak se kdyžtak nechá.

Offline barbucha blogger
36087 příspěvků moje polička 27. června 2021 13:41

ionicera 

Jakýpak výpad. Reaguju jen na tvoje tvrzení, že po očkování skončilo pár lidí na hřbitovech. Jelikož to píšeš bez dalšího dovětku (např. o tom papouškování níže), je jasné že to dáváš do přímé souvislosti. A tu jsem se s dovolením pokusila vyvrátit.

K seriózním výzkumům bych řekla že přístup mám, boss se o ně rád dělí nejen s kolegy odborníky, ale i s prostým lidem, takže tomu neuniknu ani já - ale k tomuhle dosud nejsou ukončené, logicky. Jen ty stávající naznačují, že označit očkování jako viníka, a to nade vší pochybnost, asi půjde těžko.