Koronavirus

28. března 2020 09:01
Offline Sweet Potato
40637 příspěvků moje polička 11. listopadu 2021 16:12

U nás ve škole už to taky houstne. Třídní schůzky změnili na online, to je asi rozumné. Ale jinak bojim moc.

Jo a i ambulantní lékařská pracoviště di rvou vlasy - v podstatě denně se mění nařízení, co mají dodržovat, vyplňovat, kam posílat.

Online continuity
43585 příspěvků moje polička 11. listopadu 2021 19:01

Pokud někdo odpovědný nevymyslí nic lepšího, asi  by stačilo přeložit slovenskou kampaň..

Offline Sweet Potato
40637 příspěvků moje polička 11. listopadu 2021 19:30

continuity Hezký, ale upřímně, ono jim to na Slovensku taky moc nešlape.

Offline MaeGandal
1632 příspěvků moje polička 11. listopadu 2021 19:37

Sweet Potato tak ono to neslape na různých místech. Belgie proockovano 76% z celkové populace a taky to tu stoupá 

Offline Sweet Potato
40637 příspěvků moje polička 11. listopadu 2021 19:42

MaeGandal No ale na Slovensku snad 42%, takže bych jejich kampaň za příklad nedávala, i když se mi ten obrázek osobně líbí.

Online continuity
43585 příspěvků moje polička 11. listopadu 2021 19:47

Sweet Potato jenže to je právě ten Bias, nikdo neví, kolik by bylo naočkoványch, kdyby žádná kampaň nebyla. Na Slovensku je hlavný antivaxer Fico, který má pořád strašlivě velkou voličskou základnu. To je jakoby byl Babiš proti očkování. 

Je to celé složitější než jen ten výsledek naočkovaných. 

Offline Kokoska
35156 příspěvků moje polička 11. listopadu 2021 19:49

Osobne si myslim, ze ceska drsna kampan zadny uzitek neprinese, ta cilova skupina so to proste nepripousti, ze by tak mohla skoncit. Pro me je to teda na hrane, ukazovat lidi v tomhle stavu.

Spis si myslim by pomohlo to GG a la Rakousko, jestli by to teda zas soud nezrusil jako nezakonnou diskriminaci neockovanych. Ze pripadny lockdown nebo jine celoplosne omezeni by byla diskriminace ockovanych, to by urcite bylo OK.

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 11. listopadu 2021 19:58

Kokoska Tak hlavně už nějakej novinář vyhrabal, že je tam i oběť autonehody a infarktu. To té kampani nepřidá. Dle mého je dost neetická a myslím, že to bude k ničemu. 

Offline Kokoska
35156 příspěvků moje polička 11. listopadu 2021 20:00

Renusatko no jeste k tomu! Ne, to se fakt nepovedlo.

Offline Garfie
28634 příspěvků moje polička 11. listopadu 2021 20:10

Mohučanka Ano, je to tak, dcera byla s pozitivní holčičkou na podzimní prázdniny, tedy do neděle, v pátek šla na test, v pondělí mohla do školy. 

Online continuity
43585 příspěvků moje polička 11. listopadu 2021 20:11

Kokoska mě ta kampaň taky přijde už přes čáru. Nefunguje to na cigaretách, nebude to fungovat ani tady. 

Offline Sweet Potato
40637 příspěvků moje polička 11. listopadu 2021 20:13

Kokoska GG už klepe na dveře.

Ta drsnokampaň jehrozná.

Offline Mohučanka
7369 příspěvků moje polička 11. listopadu 2021 20:13

Garfie děkuji také. Hygiena se zatím neozvala, takže se pokusím na zítra nebo na sobotu najít nějaký termín na test pro nás všechny. Já si zatím udělala AG, negativní. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 11. listopadu 2021 20:20

Kokoska mě se ta kampaň taky moc nelíbí, navíc si myslím, že jsme v situaci, kdy nepomůže sebelepší kampaň. Spíš by pomohla nějaké pozitivní motivace třeba jako navrhuje meses, plně proplácet dva dny nemocenské po očkování, brát jako normu, že se necháš očkovat, tj. praktik ti zavolá a zeptá se, kdy přijdeš, ne že čeká, až zavoláš ty. Nebo ty represe ve stylu Rakouska.

Offline Lenka22
2674 příspěvků moje polička 11. listopadu 2021 20:23

Co je to GG? 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 11. listopadu 2021 20:27

Lenka22 první písmena očkování, prodělání nemoci v němčině. Jako "vstupenka" na volnočasové aktivity slouží pouze očkování nebo prodělaná nemoc, ne test.

Offline Lenka22
2674 příspěvků moje polička 11. listopadu 2021 20:28

Kokoska Evaeva díky, to mi uteklo. 

Online continuity
43585 příspěvků moje polička 11. listopadu 2021 20:33

S GG mám problém,že je to model společenský, s mechanizmem šíření epidémie moc nesouvisí ( leda zprostředkovaně - víc očkovaných,menší epidemie). Větší smysl by mi dávalo to,co říká Smejkal: povinné očkování + jasné kompenzace). 

Za mě by se mělo začít pořádně testovat, ve školách a asi i v zaměstnání, jak to bylo na jaře a to teď hned. Očkované i neockovane. A upravit ty dementní pravidla, že očkovaný nemusí do karantény ani s pozitivním testem. Úplně by stačilo pravidlo: neockovany 14 dní, očkovaný 7+ test nebo něco podobného.

Dá se udělat i to, že karantény z pozitivních testu nebudou za podmínky každodenního ranního antigenu, ale to nevím,jestli je průchozí. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 11. listopadu 2021 20:35

continuity s tím testováním úplně souhlasím, školy, zaměstnání i očkovaný po kontaktu/s příznaky