Koronavirus

28. března 2020 09:01
Offline Vlm
897 příspěvků moje polička 05. listopadu 2021 20:16

Sweet Potato díky moc

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 05. listopadu 2021 20:38

Vlm Mamince držím palce. Hlavně ji udržuj v dobré náladě, nic špatného ať si nepřipouští. Ta psychika je strašná. 

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 05. listopadu 2021 20:39

Sweet Potato

Hoď si do googlu Peková trestní oznámení a něco si vyber. Je toho víc než dost.

Offline Sweet Potato
40637 příspěvků moje polička 05. listopadu 2021 20:44

dynda Já vím, jsem líná, doufala jsem v nějaký Riders digest

Offline ionicera
2240 příspěvků moje polička 05. listopadu 2021 21:59

Vlm Já jsem tedy teď u své virozy učinila významný objev. U rýmy také ztrácím čich. Testy jsem měla negativní a jeden den jsem vůbec necítila. Nic. Alpa, parfém, prostě nic. A druhý den už jo. Bylo to divné, ale mamka říkala, že u rýmy jsme vždycky ztráceli čich. Člověk už je zblblý. 

Offline continuity
43581 příspěvků moje polička 05. listopadu 2021 22:04

ionicera to je pravda, ale ten důvod je jinej a ta ztráta čichu nebyla takova, jak to říct, definitivní. Mám historky, kterak někdo spálil v hrnci maso na uhel. Tak to.nakonec s rýmou cítit budeš, u COVIDu nemusíš. 

Mmch, Alpu ani parfém necítím pořádně doteď. 

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 05. listopadu 2021 22:08

ionicera U rýmy to není ani tak výrazné, většinou si toho ani nestihneš všimnout a dle mého musíš mít už řádnou rýmu. Kdysi se mi to stalo u zánětu dutin. Asi tři měsíce bez čichu a chuti, ale úplně, necítila jsem opravdu ani ty spálené věci, nemohla nic dochutit. Po covidu naštěstí jen pár dní a pomalu se to vracelo. 

Offline continuity
43581 příspěvků moje polička 05. listopadu 2021 22:10

Renusatko podle mě se to stane, když se poškodí čichový nerv. Moje babička ke stáří čich neměla vůbec, už jsem to sem psala, takže ono se to může stát, ne že ne. 

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 05. listopadu 2021 22:16

continuity Já vím, když jsem tenkrát přišla o čich a vleklo se to, tak jsem hledala informace. Zrovna jsem začala celkem dost nakupovat parfémy a ta celoživotní ztráta mě vyděsila. Naštěstí po těch třech nebo čtyřech měsících se mi ten čich vrátil ještě mnohem výraznější. Teď jsem se vyděsila podruhé u covidu, protože jsem tady četla, jak to komu trvá, ale naštěstí to bylo dobré. 

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 05. listopadu 2021 22:19

Sweet Potato 

Náhodný výběr? Ono to těm fanouškům je stejně jedno.

Offline Vlm
897 příspěvků moje polička 06. listopadu 2021 05:04

ionicera ona měla antigen pozitivní v neděli na pcr,taky ten čich přikládala rýmě,ale uznala že vlastně ryma ustupuje, necítí ani savo, Když jsem jí řekla že někomu se čich nevrací po měsících, což ji potom potvrdila i doktorka,tak jí to celkem vyplasilo, musí to být nepříjemné.

Offline Vlm
897 příspěvků moje polička 06. listopadu 2021 05:25

Renusatko blbé je že je mamka 200km ode mě, volám ji už roky denně, takže už prvních slovech poznám v jakém je dcera, nejoblíbenější vnouče ji taky často volá a udržuje v dobré náladě,a vlastně i díky ní k doktorce šla,ona na ni dá víc nez na mě.Ona kousek od ní bydlí ségra, ale moje matka než by jí řekla třeba o nákup... přece není nemohoucí že.Teda teď snad chápe že nikam nesmí,i na ty testy se cukala, že by jí odvezli, ale to si dala říct, nechce je nakazit pochopitelně,ale že nakazí celý autobus si neuvědomuje.Je to prostě náš ,,nezodpovědný senior,,

Offline 711990
18330 příspěvků moje polička 06. listopadu 2021 06:34

ionicera mas pravdu, ja mela rymu pred mesicem a taky, najednou jsem necitila nic! Povolilo to do druhyho dne, ale ta panika byla velka. Antigen i PCR negativni:) 

Offline moora
8668 příspěvků moje polička 06. listopadu 2021 08:35
Reakce na continuity:

Renusatko podle mě se to stane, když se poškodí čichový nerv.

​ony ty nervy regenerujou pomalu. Mame poskodily leky zrakovej nerv a nevidela rok. Mne ted s tou nohou rikali, at pocitam s pul rokem, i dyl

Offline Sweet Potato
40637 příspěvků moje polička 06. listopadu 2021 09:00

dynda Tahle právě není žádný fanatik, i když je dost alternativní. Myslím, že je šance ji přesvědčit, ale ne nějakými bulvárními výkřiky.

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 06. listopadu 2021 09:03

Vlm Já s těma seniorama pracuju. Všichni stejní nejsou, ale ty informace zpracovávají hůř a hlavně nechtějí nikoho obtěžovat. My jsme teď zjistili, že tchán 80, si sám zajistil očkování, to je dobrej. Jenže na něj taky sám vyrazil autem, což mě málem ranila mrtvice. Neřídí už asi 3 roky, nevím, jak to má s řidičákem, technickou. Co kdyby se mu po očkování udělalo v autě špatně?. Jezdí po dost nebezpečném úseku dálnice, kde je snad denně nehoda. Přitom na první dvě dávky ho normálně vezl manžel.

Offline Kokoska
35156 příspěvků moje polička 06. listopadu 2021 10:18

Snacha se taky par dni po ryme vyplasila. Mela pred druhou davkou, prebalovala pokakany dite a nic necitila Tak mazala na test, dobre to dopadlo. Strasne se tam pry smali, kdyz jim detailne popsala, proc tam jde.

Offline barbucha blogger
36114 příspěvků moje polička 06. listopadu 2021 11:42

Tak mi včera volá mladý pán... že dnešní návštěvu harantů radši odložíme, neboť jeho kamarád se kterým se sešel je covid pozitivní -  a samozřejmě neočkovanej (ale jak má teď strach tak prej půjde na vakcínu hned jak to bude možný. pitomec jeden ).

Mladý pán se nicméně musel u mě včera stavit pro kytku pro narozeninovou snachu a dárky včetně proviantu pro haranty anžto by většina přišla časem k úhoně... přišel chudák v respirátoru, já ho nasadila taky a hodila to všechno po něm ze dveří do chodby Ach jo. Takže ho v pondělí objednávám na test a děj se vůle boží...

Offline Garfie
28634 příspěvků moje polička 06. listopadu 2021 16:14

Tak já hlásím dceru a zatím i zbytek party negativní (s pozitivní holčičkou strávili celé podzimní prázdniny na chalupě s oddílem). Jediný, koho skolila děsivá viróza (zatím nemá výsledek testu, takže nevíme, jestli to je covid) je očkovaná holčička. :-( 

Jo a můj švagr a jeho podivná historka s Údernou úřednicí skončila tak, že mu PCR (a celému zbytku hokejové "nakažené" party) zajistil doktor, co s nimi chodí hrát a jsou všichni negativní. Tím to pro něj skončilo a seznamem ani úřednicí už se nehodlá zabývat. :-) 

Offline wendulka admin
16661 příspěvků moje polička 06. listopadu 2021 17:54

barbucha 

Něco podobného jsem tu řešila na jaře a dopadlo to dobře, ale to teda ještě nešlo o deltu no. Držím mladýmu pánovi palce, ať je v cajku!