Koronavirus

28. března 2020 09:01
Offline continuity
43586 příspěvků moje polička 10. listopadu 2021 09:05

notna jsme úplně v loji, lituji moc všechny zdravotníky. A dokupte si dárky, nic jiného jak lockdown totiž nezbyde. Ono bylo pozdě už včera, ale tito mamlasi to pořád jenom zhoršují.

Jeden by si nemyslel, že je to vůbec možné, ale tím vším netestovanim to dotáhli do totálního pruseru. Haujduch dnes psal, že měli pozitivitu testu 44% to je úplná katastrofa.

Offline Garfie
28634 příspěvků moje polička 10. listopadu 2021 09:08

Lamicka Já o očkování neuvažuju, ale já nechodím nějak výrazně mezi lidi, ani se běžně nenechávám očkovat nad rámec povinného. Naopak jsem ale četla, že chřipka letos může být dost výrazná-jednak klesla imunita a jednak hrozí mutace, četla jsem zrovna rozhovor s infektologem z brněnské nemocnice, chytla jsem to i z jiných zdrojů. A nebylo někde, že v Chorvatsku se už objevil nějaký zmutovaný virus chřipky? 

Offline Garfie
28634 příspěvků moje polička 10. listopadu 2021 09:11

continuity Nejen lockdown, já si myslím, že ani zboží nebude, prostě se jen vyprodají sklady. Muž nedávno říkal, že potřebují dostat nějaké kontejnery z Asie a že je naprosto vyloučené získat termín.  Známá, co má obchod s různými dekoračními a dárkovými předměty mi taky říkala, že sklady jsou úplně vyprázděné a zásilky ze zahraničí v nedohlednu. 

Offline Tabea
8268 příspěvků moje polička 10. listopadu 2021 09:19

Garfie ne, máš pravdu. Já z té historky vytáhla jen toho Alzheimera. Logika antivaxerů je pro mě neuchopitelná. 

Offline Lamicka
14208 příspěvků moje polička 10. listopadu 2021 09:22

711990 diky za info, promyslim to. 

Offline 711990
18330 příspěvků moje polička 10. listopadu 2021 09:23

Lamicka jako nerikam, ze maji pravdu, resp ze to tak nutne, ale vyznelo to docela nalehave, tak jsme se podle toho zaridili. Byl to webinar venovany hlavne treti davce covid ockovani. 

Offline continuity
43586 příspěvků moje polička 10. listopadu 2021 09:35

Garfie auto objednané v dubnu, které mělo být dodané v půlce srpna, nebude určitě do konce roka a dál nikdo nevidí. Počítám, že stojí někde na letištní ploše a tam na něj prší. 

Ve světlých chvilkách přemýšlím, jestli bude dřív vůz nebo moje výpověď.

Offline continuity
43586 příspěvků moje polička 10. listopadu 2021 09:49

Mezes dnes v 16 tiskovka, zítra ráno rada vlády pro zdravotní rizika. No jsem zvědavá, co vymyslí. 

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 10. listopadu 2021 09:51

Garfie 

Ono to má ještě dojezd, ale kvůli nemožnosti dovozu z Asie skončili lidi, které znám, že měli obchody i velkoobchody. Udrželi to nějaký čas na skladových zásobách, ale ty sklady nejsou nekonečné, v podstatě poslední zboží jim přijelo před 2 roky na Vánoce, od té doby nula, nic není na cestě, lidi šli dělat něco jiného. I ti výrobci na druhé straně se museli nějak přeorientovat a už asi dělají něco jiného nebo umřeli hlady, pochybuju, že by se jim dařilo nějak udat produkci, když cena dopravy šla 10x nahoru a kontejnery ani za tu cenu vlastně nejsou dostupné.

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 10. listopadu 2021 09:58

V úterý mám letět na dovolenou, jsem dost podelaná, že se to na poslední chvíli posere.  Potrebuju i negativní test, takže už par dní radši ani nikam nechodím, shodou okolnosti jsem stejně nemocná nějakým kašlíkem. 
A radši ani nic moc nesleduju, nebo by mi kleplo

Offline Tabea
8268 příspěvků moje polička 10. listopadu 2021 10:13

MP Meri držím palce. My byli pryč minulý týden, v pondělí večer (odlet tentýž týden v sobotu), byl syn uvržen do karantény. Byla jsem taky ve stresu, dokud jsme v cíli nevylezli z letiště. 

Offline Garfie
28634 příspěvků moje polička 10. listopadu 2021 10:16

MP Meri Držím ti palce, přiznám se, že jsme taky chtěli letět a nakonec jsme to odpískali, jako příliš riskantní podnik s velkým množstvím neznámých. :-( A to ještě doufej, že budeš mít ten test rychle, ne jak zdejší historky....

Offline Mohučanka
7369 příspěvků moje polička 10. listopadu 2021 10:20

Garfie mě informovala tiskárna, že není papír na tisk publikací, a ať nepočítám, že to, co mělo vyjít letos, doopravdy vyjde. Prý v žádném případě

A na součástku do obytňasu jsme čekali půl roku! continuity 

Offline Garfie
28634 příspěvků moje polička 10. listopadu 2021 10:21

Mohučanka Ha, ještě bude boj o knihy!!! 

Offline Mohučanka
7369 příspěvků moje polička 10. listopadu 2021 10:21

MP Meri moc držím palce, ať to vyjde. 

Offline notna
9536 příspěvků moje polička 10. listopadu 2021 10:24

Jste mi touto debatou připomněli, že jsem chtěla objedna tonery do tiskárny. Kamrádka čeká už 14 dní na dodání.

Offline notna
9536 příspěvků moje polička 10. listopadu 2021 10:27

Mohučanka To jsem taky slyšela, že nevyjde vše dle edičního plánu, protože není v tiskárně dost papíru. Už ale nevím, s kterým vydavatelstvím to souviselo.

Offline Aranel
6689 příspěvků moje polička 10. listopadu 2021 10:28

Garfie To bude. Já už na jednu knihu čekám rok a půl. Bohužel jsem tehdy ještě byla mladá a naivní a čekám s tím taky na druhou půlku honoráře, je to hodně peněz a místo abych je utrácela, žere mi je inflace na účtě nakladatelství.

Offline Kokoska
35156 příspěvků moje polička 10. listopadu 2021 10:31

notna to bude všeobecný problém. Ten kluk, který nám dělá na cestách průvodce, pracuje taky v nakladatelství, dělají různé průvodce a knížky o zajímavých místech. Říkal, že kdo si dopředu nenasmlouval papír, má smůlu. 

Offline 711990
18330 příspěvků moje polička 10. listopadu 2021 10:31

No nic, jdu objednat diteti zimni boty. A radsi o cislo vetsi, at mu jsou, az za 2 mesice prijdou