Koronavirus

28. března 2020 09:01
Offline Kokoska
35156 příspěvků moje polička 11. listopadu 2021 21:32

marieu to je teda blby. 

Offline Candance
5635 příspěvků moje polička 11. listopadu 2021 21:34
Reakce na Kokoska:

​Taky mam ten pocit, kruh se neprijemne stahuje.

​ja mam taky ten pocit. Jednou se nakazime. Otazkou je kdy a jaky bude prubeh

S kazdou vlnou mam horsi pocit

Online continuity
43584 příspěvků moje polička 11. listopadu 2021 21:36

Evaeva ať to brzo přejde. 

Offline A666
2846 příspěvků moje polička 11. listopadu 2021 21:39
Reakce na Jos:

A666 Jj. Ale lepsi si pred operaci ty fora moc necist, to je jak se vsim, spokojeni nemaji duvod to nekde ventilovat. A kdyz je operace potteba, tak nejake vahani a odklad spis situaci akorat zhorsi. Kdyz jsme v tomhle vlakne, tak je to asi jako s ockovanim na covid. Nezadouci ucinky jsou, ale benefity prevazuji a vetsina lidi je ok. 

​Tak tohle zrovna vypadlo mimochodem..... Navíc v našem onemocnění ty operace jsou málokdy akutní a nečíst forum dost dobře nejde, protože povědomí doktorů je bohužel žalostné a většina holek se k diagnóze dostane jen díky tomu, že se sama pídí

Online continuity
43584 příspěvků moje polička 11. listopadu 2021 21:39

marieu kdyzty antigenní testy něco zachytí, tak je to spíš zázrak. U nás se před dvěma týdny dobrovolně(!)  testovalo PCR a tři třídy v karanténě, jen huklo. Ale to bylo po těch podzimních prázdninách. 

Offline ionicera
2240 příspěvků moje polička 11. listopadu 2021 21:42

continuity To šli do karanteny celé třídy, když tam byl záchyt? A teď mi řekněte, jestli museli zůstat doma i rodiče. U dcery spolupracovnice se ve třídě objevil covid a teda tápem, jestli to něco znamená pro ni. 

Online continuity
43584 příspěvků moje polička 11. listopadu 2021 21:46

ionicera no to nevím, ale i předtím to bylo tak,že dítě v karanténě uvrhlo do karantény rodiče až ve chvíli,kdy bylo samo pozitivní. 

Když nebylo pozitivně testované zrovna její dítě, asi bych jen hlídala,jestli ono neonemocní. 

Offline ionicera
2240 příspěvků moje polička 11. listopadu 2021 21:49

continuity Díky. Ona má tedy dceru očkovanou, ale jestli je to k něčemu......

Offline dzizisketa
9029 příspěvků moje polička 11. listopadu 2021 21:55

Co to je v Máte slovo za antivax čuráka? Většího dementa už nesehnali? Tvl že je ČT médium veřejné služby neznamená, že musí reprodukovat veškeré nesmysly a hoaxy.

A jsem si jistá, že kdyby všechny vakcíny proti covidu byly ještě dva tři pět let testovány a pak teprve puštěny do oběhu, spousta antivax by prodali babičku za to, aby se k nim dostali jako první a řvali by stejně něco o genocidě a spiknutí, akorát s opačným znaménkem.

Offline Vlm
897 příspěvků moje polička 11. listopadu 2021 21:59

dzizisketa ječící paní poslankyně s mastnými vlasy je taky výživná.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 11. listopadu 2021 22:04

dzizisketa na tenhle pořad já nemám nervy, i když jde o méně výbušná témata. Podle mě je to největší odpad a na čt nepatří. Máš dobrý žaludek, když se vydržíš koukat

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 11. listopadu 2021 22:09
Reakce na Evaeva:

No, jsem pozitivní:( Výsledky byly do 12h, aspoň to je skvělé.

​Ale teda fujtajbl, tady přestává sranda :-( Přeju co nejlehčí průběh. Jestli si dobře pamatuju, je vás doma víc, tak to se fakt držte. Máte ponětí, kde jste k tomu přišli? Mě teď znejistí každá naše rýma, ale koukám, že to není zas tak mimo mísu, že už to zase pěkně řádí.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 11. listopadu 2021 22:35

dynda starší to má nejspíš taky, má stejný průběh, akorát menší teplotu a začalo mu to ve stejný den, na test jde zítra. Takže tipuju výstavu, kde jsme byli v sobotu. Druhá možnost je, že jsme to chytli od muže, byl nachlazený minulý týden, ale antigen mu vyšel negativní, je očkovaný jako já. Ale to by byla týdenní inkubační doba.

Online continuity
43584 příspěvků moje polička 11. listopadu 2021 23:18

No ale to tady, antivaxeri vrací úder. A nejstrašnější na tom je,že mají pravdu. 

Offline slniecko admin
19650 příspěvků moje polička 12. listopadu 2021 00:00

Ja si tu len tak odložím zážitok z nedele.

Eurojet, let Amsterdam-Viedeň.

Uprostred letu jednu si pani zložila rúško.bola upozornená, nič, nniečo nezrozumiteľne mumlala, postupne to riešila polovica ansámblu. Chvíľami to vyzeralo, že pani nie je úplne ok, pravdepodobne nie úplne pri zmysloch, tak jej bola nejaká rúška proste nasadená.

Letisko Viedeň. 

Daná pani náhle vôbec nepôsobí nemohúco, víta sa s príbuznými a víťazoslávne po slovensky vykrikuje: A bola som bez rúška!!!

Prvá správa po zapnutí telefónu a minúte Denníka N, že práve v Amsterdame vyhodili z lietadla skupinu Poliakov, lebo robili bordel a neboli ochotní byť v rúšku.

Chápete to nejako? Celý čas v Holandsku (týždeňa minulý mesiac tiež týždeň) okrem jedného zážitku všetci bez problémov dodržujúci opatrenia, ale prvý stret s divokým východom vždy trapas?

Offline wendulka admin
16661 příspěvků moje polička 12. listopadu 2021 00:06
Reakce na continuity:

S GG mám problém,že je to model společenský, s mechanizmem šíření epidémie moc nesouvisí ( leda zprostředkovaně - víc očkovaných,menší epidemie). Větší smysl by mi dávalo to,co říká Smejkal: povinné očkování + jasné kompenzace). 

Za mě by se mělo začít pořádně testovat, ve školách a asi i v zaměstnání, jak to bylo na jaře a to teď hned. Očkované i neockovane. A upravit ty dementní pravidla, že očkovaný nemusí do karantény ani s pozitivním testem. Úplně by stačilo pravidlo: neockovany 14 dní, očkovaný 7+ test nebo něco podobného.

Dá se udělat i to, že karantény z pozitivních testu nebudou za podmínky každodenního ranního antigenu, ale to nevím,jestli je průchozí. 

​Souhlasím. Jinak se z toho nevyhrabeme.

Já sice nemám ráda nátlak obecně, ale prostě byla chyba přehazovat zodpovědnost v takhle komplexní situaci na lidi, když ji drtivá většina z nich neumí správně vyhodnotit. To lze až v momentě, kdy nebudeme mít tak tristní procento pozitivity provedených testů s přehlceným zdravotnictvím opět na dohled.

Offline nonemy
2675 příspěvků moje polička 12. listopadu 2021 06:00

Evaeva Přeji brzké uzdravení

Offline 711990
18330 příspěvků moje polička 12. listopadu 2021 06:46

dynda Ja to delam tak, ze pri kazdym priznaku testujem sebe i dite, no....tak akorat to vychazi na ty 2 pcr za mesic. Zjevne bych to nedokazala rozlisit od detsky rymy s kaslem, tak proste pro jistotu.

Offline 711990
18330 příspěvků moje polička 12. listopadu 2021 06:46

Evaeva preju lehky prubeh!