Koronavirus

28. března 2020 09:01
Offline Prosperina
714 příspěvků moje polička 07. listopadu 2021 09:57

Zarinya Uf, tak to uz je teda supersmula. A ten stres kolem tomu urcite taky nepridal. Preju mu, at je brzo v poradku!

Offline Vlm
897 příspěvků moje polička 07. listopadu 2021 09:57

Zarinya a on že Řek?

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 07. listopadu 2021 09:59

Vlm ano.

Prosperina to urcite,ta streka je hrozna sama o sobe natoz s horeckou.dekuji.

Offline Vlm
897 příspěvků moje polička 07. listopadu 2021 10:02

Zarinya tak alespoň se dostal domů a neskončil v cizí zemi, teď jen aby to ustál.

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 07. listopadu 2021 10:03

Vlm to zrejme chtel,ale asi to byla chyba.

Offline barbucha blogger
36114 příspěvků moje polička 07. listopadu 2021 10:06
Reakce na Zarinya:

Vlm to zrejme chtel,ale asi to byla chyba.

​Ta cesta za každou cenu mu asi nepřidala

Jinak teda to půjčování certifikátů... v životě by mě nenapadlo že je to možný, ale tak čecháček si vždycky ví rady, že jo Já bych těm vykukům napařila obecný ohrožení jen by to fiklo.

Offline Vlm
897 příspěvků moje polička 07. listopadu 2021 10:09

včera mi poslal syn,tak davam pro zajímavost,

Offline Vlm
897 příspěvků moje polička 07. listopadu 2021 10:17

Zarinya to určitě byla, ale rozumím tomu, manžel si takhle zlomil ruku v Německu mel na výběr, operací tam nebo doma , vybral si druhou možnost a s tou zasadrovanou rukou,dojel na firmu do Rakouska a pak ještě autem domů,ini jsou ti chlapi trochu blázni.par let zpět su ro samé zápěstí zranil uprostřed týdne,dojezdil di pátku s rukou staženou obinadlem,ze to jako přejde,no nepreslo, doma sel na rentgen a zlomená článková kost.

Offline wendulka admin
16661 příspěvků moje polička 07. listopadu 2021 10:19

continuity 

Jj, vím, že  třeba ve Francii a Itálii to kromě očkování tlačí dolů kromě očkování i ta opatření. 

Renusatko 

To já ale přece taky nejsem odborník. Televizy a noviny nesleduju už léta, taky na to nemám čas, ale tak to zabere pár minut si ty křivky vyjet, když si chce člověk udělat objektivnější představu, proč jsou ty výstupy v tom, v čem pracuješ, takový.

Vím, že hlavně s těmi staršími lidmi coby jednou z rizikových skupin je to složité. Doktoři u nás v centru už jim na jaře říkali, že to, že se jdou očkovat, neznamená stoprocentně, že tím je pro ně vše vyřešené a nedostanou to a stejně to nebylo moc platné. Moje mamka se taky netváří na to, že bude muset na 3. dávku a to jsem jí to vysvětlovala proč.

Offline Sweet Potato
40637 příspěvků moje polička 07. listopadu 2021 10:20

Zarinya Ach jo, snad se mu brzy uleví.

Offline Lamicka
14208 příspěvků moje polička 07. listopadu 2021 10:41

Zarinya snad mu bude brzy lepe, ta cesta to nejspis zhorsila :( ale chapu, ze se potreboval dostat domu.

Offline Lamicka
14208 příspěvků moje polička 07. listopadu 2021 10:49
Reakce na žluťásek:

Lamicka to je neuvěřitelný. Tyjo, to mě vůbec ani nenapadlo, že by šlo, že by to někdo mohl udělat. 

​Me to asi neprekvapuje, co mam tecku, ukazovala jsem ji jen v zahranici... do divadla ted nechodim kvuli respiratoru, ale kolegyne chodi a nikde nic. Kontroly skoro nejsou nebo chodi po velkych uradech, protoze tam co? Tam nic nenajdou a nemaji s tim pak praci. 

Offline Černá kočka
1782 příspěvků moje polička 07. listopadu 2021 11:00

Lamicka Mně zas říkala známá, že si u nich teď lidi v práci! falšují potvrzení o antigennu na kopírce. A mám podezření, že jedna moje kolegyně jede v něčem podobném, protože říkala, že očkování ne, testy si platit nebude, ale v bazénu  teď v týdnu byla. A když jsem se jí na rovinu ptala, jak se tam bez testu dostala, tak říkala tajemně " No víš, nějak se to dá udělat vždycky".

Offline Garfie
28634 příspěvků moje polička 07. listopadu 2021 11:02

Zarinya Chdák :-( Taky jsem si na něho shodou okolností včera vzpomněla, vyprávěla jsem jeho příběh manželovi. 

Dadoo V Itálii po nás občanky chtěli, dokonce na venkovní atrakci (etruské pohřebiště, rozhlehlý areál, celkem tak 15 lidí). Tchýně ji zapomněla, ale nakonec stačilo, když jí tchán zavolal-paní ověřila, že ji má uloženou pod jejím jménem a jí to zazvonilo. 

Lamicka Ano, taky už jsem byla svědkem takové situace, kamarádka s mužem poskytli potvrzení jejímu bráchovi a jeho ženě. Ale fakt teda je, že oni kovid prodělali, proto zatím odkládají očkování. Jinak já nikam moc nechodím, ale v divadle po mě tečku chtěli. 

Offline Lamicka
14208 příspěvků moje polička 07. listopadu 2021 11:05

Černá kočka Takže to je fakt běžná praxe. To jsme to dopracovali...

Offline Černá kočka
1782 příspěvků moje polička 07. listopadu 2021 11:20

Lamicka Navíc mi to přijde jako velký paradox. Zrovna o této kolegyni jsem tu nedávno psala, pusu má plnou ovcí a toho jak stát jedná nezákonně a  nevím co ještě a potom pravděpodobně falšuje lékařské potvrzení (píšu pravděpodobně, protože jak to dělá, že jí pustí na bazén nevím, ale něco tam je, protože chodím do toho samého areálu a chtěli po mně vždycky něco vidět).

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 07. listopadu 2021 11:30

My šli minulý víkend do kina na Karla a kontrolovali teda pečlivě. V restauraci zatím nevím, jdu příští víkend na martinský, tak jsem zvědavá. 

Offline Černá kočka
1782 příspěvků moje polička 07. listopadu 2021 11:37

Se zběžným ukazováním potvrzení nebo testu se potkávám často, ale s tím, že by někdo přečetl QR kód a porovnával ho se jménem jsem se tento rok setkala jenom na prohlídce stříbrných dolů.

Offline Lamicka
14208 příspěvků moje polička 07. listopadu 2021 11:51

Černá kočka Tak ona to bere asi jako odboj proti systemu. 

Offline Sweet Potato
40637 příspěvků moje polička 07. listopadu 2021 12:06

Po mně v divadle chtěli doklad vždycky, na Tečku koukali jen letmo, u dceřina papírového potvrzení o testu ale slečna kontrolovala datum. V kině několikrát nic, jednou biletářka položila otázku spíše řečnickou.

Tenhle týden osvěžovny: MeatCraft ne (ale tam to prý za všechny odsvědčila Barbucha - a kdo by si o jejích slovech troufl pochybovat!:-)), McDo, Costa, Bistro Záhorský - ano. Ale jestli opravdu vyhodnotili, co jim v tom telefonu ukazuju, samozřejmě netuším. Je to procedura, která zabere pár vteřin - ty lamenty provozovatelů, jak to při návalu nebudou stíhat, jsou směšné.

Jo a k těm chytrákům - v kavárnách prý spousty lidí, co si koupí kafe s sebou (tj do kelímku) a pak tam s tím kelímkem sedí.