wendulka Když já myslím, že oni to taky dodržují ve velkých městech, turistických oblastech nebo někde na očích. Kamaráda tam žije v malé vesnici a v takovém větším neturistickém městě pracuje a tam se nedodržovalo skoro nic, podle toho co píše. Jejich hotel ubytovával v době zákazu, hospoda jela, roušky nenosili, ale můžou být jen nějaké nedodržovačské město. Je to teda momentálně jedna z nejzasaženějších oblastí v Rakousku.
Koronavirus
Hele já si ale přece vůbec nedělám iluze o tom, že by jeden každej obyvatel poctivě všechno dodržoval v celém Rakousku, to ani v tom Německu. Nikde. Ale ta celková čísla u nich a u nás vypadala dost jinak.
O ten systém opatření jako takový ale už nejde. Každej je už z nich akorát po dvou letech otrávenej. Proto si myslím, že nějaký kontroly covid pasů nikde nic zásadního v tuto chvíli v celkový proočkovanosti nepřinesou. Možná pár desítek procent. To je vidět zase na křivce Izraele za poslední měsíc, že až 3.dávka pro rizikové skupiny to zase otočila no.
wendulka Trvá to všechno moc dloho, možná už i ta obezřetnost a poctivost se snižuje. Taky poslední dobou vidím dost nakažených očkovaných, tak možná to taky bude víc než 15% nebo kolik se očekávalo a neočkovaní do toho skoro všichni, takže asi vše dokupy.
Mirka muj ockovany bratr uz dva tydny sdili jednu domacnost s moji pozitivni mamou a teda i s tatou (oba tez ockovani), nez tatu pred deseti dny vzali do nemocnice. Mama ma temer bezpriznakovy prubeh, takze jsou spolu s brachou dost, nijak se neizoluji, vari spolecne, sdili jednu koupelnu, koukaji spolu na televizi. A on je stale zdravy a negativni.
No protože ty původní prognózy u nakažených očkovaných vycházely z toho, že se v té celkové proočkovanosti dosáhne min. těch 70 %.
To prostě nemůžeš brát jen podle toho, co vidíš kolem sebe, když jsme dosáhli jen 57 %.
Psala to tu pár dní zpátky už continuity, že i to Portugalsko a další země, kde se to povedlo, to vyvanutí imunity budou muset taky časem řešit, ale s mnohem menšimi celkovými škodami.
Všude jinde nezbývá, než co nejrychleji vyřešit 3. dávky pro rizikové skupiny už teď, protože z těch opatření je každej po dvou letech akorát otrávenej přesně, jak píšeš.
Ještě tady jedna mapka, úroveň aktuálnych opatrení. Ani tam kde to klesá,to neklesá samo.

wendulka Já to celkem beru podle toho co vidím kolem sebe, protože v tom pracuju. Vidím, že protilátky rychle klesají, taky vidím, kolik pacientů se nám omlouvá kvůli kovidu a často si stěžují právě na to, že jsou očkovaní a nečekali to. Já zase nemám čas sledovat noviny nebo televizi, takže vycházím spíš z každodenní praxe a nepovažuju se za odborníka. Těch 15 % jsem myslela riziko, že to očkovaný dostane a ne celkově v poulaci.
Pise mi kamaradka, ze tchyne (neockovana, bez prodelani) sla s pujcenym testem do kina. Rika mi muj muz, ze moje tchyne sla pujcenym certifikatem do kina (ta ma aspon protilatky). Pise mi dalsi kamaradka, ze jeji svagr chce prodavat za 500 potvrzeni o prodelanem kovidu. To je jizda.
barbucha
Něco podobného jsem tu řešila na jaře a dopadlo to dobře, ale to teda ještě nešlo o deltu no. Držím mladýmu pánovi palce, ať je v cajku!
Dík. Snad se tomu vyhne, s plným očkováním. Bylo by to blbý protože by to od něj snacha a haranti těžko nechytili, v malým bytě s denodenním fyzickým kontaktem. Tak uvidíme co řekne test.
Lamicka jo, včera jsem toho byla svědkem osobně....šli jsme na oběd do restaurace a jedna známá (neočkovaná) měla certifikát na cizí jméno. Je mi z toho fakt na zvracení

Lamicka
to je neuvěřitelný. Tyjo, to mě vůbec ani nenapadlo, že by šlo, že by to někdo mohl udělat.
Garfie mne přijde nejlepší ten seznam minimálně 20 lidí...to já mam dohromady tak za měsíc
Tak jeden z kontaktů je ta paní úřednice na hygieně, ne? Hned bych ji nahlásila.
Dadoo je to marný, je to marný, je to marný... stejně jako v té diskusi pod tou nešťastnou Polkou. Tam jsou taky argumenty, až by jeden plakal. Tam tedy jsou perly převážně od chlapů.
Lamicka takže až někdo rozhodne, začnou se spolu s certifikátem kontrolovat i občanky. A to zase bude řevu o policejním státě, teroru, nesvobodě a genocidě..
A to jenom proto, že nezodpovědné hajzlove lžou a falšuji certifikáty. ![]()
Koho zajimal osud nakazeneho kamionaka....dostal se do Recka a skoncil tam v nemocnici.Moc hezky prubeh to nema.
A uz ho mel jednou a ted po druhy jako naockovany.![]()
Zarinya zrovna včera jsem na jej myslela s tím, že vám napíšu jak to dopadlo,a koukám že jsem si reakci přivolala.Tak to má teda smůlu, přeji mu ať to do dobře dopadne.
Vlm my se to dozvedeli ted.Cely tyden mu muz volal a zadna odezva a dnes se spojil s jeho zenou.![]()
Lamicka to snad nemůže být možný
,
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY