Koronavirus

28. března 2020 09:01
Offline Dadoo
11714 příspěvků moje polička 07. listopadu 2021 14:06

Jako bacha.. Já už několikrát četla, že některé kravky hlasily, že nepůjdou ani na očkování proti tetanu! Protože jsou prostě proti očkování!

Tam to normálně hlava fakt nebere.

Online continuity
43583 příspěvků moje polička 07. listopadu 2021 14:11

Dadoo tak to ohrožují hlavně sami sebe. Upřímně, aby se zas začlo umírat na tetanus mi přijde trochu padlé na hlavu, ale pokrok nezastavíš. Treba se zvedne celkové IQ populace. 

Offline Zuzuli
3863 příspěvků moje polička 07. listopadu 2021 14:11

A666 kdyz s tim ockovanim je to dost tezky. Co mam dite, tak jsem se dostala do materske komunity, kde mam obcas pocit, ze jsem snad jedina, kdo ockuje dite i sebe. Naposled jsem dostala strasnou sodu za to, ze jsem si dovolila nekoho, kdo se hroutil, ze jeho dite urcite bude mit silene nasledky po ockovani, stopro prestane chodit a mluvit, uklidnit, ze moje dite je ockovane vsim, cim se v jeho veku ockovat da a vetsinou bez jakekoliv reakce, asi trikrat melo teplotu vecer po ockovani. A ze si rikam, ze bych to mela nekam psat casteji, aby byla slyset i ta ticha vetsina, co bez problemu ockuje. A ta smrst, co se tim spustila... hhromadne se tam lituji, jak je jejich matka nechala ockovat proti hpv a tim jim znicila zivot. Protoze ta vakcina primo zpusobuje rakovinu a nebo aspon z ni ma kazda druha mykozy. Ockovani je zlo nejvetsi, spalnicky nebyly nemoc, dokud na ni farma prumysl nevyrobil vakcinu, kterou potrebuje prodavat. Po kazdem ockovani se doporucuje detox homeopatiky proti tezkym kovum z vakcin, kdyz nahodou podlehnou tlaku a kvuli skolce dite teda se zaprenim naockuji. Jedna ezo majitelka obchodu s detskym zbozim sdili na ig eshopu, jak ma problem zrovna v dnesni dobe s detmi na domacim vzdelavani jim vysvetlovat, jak podle ustavy maji vsichni stejna prava... No co tim chci rict... Ze se uz nicemu od te doby nedivim. A myslim si, ze pokud ockovani proti kovidu nebude povinne pod pohruzkou nejakeho vetsiho nepohodli (jako kdyz neockovane dite nevezmou do skolky), tak se ti lidi uz ockovat nedaji. Kdo chtel, uz ockovany je. Casu a prilezitosti bylo dost. 

Offline Sweet Potato
40637 příspěvků moje polička 07. listopadu 2021 14:11

Dadoo Jo, kapku se to vyhrocuje.

Prý by jim místo tetanu mohli podstrčit covid.

Offline A666
2846 příspěvků moje polička 07. listopadu 2021 14:12
Reakce na Sweet Potato:

Kan 

Blbý je, že částečně mají pravdu. Myslím si, že vytrasovaný očkovaný by na test jít měl. Zvlášť, když má toho pozitivního (nemocné dítě třeba) v rodině.

​Tak jasný, nicméně já třeba beru testování hlavně jako možnost sledovat dopředu jak buou asi plné nemocnice. Dává teda smysl více testovat neočkovaný, protože u těch je riziko zatížení nemocnic větší..... Je několik výzkumů, že očkovaní prostě šíří méně, mají menší virovou zátěž a jsou menší dobu nakažliví.

Já prostě ty pravidla beru tak, že se zavádí lockdown pro neočkované, protože oni jsou hlavní riziko přeplnění nemocnic..... To je přeci to selektivní opatření po kterém se loni volalo (ale holt to postihuje ty, co po tom volali...)

Ale souhlas, že pokud vím o kontaktu s pozitivním/mám to dokonce v rodině, tak na test půjdu i jako očkovaná..... My třeba budeme mít vánoční akci ve firmě a plánuje se, že bude požadavek na testy po všech, abychom měli jsitotu.....

Offline Vlm
897 příspěvků moje polička 07. listopadu 2021 14:13

u nás v rodině,jedna těhotná,neockovaná, otec dítěte-neockovany,je zdravotník, záchranář,v sobotu byli v kontaktu s babičkou, mojí maminkou, která je pozitivní.Budouci matka očkování odmítá, protože se boji o dítě, její partner se očkovat nechce vůbec, důvod neznám,l.

Offline Mohučanka
7369 příspěvků moje polička 07. listopadu 2021 14:17

continuity rozhovor

Ale diskuzi jsem zapla, když byl první příspěvek právě ten, který jsi sem teď dala, a zase jsem ji rychle zavřela

Offline wendulka admin
16661 příspěvků moje polička 07. listopadu 2021 14:24
Reakce na Sweet Potato:

wendulka Tak takhle

​I tohle je marný. Už dvakrát jsem mluvila s jednou naší klientkou 60, která covid "prodělala" letos v dubnu a vůbec nic to prý není. Protilátky má po půl roce prý stále 400, takže se očkovat nepůjde, protože covid je nemoc jen 70+.

Offline A666
2846 příspěvků moje polička 07. listopadu 2021 14:27

Zuzuli 

Jo, rozumím, taky tyhle typy matek znám, na druhu stranu je to dost často menšina a myslím si, že kdyby covid antivaxeři byli jen z jejich řad byla by celá situace lepší..... jako fakt si nemyslím,ž e Volný a spol. by byli lidi, co nenechají naočkovat své děti

Offline A666
2846 příspěvků moje polička 07. listopadu 2021 14:29

Jinak právě se snažíme tchýni, co bude mít 6 měsíců od očkování na konci listopadu, přesvědčit, aby si zavolala k doktorce a poptala se jak to bude s 3.dávkou. No, je to těžký, ona prostě chce čekat až jí doktorka zavolá protože zatím vždycky zavolala apod. takže si dovedu živě představit že senioři, kterým lékař nezavolá, jsou v klidu neočkovaní

Online continuity
43583 příspěvků moje polička 07. listopadu 2021 14:34

Mohučanka taky tak. Úplně se mi udělalo špatně. 

Offline Pavlena
6925 příspěvků moje polička 07. listopadu 2021 15:04

A666 jo, tos trefila, takovy ten pristup: prece nesmim pana dochtora otravovat, sak on nejlip vi, co je pro me dobre a urcite se o me postara a az bych se mel ockovat, tak mi da vedet..

Offline Jos
příspěvků moje polička 07. listopadu 2021 15:09

Zuzuli To je predpokladam online skupina? Ja v zadne nejsem (akorat tady) a kolem sebe mam nekolik matek a vsechny normalne ockuji. Nazivo jsem s nikym to, co popisujes, nikdy resit nemusela a na siti to odignoruju. Takze jak pises, ta ticha vetsina mlci. Aspon doufam! 

Offline Sweet Potato
40637 příspěvků moje polička 07. listopadu 2021 15:22
Reakce na wendulka:

​I tohle je marný. Už dvakrát jsem mluvila s jednou naší klientkou 60, která covid "prodělala" letos v dubnu a vůbec nic to prý není. Protilátky má po půl roce prý stále 400, takže se očkovat nepůjde, protože covid je nemoc jen 70+.

​Jo, ti co to prodělali, hlavně s mírným průběhem, se do očkování často nehrnou. Ale to mi ještě přijde nejpochopitelnější, obzvlášť, když to bylo takhle nedávno.

Offline wendulka admin
16661 příspěvků moje polička 07. listopadu 2021 15:35

Sweet Potato 

Ale jo, já přece neříkám, že konkrétně ji bych na to očkování hnala, když podle všeho patří k těm, kdo momentálně tu buněčnou imunitu má.

To byl spíš jen příklad toho, proč tyto matematické příklady podle mě jako motivační argument k očkování nestačí, protože tyto "pollertovské" názory, že covid je nemoc jen starých a tlustých lidí, nezastávají jen ti, co covid prodělali nedávno a s lehkým průběhem.

Moc bych za to nedala, že paní by nešla ani, kdyby covid v té lehké formě neprodělala, protože není stará.

Offline Myrtila
5436 příspěvků moje polička 07. listopadu 2021 16:00

Jeste k tem tehotnym, kamaradka je ted tehotna a nechala se ockovat hned, jak se dostala do druheho trimestru. Zatimco gynekolozka ji v ockovani podporila, protoze pry uz mela v peci zeny, co se nakazily jako tehotne a dite se bohuzel narodilo mrtve, tak obvodacka ji sjela, ze uvidi, jak poskozene se ji to dite narodi  proste i doktori jsou ruzni. Ona teda po tomhle zazitku bude obvodacku menit. 
Ja bych se teda na jejim miste ockovat nechala, byla jsem tehotna brezen-listopad 2020 a prakticky nikam jsem nechodila, strasne jsem se bala o dite. Ted ockovana jsem, mam zmerene protilatky v krvi i v mlece a doufam, ze z toho moje dite bude profitovat, i kvuli tomu ho chci kojit, co to pujde. 

Offline Pavlena
6925 příspěvků moje polička 07. listopadu 2021 16:06

Myrtila boze, protiockovaci doktori.. Jsme si tuhle s kamoskama rikaly, ze to je jako by zemepisar tvrdil, ze zeme je placata, sak co kdyby byla, jak to dokazes, ze neni..!?

Offline AprilTwelve
1035 příspěvků moje polička 07. listopadu 2021 16:14
Reakce na Pavlena:

Myrtila boze, protiockovaci doktori.. Jsme si tuhle s kamoskama rikaly, ze to je jako by zemepisar tvrdil, ze zeme je placata, sak co kdyby byla, jak to dokazes, ze neni..!?

​jako tohle je fakt zlo... na to není co říct.  To budeme za chvíli zpochybňovat,  že máme dvě oči a že ráno vychází slunce na východě.  je mi z toho všeho fakt uzko,  že není jak i s tou zjevnou lži bojovat.

Online 999
19896 příspěvků moje polička 07. listopadu 2021 16:19

A666 Ono jí to přijde centrálně, jakmile čas nastane.

Offline Myrtila
5436 příspěvků moje polička 07. listopadu 2021 16:42

Pavlena Hlavne teda ta reakce obvodacky byla cela na facku. Bych si predstavovala spis, ze sve pacientce kdyztak da nejake objektivni informace, takhle ji akorat vystresovala.