Koronavirus

28. března 2020 09:01
Online continuity
43586 příspěvků moje polička 10. listopadu 2021 14:25

Garfie to klasické Cargo se ještě navyšovalo. Ono to není tak jednoduché, protože klasické dopravní letadla se na to vůbec nehodí a ta přestavba je celkem drahá. Těch klasických Cargo letadel je celkem málo. 

Ale myslím i tady chtěla vzniknout nějaká Cargo společnost ani nevím jestli lítají. 

Offline Garfie
28634 příspěvků moje polička 10. listopadu 2021 14:28

barbucha Tak super! 

dynda Mák chceme naštěstí pašovat osobně!

Offline Kokoska
35156 příspěvků moje polička 10. listopadu 2021 14:33

Babiš tvrdí, že lockdown nebude. Tak schválně, kdy to začne? Ne že bych si ho přála, ale myslím, že to osekají tak, že to nic jiného nebude. Viz to prohlášení, že se neuvažuje o uzavření obchodů, jen se v nich nebude nakupovat, ale pouze vyzvedávat zboží objednané přes internet.

Offline zelene.oko
651 příspěvků moje polička 10. listopadu 2021 14:34
Reakce na Renusatko:

zelene.oko Jenže pokud to testování zdarma nebude, tak si spousta lidí ten test nebo jiné potvrzení, vyrobí. Jak už tady proběhlo. Já si teda myslím, že to byla chyba, protože alespoň část lidí tam šla, takhle se to budou snažit obcházet. 

​To nezpochybňuju, ale ten dotaz spíš mířil na to, když to musí na odběrových místech platit, jestli náhodou není možnost, že to zaplatí škola (otestuje jí zdarma). VŠ není zaopatřovací ústav.

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 10. listopadu 2021 14:35

continuity 

A to letadlo je pořád dražší než loď, takže ten problém to úplně neřeší. Jako narvat letecký kontejner čipy, kde tu cenu pak rozpustíš do spousty položek, je asi fajn, ale na jiné věci se to tak nehodí. Ty kontejnery do letadla jsou taky o dost menší než lodní, co si pamatuju.

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 10. listopadu 2021 14:37

Kokoska 

Myslím, že u neočkovaných to bude lockdown, u očkovaných takový poloviční či polovičatý.

Offline zelene.oko
651 příspěvků moje polička 10. listopadu 2021 14:39
Reakce na Garfie:

zelene.oko Mě by vlastně zajímalo, co to teda znamená, když má pozitivní záchyt na antigenu v práci, jaké jsou dál povinnosti toho člověka? Myslela jsem, že pokud je neočkovaný, automaticky dostane žádanku od hygieny (kterou třeba kontaktuje zaměstnanvatel), ale podle toho, co říkáš, tak ne? 

​Mě napadlo, jestli problém není v tom, že v zaměstnáních není testování nařízené, tohle bylo namátkové testování. Jemu v práci řekli, ať kontaktuje svého lékaře. Lékaři to ale zatěžuje ordinaci. Ale naštěstí už má PCR za sebou a plánuje změnu doktora.

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 10. listopadu 2021 14:43

Mrakoplas Já myslím, že každý to zvažuje podle své osobní zkušenosti. Já měla chřipku naposledy před skoro 30ti lety. Pohybuju se mezi pacientama, kteří nám do těď lezi na ambulance nemocní každou zimu. Loni poprvé ne. Kluky mám velký a oni ani můj muž, ještě nikdy chřipku neměli. Já jsem všeobecně hodně málo nemocná, nijak netrpím ani na různá nachlazení a nedávno jsem říkala kolegyni, že kašel jsem měla naposledy jako děcko. A u mých rodičů je to skoro to stejné, taťka se poslední roky očkuje, i když chřipku nikdy neměl, co si pamatuju. A jemu bych spíš doporučila to mytí rukou, což moc neprovozuje Mamka se neočkuje, ale ona nechodí opravdu nikam a ještě má s očkováním problémy a spoustu jích nesmí dostat.  

Offline Garfie
28634 příspěvků moje polička 10. listopadu 2021 14:44

zelene.oko Aha, já myslela, že je testují pravidelně. O očkování neuvažuje? :-) 

Kokoska Já tipuju Vánoce, nebo částečně, jak píše dynda

Offline Černá kočka
1782 příspěvků moje polička 10. listopadu 2021 14:45

zelene.oko Podle me to vystaveni zadanky by trvalo stejne jako ta prednaska o tom jak je to zatezuje. Clovek se snazi byt zodpovedny a narazi na toto.

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 10. listopadu 2021 14:45

zelene.oko Na druhou stranu bys tohle měla udělat, pokud ti kdekoliv, v hospodě, na akci, v bazénu, ten test vyjde pozitivní. Máš kontaktovat obvodního, i bez příznaků a nechat se poslat na test. Tak nechápu, proč s tím mají pořád problém. 

A ke studentce...taky bych se ve dvaceti zeptala

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 10. listopadu 2021 14:47

Renusatko 

A ruku na srdce, u lidí v produktivním věku je tohle jedna z mála věcí, co od praktika požadují, to by se snad mohl přemoci...

Online Vilemina
2364 příspěvků moje polička 10. listopadu 2021 14:48

Kokoska je to celý na houby, jak něco plánovat? To je v rámci všeho jen povrchní stížnost - máme plánovat jarmark(mini)? A akci s rozsvícením vánočního stromu?  Samý otázky!

Offline zelene.oko
651 příspěvků moje polička 10. listopadu 2021 14:51

Garfie Je očkovaný. I tak ale po pozitivním antigenu a příznacích má právo na žádanku, ne? Ty jo, teď mi došlo, že mohl jít na PCR zdrama i bez žádanky, když je očkovaný, že?

Černá kočka Pan doktor chtěl být asi důležitý

Offline Garfie
28634 příspěvků moje polička 10. listopadu 2021 14:54

zelene.oko Ano, přesně, může jít zdarma i bez žádanky. Ale pan doktor je fakt Pan Důležitý. 

Online continuity
43586 příspěvků moje polička 10. listopadu 2021 14:56

dynda no to ani nebylo o tom, že by letadla měly řešit problémy lodní dopravy přepravy, ale obráceně. Když klesla kapacita leteckého carga, tak se to začlo tlačit do už tak přetížených lodi. 

Online Ginger
1220 příspěvků moje polička 10. listopadu 2021 14:58

zelene.oko ockovany ma testy porad zdarma. Byla jsem minuly tyden, jestli ta ryma je jen ryma a bohuzel teda nebyla.

Offline zelene.oko
651 příspěvků moje polička 10. listopadu 2021 14:58

Garfie Já už jsem teda z toho taky zmatená.

Offline Sweet Potato
40637 příspěvků moje polička 10. listopadu 2021 14:59

Garfie Neeeee(dočítám o tyvíščem)

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 10. listopadu 2021 15:00

dynda Právě.