Koronavirus

28. března 2020 09:01
Offline slniecko admin
19650 příspěvků moje polička 10. listopadu 2021 23:53
Reakce na 711990:

slniecko pokud bych volila jako ty, rozhodne bych dala prednost 3.davce

​Hej, tiež sme to s mužom dnes prebrali a zdá sa nám to rozumnejšie.

Offline A666
2846 příspěvků moje polička 11. listopadu 2021 00:08
Reakce na wendulka:

Renusatko 

Tak ale ty protilátky na tetanus jsou zase placený, ne? Já teda nevím téměř o nikom ve svém okolí, kdo by si je nechal nabírat, když má už víc jak 15 let od poslední protitetanovky. Myslím, že většina lidí to ani neví, že se uznávají a když jim obvoďák řekne, tak ji nechají dát.

To se rozmohlo ve velkém až teď s covidem testy na protilátky, že si spousta lidí zjišťuje, jestli je nebo není imunní.

​Mě imunolog dělal potilátky proti tetanu asi před 10 lety (neplatila jsem). Ale bylo to proto, že jsem měla nějaký zánět v těle (chronicky zvýšené CRP, tehdy jsme nevěděli co to bylo, dneska vím, že to byla asi endometrióza) a šlo o to nezatěžovat zbytečně tělo očkováním.... A měla jsem je teda vysoké. Pak mi v CARu s krví dělali protilátky na zarděnky myslím a pravé neštovice. no a ty taky vyšly dost slušně....

Jinak brácha si enchal brát protilátky na příušnice (na můj popud), bylo to v době jedné z těch epidemií, on měl čerstvě 18 a dělal v oddíle s malýma dětma. Žádné neměl, tak se enchal přeočkovat....

Offline A666
2846 příspěvků moje polička 11. listopadu 2021 00:22
Reakce na Jos:

Odpoved asi tak nejak vsem. Ano, popisovana situace u sekce atd. se stat muze. Proto mame dnes sofistikovane metody k mereni hloubky relaxace a dalsi, ktere dokazou s urcitou presnosti merit hloubku sedace. Sekce je specificka v tom, ze pro dite je hluboka anestezie spatna a nesmi se podat vsechno, co mame jinak k dispozici a navic neni na nic cas...Mne treba spinal na sekci na cast operacniho pole nesedl (bolelo to pekelne), ale hned po pridani do zily uz to bylo uplne v pohode. Doktor za to nemohl, kuze byla znecitlivena, bolelo to hloubeji. 

​Hele ale když jsou ty sofistkované metdy, tak jaks e stane, že i mimo císař se někdo při operaci probudí? Bohužel pár takových případů v komunitě Endometriózy máme Pro mě je to taky noční můra, je to něco, čeho sebojím asi na operacích nejvíc....

Offline Jos
příspěvků moje polička 11. listopadu 2021 09:51

A666  doktor nedava z nejakeho duvodu pozor treba....Ono nemusis mit ani ty metody, ty spis snizuji spotrebu anestetik (ze staci min nez se ocekava). Kdyz ale peclive sledujes vsechny bezne sledovane parametry, tak by se to stat nemelo. Ale nevylucuju nic. Muze byt treba nejaka jina komplikace (krvaceni atd), co rozptyli pozornost nebo tak. Anestezie je trochu alchymie. Nechci to zlehcovat, ale treba anafylaxe, krvaceni atd. bych se bala vic. Vzdycky rikam, neexistuje banalni operace. 

Offline A666
2846 příspěvků moje polička 11. listopadu 2021 10:10
Reakce na Jos:

A666  doktor nedava z nejakeho duvodu pozor treba....Ono nemusis mit ani ty metody, ty spis snizuji spotrebu anestetik (ze staci min nez se ocekava). Kdyz ale peclive sledujes vsechny bezne sledovane parametry, tak by se to stat nemelo. Ale nevylucuju nic. Muze byt treba nejaka jina komplikace (krvaceni atd), co rozptyli pozornost nebo tak. Anestezie je trochu alchymie. Nechci to zlehcovat, ale treba anafylaxe, krvaceni atd. bych se bala vic. Vzdycky rikam, neexistuje banalni operace. 

​Rozumím, díky. Mě ty příběhy dost děsí a dost šílené mi přijde, že ty doktoři to ani nevysvětlí, spíše se tváří, že si to pacient vymýšlí :( Obdivuju každého, kdo po takovém zážitku zvládne jít znova pod nůž.

Offline Jos
příspěvků moje polička 11. listopadu 2021 10:34

A666 Jj. Ale lepsi si pred operaci ty fora moc necist, to je jak se vsim, spokojeni nemaji duvod to nekde ventilovat. A kdyz je operace potteba, tak nejake vahani a odklad spis situaci akorat zhorsi. Kdyz jsme v tomhle vlakne, tak je to asi jako s ockovanim na covid. Nezadouci ucinky jsou, ale benefity prevazuji a vetsina lidi je ok. 

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 11. listopadu 2021 11:40

Panebože, čísla letěj do nebe a u nás v práci se stále vesele zamítají žádosti o HO, takže lidi co maj doma rizikový osoby nebo maj podobnou potíž, tak si jak na běžícím pásu vybíraj sickdays, dovolený a neplacený volna.
Protože covidem jsou prej ohrožený všichni, takže to není důvod pro HO. Přitom opatreni, který stojí nula. Prostě geniální

Online continuity
43585 příspěvků moje polička 11. listopadu 2021 11:51

MP Meri no mě včera přistál v emailu požadavek klienta, že chtějí zorganizovat schůzku, kde bude minimálně 8 lidi, osobně. Akorát jsem obchodníkovi dovysvětlila, že nikoliv. 

Mám nějakou odpovědnost vůči svým lidem i klientům. Nejde jen o roznášení nákazy. taky se mi může stat, že mi půlka týmu lehne a pracovat na těch zakázkách, které klienti potřebuji, pak bude kdo?

Offline bram
4111 příspěvků moje polička 11. listopadu 2021 12:32

MP Meri tyjo, to nechápu, přitom zrovna vy, jako státní instituce, byste měli jít příkladem

Offline Mohučanka
7369 příspěvků moje polička 11. listopadu 2021 13:21

Prosím vás, dítě, poslední kontakt s nakaženým minulý pátek (informace dorazila dnes). Znamená to, že při negativním testu může jít v pondělí do kolektivu? Počítám to správně?

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 11. listopadu 2021 13:23

Mohučanka podle mě ano, i když pátek počítám jako den 0.

Offline Mohučanka
7369 příspěvků moje polička 11. listopadu 2021 13:29

Evaeva já si taky myslím, ale už si nejsem jistá vůbec ničím díky.

Offline Lamicka
14208 příspěvků moje polička 11. listopadu 2021 13:31

MP Meri u nas ted nastesti povoluji HO lidem, kteri maji nekoho pozitivniho doma nebo v kanclu, ale nejake stridani skupin, to vubec. 

Offline Mohučanka
7369 příspěvků moje polička 11. listopadu 2021 13:41

A jsem teda zvědavá, kdy dorazí sms od hygieny. Snad dřív než v pondělí...

Offline nonemy
2675 příspěvků moje polička 11. listopadu 2021 13:58

Já ty podmínky fakt nechápu. Dcera došla do kontaktu s pozitivní holčičkou ve škole v pátek, tak volali v pondělí ze školy, že má zůstat doma (pozitivně testovaná byla holčička v sobotu). Ale nejednalo se o kontakt v dceřině třídě, jednu páteční hodinu měli spojenou v rámci projektu cca 15 dětí z různých tříd. Tak potud vše jasné, je v pořádku, že má být v karanténě.
Ale dnes jsem se dozvěděla, že třída pozitivní holčičky chodí do školy dál Co to je za pravidla, kdo to vymýšlí, jak to tedy funguje? Jsem z toho úplný jelen, protože to vůbec nedává logiku. Ti, co byli s holčičkou v kontaktu jednu hodinu do karantény musí, ale ti, co s ní tráví ve škole veškerý čas, ne :O

Dcera je naštěstí negativní.

Offline brrr
12390 příspěvků moje polička 11. listopadu 2021 14:28

Tak už asi došlo i na nás. Volala kamarádka, že ji dopoledne mamka oznamila, že je pozitivní. Obě děti ve škole, z toho jedno v autobuse na plavání s dalšími dvěmi třídami. Samozřejmě, že je dítko pozitivní. By mě zajímalo, jak se to vyřeší a doufám, že moje dítě sedělo v jiném autobusu. A stačilo, kdyby babička včera řekla, že měla pozitivní antigenní test

Offline brrr
12390 příspěvků moje polička 11. listopadu 2021 14:28

nonemy Paní učitelka je očkovaná, takže do karantény nemusí. Smysl v tom nehledej.

P.S.: Aha, já jsem četla, že třídní do karantény nemusí.

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 11. listopadu 2021 14:38

nonemyJe v tom strašný zmatek. Každá hygiena posuzuje případy jinak, ale tohle je teda extra případ. Pak se lidem diví, že už jsou otrávení, nikdo pořádně neví, co má dělat. A to ještě tady je skupina vzdělaných, mladších lidí.  Vem si ty ostatní, kde to IQ chybí nebo jsou opravdu starší a už to nezvládají sledovat. 

Offline Pavlena
6925 příspěvků moje polička 11. listopadu 2021 15:35

nonemy brrr no teoreticky, pokud by ve tride pozit.holcicky byli vsichni ockovani, tak dle pravidel jedou dal, jako by se nic nedelo..

Offline nonemy
2675 příspěvků moje polička 11. listopadu 2021 15:55

Pavlena to určitě nebyli, protože v pondělí šli normálně do školy, testovali se, našel se tam další pozitivní, toho jediného poslali domů, ten den se normálně doučili, a až druhý den zaveleli, že karanténa pro celou třídu. To fakt nepochopíš.