Koronavirus

28. března 2020 09:01
Offline letfenixa
10936 příspěvků moje polička 06. listopadu 2021 19:05

U nás v zborovni momentálne tí, ktorí sme očkovaní, poctivo nosíme respiratory, bojíme sa Covidu, nezaockovani už skoro všetci covid prekonali, neboja sa a keď som potrebovala niečo od kolegyne počas hodiny a prišla som za ňou do triedy, tak bola bez respiratora. 

Offline Lamicka
14208 příspěvků moje polička 06. listopadu 2021 19:51

Sweet Potato prosim, kdyz jsi mela ten osklivy flek na ruce po ockovani, dali ti na to neco? Tchyne byla na Johnson a ma 4. den velky a horky flek 10 cm. Tvrdim, ze ma jit k dr. ale ona nechce.

Offline Sweet Potato
40637 příspěvků moje polička 06. listopadu 2021 19:56

Lamicka Nedali, jen odsouhlasili, co už jsem dělala, chladit, zacházet jako s jakoukoli alergií - mazat, případně zyrtec nebo tak něco. Tak jsem střídavě mazala voltarenem na bolest a psilobalzámem jako nějaký hnusný štípanec - ten teda vždycky hned ulevil.

Offline Lamicka
14208 příspěvků moje polička 06. listopadu 2021 20:04

Sweet Potato děkuji za radu, předám 

Offline eeny-meeny
243 příspěvků moje polička 06. listopadu 2021 20:30

letfenixa U nás ve škole momentálně dva nakažení kolegové, oba bohužel očkovaní. Já už poslední dva týdny učím v respirátoru, i když nemusím. U nás jsou skoro všichni učitelé naočkovaní, i hodně děti 12+ a testujeme se PCR. Myslím, že by se ale měli testovat ve školách všichni, jinak hrozní časem pěknej průšvih.

Offline letfenixa
10936 příspěvků moje polička 06. listopadu 2021 20:50

eeny-meeny akurát prišla správa, že jeden zaočkovany kolega je pozitívny, nakazil sa od ženy. Respirator nosím odkedy sme v škole.

Online continuity
43582 příspěvků moje polička 06. listopadu 2021 21:12

Offline Vlm
897 příspěvků moje polička 06. listopadu 2021 21:37

Renusatko je to tak,u mužů je to i ješitnost a je jedno ze jim je osmdesát.jeste že to s  tchánem dobře dopadlo.

Offline Vlm
897 příspěvků moje polička 06. listopadu 2021 21:43

mamku dnes ségra se švagrem vezli na test.ve frontě asi dveste lidí.sli ji nakoupit, asi po půlhodině se mamce udělalo špatně ,omdlela, naštěstí to stačila říct slečně co stála před ní, že ji je zle, chytli ji tak neupadla.dalsi štěstí vze měla mobil, zavolali segre, takže dobrý,mamku pak otestovali teď hlavně aby to zvládla

Offline Mirka
4004 příspěvků moje polička 06. listopadu 2021 22:06

Do statistiky - dcery očkovaný přítel dostal covid, očkovaná dcera s ním strávila noc (ještě nevěděli, že je pozitivní)  a nenakazila se. Připadá mi to naprosto neuvěřitelné.

Offline wendulka admin
16661 příspěvků moje polička 06. listopadu 2021 22:11
Reakce na continuity:

​Ale jdi ty, ta jedna vakcína je přece neúčinná a experimentální, jak by ti řekla polovina ze současných pacientů, hospitalizovaných na JIP, kteří se ani po případném uzdravení očkovat stejně nepůjdou, jak jsem se teď dočetla v nějaké reportáži

Ty konspirační teorie jedinců, kteří nemají ponětí, jak funguje statistika ve velkých číslech, bohužel napáchaly nenapravitelnou škodu no.

Osobně si úplně nemyslím, že by náš hlavní problém spočíval v tom, že jsme kritici všeho, jak tvrdí Šelepa, ale jinak jo, takhle nějak bych si bývala představovala od začátku přesně definovanou a srozumitelnou očkovací kampaň s jasně viditelnými výsledky i pro méně chápavé. https://www.seznamzpravy.cz/clanek/portugalsky-ockovaci-uspech-nejsou-narozdil-od-cechu-kritici-vseho-179605#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=zpravy.sznhp.box&dop_req_id=oAreYfrj8h0-202111061516&dop_id=179605&source=hp&seq_no=1&utm_campaign=&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz

Offline 999
19895 příspěvků moje polička 06. listopadu 2021 22:17

Mirka Já to v první vlně (ještě neočkované) nechytla od manžela a teď mě nenakazil chlap s deltou, když jsem s tím hodinu seděla nad notebookem s hlavama u sebe...

Online žluťásek
8880 příspěvků moje polička 06. listopadu 2021 22:20

Mirka my máme teď v okolí taky dítě se superimunitou, jeho sourozenec a jeden rodič i přes očkování pozitivní, neočkovaný dítě to nechytilo. Děti obě malý, nehrozilo že by se daly od sebe nějak izolovat, byly spolu dva týdny v těsným kontaktu. 

Offline Manuka
662 příspěvků moje polička 06. listopadu 2021 22:23

Offline Mirka
4004 příspěvků moje polička 06. listopadu 2021 22:27

žluťásek 999 já jsem ráda, ale nevěřila jsem tomu vůbec a ona taky ne. Dcera vtipkovala, že její imunitní systém ten virus snědl, než se rozmnožil. Je to zřejmě o náhodě, ale co si budeme povídat, tady byl ten kontakt víc, než těsný.

Offline Sweet Potato
40637 příspěvků moje polička 06. listopadu 2021 22:27

wendulka Tohle mi přijde důležité:

Velvyslanec Šelepa v rozhovoru popisuje, jak i to, že lidé přesně věděli, jak bude stát s postupující proočkovaností uvolňovat protiepidemická opatření, pomohlo společnost přesvědčit: „Bylo řečeno, že jestliže bude proočkováno 55 % obyvatelstva, omezí se zákaz nočního vycházení. Nebo pokud bude proočkováno 70 % obyvatelstva, otevřou se bary,“ popisuje velvyslanec.

Offline wendulka admin
16661 příspěvků moje polička 06. listopadu 2021 22:29

Sweet Potato 

No přesně!!!

Offline Mirka
4004 příspěvků moje polička 06. listopadu 2021 22:30

Sweet Potato i kdyby to u nás někdo nasliboval, tak vláda je tak nedůvěryhodná, že by jí to nikdo nevěřil. Vzpomeň si na PSA, už za týden bylo všecko jinak.

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 06. listopadu 2021 22:33

žluťásek Mám kolem sebe lidi, kteří to od rodinného příslušníka i chtěli dostat a ono nic.

Teď momentálně kamarádka, ta to teda dostat úplně nechtěla, je doma s dcerou, 14 dní a nic. Nedávno kolegyně, dvojčata marodi a ona nic. Oddělit od malých dětí se nemůžeš, ale možná mají málo příznaků, aby dospělého nakazily. 

Offline wendulka admin
16661 příspěvků moje polička 06. listopadu 2021 22:46
Reakce na Mirka:

Sweet Potato i kdyby to u nás někdo nasliboval, tak vláda je tak nedůvěryhodná, že by jí to nikdo nevěřil. Vzpomeň si na PSA, už za týden bylo všecko jinak.

​Ale to není jenom náš problém. Podívej se třeba na křivky sousedního Rakouska, kde ten systém protiepidemických opatření sice byl celou dobu nastavený mnohem lépe než u nás, no jejich uvolnění na postupující proočkovanost taky nenavázali, takže jsou na tom v celkových číslech jen o nějakých 7 % lépe než my a taky jim to teď v posledních dnech vylítlo.